Peru is culinaire topbestemming

16 december 2015 |
Peru is culinaire topbestemming<

Peru heeft voor het vierde opeenvolgende jaar de award voor ‘Beste Culinaire Bestemming ter Wereld’ binnengesleept tijdens de wereldwijde
uitreiking van de World Travel Awards in El Jadida, Marokko. Peru moest zich meten met kanshebbers als China, Australië, Spanje, de VS, Frankrijk, India, Italië, Japan, Maleisië, Mexico en Thailand. Eerder won Peru ook de award voor ‘Beste Culinaire Bestemming in Zuid-Amerika’ tijdens de regionale editie van de World Travel Awards.

Grote culinaire kennis
De Peruaanse minister van Buitenlandse Handel en Toerisme, mevrouw Magali Silva Velarde-Alvarez, stelt dat de award een erkenning is voor alle Peruanen. “We zijn trots op onze culinaire gewoonten en onze gastronomische kennis, die wordt doorgegeven van generatie op generatie. Vandaag de dag is dit ons paradepaardje wat we te bieden hebben aan de wereld: onze Peruaanse keuken," aldus de bewindsvrouw. Sinds de eerste editie van deze specifieke award heeft Peru hem als enige bestemming gewonnen.

Oscars van het toerisme
De World Travel Awards 2015 zijn op 12 december uitgereikt in de Marokkaanse havenstad El Jadida. De economische en commerciële vertegenwoordiger van Peru in Madrid (OCEX), Bernardo Muñoz, nam de prijs namens het land in ontvangst. De prestigieuze awards bestaan inmiddels 22 jaar en worden door verschillende media gekenmerkt als de 'Oscars van het toerisme’. De prijzen zijn een erkenning voor uitmuntende prestaties van toeristische bestemmingen, luchthavens en dienstverleners in verschillende sectoren van het toerisme wereldwijd.

Hoofdstad Lima
Naast de bestemmingsaward was er een prijs voor restaurant Central in Lima van chef-kok en ambassadeur van de Peruaanse keuken, Virgilio Martinez. Restaurant Central staat bovenaan de lijst van de 50 beste restaurants in Latijns-Amerika (en is het vierde beste restaurant wereldwijd). De derde plaats in deze categorie ging naar Astrid & Gaston, opgericht door Gaston Acurio, en de vijfde naar Maido Restaurant, Mitsuharu Tsumura. De twee laatstgenoemde restaurants zijn ook gevestigd in de hoofdstad Lima.

Culinaire promotie
Om de keuken onder de aandacht te brengen, creëerde het Peruaanse Verkeersbureau PromPeru het merk 'Peru, mucho gusto', dat sinds 2006 de Peruaanse keuken nationaal en internationaal op de kaart zet. Hiermee onderstreept PromPeru het belang van gastronomie als toegevoegde waarde voor de bestemming Peru. Sinds 2009 zijn er ook culinaire tentoonstellingen genaamd 'Peru, mucho gusto' in verschillende regio's van het land. Tot nu toe zijn er 11 edities gehouden in de steden Piura, Cusco, Tacna, Tarapoto, Ica, Huaraz, Tacna, Huamanga, Pisco en Tumbes. De laatste editie van 'Peru, mucho gusto' in Tacna ontving 26.000 bezoekers.

Fors promotiebudget
"De promotie van de Peruaanse keuken duurt al bijna 10 jaar. De huidige regering heeft het promotiebudget uitgebreid naar 24 miljoen Nuevo Soles (circa 6,5 miljoen euro) tot het eind van dit jaar. De investeringen in gastronomische promotie zijn sinds de start verviervoudigd en weerspiegelen onze toewijding in de promotie van in onze ogen niet-traditionele export, zoals voedsel,” aldus minister Silva.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: