Pasquinel Kolk geïnaugureerd

23 februari 2015 |
Pasquinel Kolk geïnaugureerd<

Pasquinel Kolk, gastheer van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam, is officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij
heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Op zondag 22 februari werden de offici├źle versierselen aan hem uitgereikt door SVH Meestergastheer Peter Bruins van De Bokkedoorns , van jongs af al een voorbeeld voor Kolk.

Foto: v.l.n.r. SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk en SVH Wijnmeester No├źl Vanwittenbergh. Fotografie: Stefan Ammerlaan Fotografie.

Meer dan 100 punten
Pasquinel Kolk legde zijn Meesterproef af op 24 november 2014 onder toeziend oog van SVH Meestergastheer Said Maher (Het Seminar in Zenderen), SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht) en secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Hij werd een dag lang in zijn eigen bedrijf door de commissie beoordeeld op meer dan honderd punten. De commissie roemde zijn oog voor detail, zijn overzicht, wijnkennis en gastheerschap.

Uitdagende dag
Kolk kijkt terug op een spannende en uitdagende dag. "Ik was een beetje zenuwachtig, maar dat was vooral in het begin. Toen de proef eenmaal begonnen was, verdwenen die zenuwen al snel." Kolk wist al jong dat hij voor de hoogste titel wilde gaan en beschouwt zijn titel als een grote eer. "Ik keek altijd enorm op naar al die meesters tijdens de nationale wedstrijden en was elke keer weer onder de indruk van hoe goed ze waren. Ik hoop dat ik als SVH Meestergastheer mijn passie en kennis ook weer kan overdragen op jonge mensen die hopelijk net zo bevlogen worden in het vak als ik."

Uniek: drie SVH Meesters
Kolk is sinds 2007 werkzaam bij restaurant Ciel Bleu waar hij nauw samenwerkt met SVH Meesterkok Onno Kokmeijer en SVH Wijnmeester No├źl Vanwittenbergh. Daarmee is Ciel Bleu het enige restaurant in Nederland waar drie SVH Meesters werkzaam zijn. Dat past bij de ambitie van het tweesterrenrestaurant: de beste zijn en aandacht hebben voor de kleinste details. Hotel Okura Amsterdam, waarin Ciel Bleu gevestigd is, hecht veel waarde aan doorzettingsvermogen en plezier hebben in je werk, om de gast het ultieme gevoel van gastvrijheid en beleving te geven.
Aanmeldingsdeadline 1 april 2015
SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) organiseert namens de horecabranche sinds 1980 SVH Meesterproeven van vijf Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Horecaprofessionals die denken dat ze ook klaar zijn voor de hoogste graad van vakbekwaamheid, kunnen nog tot 1 april 2015 hun dossier indienen om nog voor de zomer in aanmerking te komen voor de SVH Meesterproef. Meer informatie staat op www.svhmeestertitels.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: