Pasquinel Kolk geïnaugureerd

23 februari 2015 |
Pasquinel Kolk geïnaugureerd<

Pasquinel Kolk, gastheer van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam, is officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij
heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Op zondag 22 februari werden de offici├źle versierselen aan hem uitgereikt door SVH Meestergastheer Peter Bruins van De Bokkedoorns , van jongs af al een voorbeeld voor Kolk.

Foto: v.l.n.r. SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk en SVH Wijnmeester No├źl Vanwittenbergh. Fotografie: Stefan Ammerlaan Fotografie.

Meer dan 100 punten
Pasquinel Kolk legde zijn Meesterproef af op 24 november 2014 onder toeziend oog van SVH Meestergastheer Said Maher (Het Seminar in Zenderen), SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht) en secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Hij werd een dag lang in zijn eigen bedrijf door de commissie beoordeeld op meer dan honderd punten. De commissie roemde zijn oog voor detail, zijn overzicht, wijnkennis en gastheerschap.

Uitdagende dag
Kolk kijkt terug op een spannende en uitdagende dag. "Ik was een beetje zenuwachtig, maar dat was vooral in het begin. Toen de proef eenmaal begonnen was, verdwenen die zenuwen al snel." Kolk wist al jong dat hij voor de hoogste titel wilde gaan en beschouwt zijn titel als een grote eer. "Ik keek altijd enorm op naar al die meesters tijdens de nationale wedstrijden en was elke keer weer onder de indruk van hoe goed ze waren. Ik hoop dat ik als SVH Meestergastheer mijn passie en kennis ook weer kan overdragen op jonge mensen die hopelijk net zo bevlogen worden in het vak als ik."

Uniek: drie SVH Meesters
Kolk is sinds 2007 werkzaam bij restaurant Ciel Bleu waar hij nauw samenwerkt met SVH Meesterkok Onno Kokmeijer en SVH Wijnmeester No├źl Vanwittenbergh. Daarmee is Ciel Bleu het enige restaurant in Nederland waar drie SVH Meesters werkzaam zijn. Dat past bij de ambitie van het tweesterrenrestaurant: de beste zijn en aandacht hebben voor de kleinste details. Hotel Okura Amsterdam, waarin Ciel Bleu gevestigd is, hecht veel waarde aan doorzettingsvermogen en plezier hebben in je werk, om de gast het ultieme gevoel van gastvrijheid en beleving te geven.
Aanmeldingsdeadline 1 april 2015
SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) organiseert namens de horecabranche sinds 1980 SVH Meesterproeven van vijf Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Horecaprofessionals die denken dat ze ook klaar zijn voor de hoogste graad van vakbekwaamheid, kunnen nog tot 1 april 2015 hun dossier indienen om nog voor de zomer in aanmerking te komen voor de SVH Meesterproef. Meer informatie staat op www.svhmeestertitels.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten┬árestaurants en caf├ęs in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: