Pasquinel Kolk geïnaugureerd

23 februari 2015 |
Pasquinel Kolk ge√Įnaugureerd<

Pasquinel Kolk, gastheer van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam, is officieel ge√Įnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij
heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Op zondag 22 februari werden de offici√ęle versierselen aan hem uitgereikt door SVH Meestergastheer Peter Bruins van De Bokkedoorns , van jongs af al een voorbeeld voor Kolk.

Foto: v.l.n.r. SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk en SVH Wijnmeester No√ęl Vanwittenbergh. Fotografie: Stefan Ammerlaan Fotografie.

Meer dan 100 punten
Pasquinel Kolk legde zijn Meesterproef af op 24 november 2014 onder toeziend oog van SVH Meestergastheer Said Maher (Het Seminar in Zenderen), SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht) en secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Hij werd een dag lang in zijn eigen bedrijf door de commissie beoordeeld op meer dan honderd punten. De commissie roemde zijn oog voor detail, zijn overzicht, wijnkennis en gastheerschap.

Uitdagende dag
Kolk kijkt terug op een spannende en uitdagende dag. "Ik was een beetje zenuwachtig, maar dat was vooral in het begin. Toen de proef eenmaal begonnen was, verdwenen die zenuwen al snel." Kolk wist al jong dat hij voor de hoogste titel wilde gaan en beschouwt zijn titel als een grote eer. "Ik keek altijd enorm op naar al die meesters tijdens de nationale wedstrijden en was elke keer weer onder de indruk van hoe goed ze waren. Ik hoop dat ik als SVH Meestergastheer mijn passie en kennis ook weer kan overdragen op jonge mensen die hopelijk net zo bevlogen worden in het vak als ik."

Uniek: drie SVH Meesters
Kolk is sinds 2007 werkzaam bij restaurant Ciel Bleu waar hij nauw samenwerkt met SVH Meesterkok Onno Kokmeijer en SVH Wijnmeester No√ęl Vanwittenbergh. Daarmee is Ciel Bleu het enige restaurant in Nederland waar drie SVH Meesters werkzaam zijn. Dat past bij de ambitie van het tweesterrenrestaurant: de beste zijn en aandacht hebben voor de kleinste details. Hotel Okura Amsterdam, waarin Ciel Bleu gevestigd is, hecht veel waarde aan doorzettingsvermogen en plezier hebben in je werk, om de gast het ultieme gevoel van gastvrijheid en beleving te geven.
Aanmeldingsdeadline 1 april 2015
SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) organiseert namens de horecabranche sinds 1980 SVH Meesterproeven van vijf Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Horecaprofessionals die denken dat ze ook klaar zijn voor de hoogste graad van vakbekwaamheid, kunnen nog tot 1 april 2015 hun dossier indienen om nog voor de zomer in aanmerking te komen voor de SVH Meesterproef. Meer informatie staat op www.svhmeestertitels.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: