Oranjerie Ruurlo geïnaugureerd door Confrérie du Sabre d’Or

12 november 2018 | Thijs Jacobs

Op donderdag 8 november 2018 is Oranjerie Ruurlo geïnaugureerd door de Confrérie du Sabre d’Or als Caveau de Sabrage. Medewerkers van de Oranjerie hebben hiermee de bevoegdheid hun gasten te begeleiden bij het sabreren (openen met een sabel) van een fles champagne. Hiermee behoort restaurant en trouwlocatie Oranjerie Ruurlo tot een select gezelschap van bedrijven dat hiertoe bevoegd is.

Kunst van het sabreren

Alco van Berkel (eigenaar), Jasper Nijkamp (bedrijfsleider) en Dennis Moorkamp (assistent bedrijfsleider) van Oranjerie Ruurlo werden tijdens de inauguratie op 8 november 2018 beëdigd als Maître Sabreurs van de Confrérie. Dit betekent dat zij de kunst van het sabreren (het openen van een fles champagne met een sabel) verstaan en daarmee hun gasten mogen begeleiden.

Nog meer beleving voor onze gasten

Alco van Berkel, eigenaar van Oranjerie Ruurlo en Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven, is er trots op dat Oranjerie Ruurlo het predicaat Caveaux de Sabrage heeft gekregen. “Tijdens huwelijksceremonies geven we bruidsparen de gelegenheid om in aanwezigheid van hun gasten feestelijk een fles champagne te sabreren, ter ere van hun huwelijk. Ook bij andere feestelijke gelegenheden wordt er regelmatig gesabreerd. De begeleiding bij het sabreren is een kunst en moet aan veiligheidseisen voldoen en kan daarom alleen door een gecertificeerd Maître Sabreur worden gedaan. Met de inauguratie beschikken we nu over drie eigen Maître Sabreurs, waardoor we onze gasten nog meer beleving kunnen geven.” De inauguratie werd feestelijk gevierd met leden van de Confrérie en genodigden.

Over Oranjerie Ruurlo

Oranjerie Ruurlo ligt in de fraaie Engelse landschapstuin van kasteel Ruurlo in de Achterhoek. De Oranjerie is een van de mooiste trouwlocaties van Nederland en beschikt over een restaurant waar op hoog niveau gekookt wordt met zoveel mogelijk verse streekproducten en met producten van het landgoed van kasteel Ruurlo.
Restaurant Oranjerie Ruurlo is geopend voor koffie, lunch en diner. Zowel op het terras als binnen heeft de Oranjerie een adembenemend uitzicht op kasteel Ruurlo, de kasteelgracht met de glazen brug en het omliggende park.

Over de Confrérie du Sabre d’Or

Sinds de tijd van Napoleon wordt champagne op spectaculaire wijze geopend, namelijk met een sabel. Dit noemen we ‘sabreren’. De Confrérie du Sabre d’Or zet deze eeuwenoude traditie voort. De Ambassade des Pays Bas behartigt de belangen van de Confrérie du Sabre d’Or in Nederland, met als doel ‘het uitdragen van de nobele kunst van het sabreren in Nederland’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: