Oranjerie Ruurlo geïnaugureerd door Confrérie du Sabre d’Or

12 november 2018 | Thijs Jacobs

Op donderdag 8 november 2018 is Oranjerie Ruurlo geïnaugureerd door de Confrérie du Sabre d’Or als Caveau de Sabrage. Medewerkers van de Oranjerie hebben hiermee de bevoegdheid hun gasten te begeleiden bij het sabreren (openen met een sabel) van een fles champagne. Hiermee behoort restaurant en trouwlocatie Oranjerie Ruurlo tot een select gezelschap van bedrijven dat hiertoe bevoegd is.

Kunst van het sabreren

Alco van Berkel (eigenaar), Jasper Nijkamp (bedrijfsleider) en Dennis Moorkamp (assistent bedrijfsleider) van Oranjerie Ruurlo werden tijdens de inauguratie op 8 november 2018 beëdigd als Maître Sabreurs van de Confrérie. Dit betekent dat zij de kunst van het sabreren (het openen van een fles champagne met een sabel) verstaan en daarmee hun gasten mogen begeleiden.

Nog meer beleving voor onze gasten

Alco van Berkel, eigenaar van Oranjerie Ruurlo en Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven, is er trots op dat Oranjerie Ruurlo het predicaat Caveaux de Sabrage heeft gekregen. “Tijdens huwelijksceremonies geven we bruidsparen de gelegenheid om in aanwezigheid van hun gasten feestelijk een fles champagne te sabreren, ter ere van hun huwelijk. Ook bij andere feestelijke gelegenheden wordt er regelmatig gesabreerd. De begeleiding bij het sabreren is een kunst en moet aan veiligheidseisen voldoen en kan daarom alleen door een gecertificeerd Maître Sabreur worden gedaan. Met de inauguratie beschikken we nu over drie eigen Maître Sabreurs, waardoor we onze gasten nog meer beleving kunnen geven.” De inauguratie werd feestelijk gevierd met leden van de Confrérie en genodigden.

Over Oranjerie Ruurlo

Oranjerie Ruurlo ligt in de fraaie Engelse landschapstuin van kasteel Ruurlo in de Achterhoek. De Oranjerie is een van de mooiste trouwlocaties van Nederland en beschikt over een restaurant waar op hoog niveau gekookt wordt met zoveel mogelijk verse streekproducten en met producten van het landgoed van kasteel Ruurlo.
Restaurant Oranjerie Ruurlo is geopend voor koffie, lunch en diner. Zowel op het terras als binnen heeft de Oranjerie een adembenemend uitzicht op kasteel Ruurlo, de kasteelgracht met de glazen brug en het omliggende park.

Over de Confrérie du Sabre d’Or

Sinds de tijd van Napoleon wordt champagne op spectaculaire wijze geopend, namelijk met een sabel. Dit noemen we ‘sabreren’. De Confrérie du Sabre d’Or zet deze eeuwenoude traditie voort. De Ambassade des Pays Bas behartigt de belangen van de Confrérie du Sabre d’Or in Nederland, met als doel ‘het uitdragen van de nobele kunst van het sabreren in Nederland’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: