Oranjerie Ruurlo geïnaugureerd door Confrérie du Sabre d’Or

12 november 2018 | Thijs Jacobs

Op donderdag 8 november 2018 is Oranjerie Ruurlo geïnaugureerd door de Confrérie du Sabre d’Or als Caveau de Sabrage. Medewerkers van de Oranjerie hebben hiermee de bevoegdheid hun gasten te begeleiden bij het sabreren (openen met een sabel) van een fles champagne. Hiermee behoort restaurant en trouwlocatie Oranjerie Ruurlo tot een select gezelschap van bedrijven dat hiertoe bevoegd is.

Kunst van het sabreren

Alco van Berkel (eigenaar), Jasper Nijkamp (bedrijfsleider) en Dennis Moorkamp (assistent bedrijfsleider) van Oranjerie Ruurlo werden tijdens de inauguratie op 8 november 2018 beëdigd als Maître Sabreurs van de Confrérie. Dit betekent dat zij de kunst van het sabreren (het openen van een fles champagne met een sabel) verstaan en daarmee hun gasten mogen begeleiden.

Nog meer beleving voor onze gasten

Alco van Berkel, eigenaar van Oranjerie Ruurlo en Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven, is er trots op dat Oranjerie Ruurlo het predicaat Caveaux de Sabrage heeft gekregen. “Tijdens huwelijksceremonies geven we bruidsparen de gelegenheid om in aanwezigheid van hun gasten feestelijk een fles champagne te sabreren, ter ere van hun huwelijk. Ook bij andere feestelijke gelegenheden wordt er regelmatig gesabreerd. De begeleiding bij het sabreren is een kunst en moet aan veiligheidseisen voldoen en kan daarom alleen door een gecertificeerd Maître Sabreur worden gedaan. Met de inauguratie beschikken we nu over drie eigen Maître Sabreurs, waardoor we onze gasten nog meer beleving kunnen geven.” De inauguratie werd feestelijk gevierd met leden van de Confrérie en genodigden.

Over Oranjerie Ruurlo

Oranjerie Ruurlo ligt in de fraaie Engelse landschapstuin van kasteel Ruurlo in de Achterhoek. De Oranjerie is een van de mooiste trouwlocaties van Nederland en beschikt over een restaurant waar op hoog niveau gekookt wordt met zoveel mogelijk verse streekproducten en met producten van het landgoed van kasteel Ruurlo.
Restaurant Oranjerie Ruurlo is geopend voor koffie, lunch en diner. Zowel op het terras als binnen heeft de Oranjerie een adembenemend uitzicht op kasteel Ruurlo, de kasteelgracht met de glazen brug en het omliggende park.

Over de Confrérie du Sabre d’Or

Sinds de tijd van Napoleon wordt champagne op spectaculaire wijze geopend, namelijk met een sabel. Dit noemen we ‘sabreren’. De Confrérie du Sabre d’Or zet deze eeuwenoude traditie voort. De Ambassade des Pays Bas behartigt de belangen van de Confrérie du Sabre d’Or in Nederland, met als doel ‘het uitdragen van de nobele kunst van het sabreren in Nederland’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: