Oranjerie Ruurlo geïnaugureerd door Confrérie du Sabre d’Or

12 november 2018 | Thijs Jacobs

Op donderdag 8 november 2018 is Oranjerie Ruurlo geïnaugureerd door de Confrérie du Sabre d’Or als Caveau de Sabrage. Medewerkers van de Oranjerie hebben hiermee de bevoegdheid hun gasten te begeleiden bij het sabreren (openen met een sabel) van een fles champagne. Hiermee behoort restaurant en trouwlocatie Oranjerie Ruurlo tot een select gezelschap van bedrijven dat hiertoe bevoegd is.

Kunst van het sabreren

Alco van Berkel (eigenaar), Jasper Nijkamp (bedrijfsleider) en Dennis Moorkamp (assistent bedrijfsleider) van Oranjerie Ruurlo werden tijdens de inauguratie op 8 november 2018 beëdigd als Maître Sabreurs van de Confrérie. Dit betekent dat zij de kunst van het sabreren (het openen van een fles champagne met een sabel) verstaan en daarmee hun gasten mogen begeleiden.

Nog meer beleving voor onze gasten

Alco van Berkel, eigenaar van Oranjerie Ruurlo en Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven, is er trots op dat Oranjerie Ruurlo het predicaat Caveaux de Sabrage heeft gekregen. “Tijdens huwelijksceremonies geven we bruidsparen de gelegenheid om in aanwezigheid van hun gasten feestelijk een fles champagne te sabreren, ter ere van hun huwelijk. Ook bij andere feestelijke gelegenheden wordt er regelmatig gesabreerd. De begeleiding bij het sabreren is een kunst en moet aan veiligheidseisen voldoen en kan daarom alleen door een gecertificeerd Maître Sabreur worden gedaan. Met de inauguratie beschikken we nu over drie eigen Maître Sabreurs, waardoor we onze gasten nog meer beleving kunnen geven.” De inauguratie werd feestelijk gevierd met leden van de Confrérie en genodigden.

Over Oranjerie Ruurlo

Oranjerie Ruurlo ligt in de fraaie Engelse landschapstuin van kasteel Ruurlo in de Achterhoek. De Oranjerie is een van de mooiste trouwlocaties van Nederland en beschikt over een restaurant waar op hoog niveau gekookt wordt met zoveel mogelijk verse streekproducten en met producten van het landgoed van kasteel Ruurlo.
Restaurant Oranjerie Ruurlo is geopend voor koffie, lunch en diner. Zowel op het terras als binnen heeft de Oranjerie een adembenemend uitzicht op kasteel Ruurlo, de kasteelgracht met de glazen brug en het omliggende park.

Over de Confrérie du Sabre d’Or

Sinds de tijd van Napoleon wordt champagne op spectaculaire wijze geopend, namelijk met een sabel. Dit noemen we ‘sabreren’. De Confrérie du Sabre d’Or zet deze eeuwenoude traditie voort. De Ambassade des Pays Bas behartigt de belangen van de Confrérie du Sabre d’Or in Nederland, met als doel ‘het uitdragen van de nobele kunst van het sabreren in Nederland’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: