Ondernemers kiezen beste mosselwijn

25 juni 2015
Ondernemers kiezen beste mosselwijn

Op woensdag 1 juli aanstaande is het plaatsje Philippine in Zeeuws-Vlaanderen dé culinaire hotspot voor wijnproevers. Tijdens het Wijn en
Mosselen event wordt het mosselseizoen namelijk ingeluid met de verkiezing van de 'Mosselwijn 2015'.

*Nieuwe tradities*
Voorheen werd het evenement georganiseerd door de Stichting Mosselfeesten. Dit jaar nemen de gezamenlijke restaurants uit Philippine het vaandel over. Al tientallen jaren is de Philippiense mosselwijn een Pinot Blanc uit de Alsace. Dit jaar waait er een frisse wind door het dorp en wordt gebroken met deze traditie. Aan 12 bekende wijnkopers is gevraagd om hun ultieme mosselwijn in te zenden. De winnende wijn zal het gehele mosselseizoen door alle restaurants in het dorp worden geschonken.

*Mosseldorp*
Vroeger een vissersdorp met heuse mosselhaven, nu is Philippine het gehele jaar door, maar met name tijdens het mosselseizoen, een publiekstrekker. Over de mosselen hebben de ondernemers een rotsvaste afspraak; ze serveren uitsluitend de beste kwaliteit.

*Culinair gezelschap*
De wijnproeverij wordt geleid door de Belgische wijnauteur Etienne van Steenberghe en de Vlaamse cabaretier Joost van Hyfte die zorgt voor het nodige entertainment. Op de gastenlijst bevinden zich veel Vlaamse gasten, wijnkenners, fijnproevers, burgermeesters en de regionale zakenwereld. Het dorp waarin de horecaondernemers dagelijks hun kunsten vertonen is van oudsher een gewilde lunch en dinerlocatie. Vlamingen en Nederlanders vinden elkaar er in hun voorkeur voor pure streekgeoriënteerde gerechten zoals mosselen, oesters, kreeft en andere Zeeuwse klassiekers.

*Samen ondernemen*
De samenwerking met elkaar is voor de ondernemers van grote waarde: Zij wonen in één van de meest bourgondische regio’s van Nederland met een hoog gehalte ‘culinair bewustzijn’ en grote mate van gastvrijheid. Maar het is ook een gebied dat kampt met economische krimp. Daarom is samen een evenement als dit organiseren een mooie manier om krachten te bundelen en daarbij op informele wijze elkaar en gasten te spreken, buiten de omgeving van de restaurants om. In dit geval doen de horecaondernemers dit op feestelijke wijze in gemeenschapshuis de Kaaie met een hapje, bubbels, muziek en natuurlijk wijn en mosselen.

Overig nieuws