Nog een restaurant Da Vinci

31 januari 2013
Nog een restaurant Da Vinci

Geen uitbreiding voor Margo Reuten en Petro Kools, maar wel een nieuw restaurant dat ook Da Vinci heet. In Terneuzen opent in het Arsenaalgebouw een eetgelegenheid met een Italiaans-Franse keuken.
Ook is en een podium voor ingetogen livemuziek van singer-songwriters.

*Prijs*
Uitbaters zijn Martijn de Groot en Karlijn Nieuwets die een jaar geleden het vernieuwde grandcafé-restaurant De Graanbeurs in de Zeeuwse plaats openden. Voor het ondernemingsplan achter deze goedlopende horecazaak ontvingen zij de Zeeuwse Startersprijs van de Kamer van Koophandel.

*Meerdere Da Vinci's*
In Nederland zitten nog meer horecagelegenheden met de naam Da Vinci. In Leiden zit Hotel-Grand-Café Da Vinci. Ook is er in Culemborg een pizzeria met dezelfde naam. In Zwolle zit lunchroom Da Vinci. Ook zijn er restaurants met een afgeleide, zoals restaurant Leonardo da Vinci in Soest.

*Landelijke bekendheid*
Of het restaurant in Terneuzen in conflict zal raken met het tweesterrenrestaurant uit Maasbracht is de vraag. Op de site van de KvK staat wel te lezen: "Het recht op een handelsnaam beperkt zich tot Nederland en geldt voor het gebied waarin u de naam gebruikt of bekendheid geniet. Dat kan in heel Nederland zijn, maar het kan zich ook beperken tot een stad. Zo heb je in heel veel plaatsen Café 't Hoekje of Café Spoorzicht."

Restaurant Da Vinci in Maasbracht geniet landelijke bekendheid, dus dat zou in Terneuzen mogelijk nog voor problemen kunnen zorgen.

~Frank Lindner~

Overig nieuws