Nieuwe topsommelier voor sterrenrestaurant Avant-Garde van Groeninge Eindhoven

27 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Avant-Garde van Groeninge in Eindhoven heeft per 1 september 2018 topsommelier Arne Maat aangetrokken. De 22-jarige Maat heeft ervaring bij diverse sterrenrestaurants. Met de voor zijn leeftijd al zeer ervaren Maat wil patron-cuisinier Johan van Groeninge zijn brigade verjongen en zijn restaurant een extra kwaliteitsimpuls geven.

Arne Maat start per 1 september 2018 als sommelier bij het in het Philips Stadion gelegen restaurant van SVH Meesterkok Johan van Groeninge. Van Groeninge: “Wij zijn heel blij met de komst van Arne, die in goed overleg met Ingrid en Henrie van der Heijden van restaurant Vista overkomt, waar hij sommelier was. Met zijn 22 jaar heeft hij al een mooi cv met ervaring in sterrenrestaurants als Wolfslaar, Inter Scaldes en Vista."

"Wij kennen Arne al sinds zijn tijd bij Inter Scaldes, waar hij ons opviel door zijn gastheerschap en wijnkennis. Met als basis de Franse keuken koken we met een mix van klassieke en hedendaagse technieken en met moderne presentaties. Met zijn ervaring bij bedrijven die op soortgelijke basis werken, past Arne heel goed bij ons. Hij brengt verjonging en kwaliteit in onze brigade. Zijn wijnkennis is groot en hij heeft een neus voor het opsporen van wijnen gemaakt van bijzondere druivenrassen. Met Arne, die binnenkort zijn opleiding tot vinoloog hoopt af te ronden, gaan we ons zeker onderscheiden.”

Onderscheidende wijnselectie

Arne Maat heeft er zin in om in Eindhoven te beginnen. “Avant-Garde stond op mijn lijstje met zaken waar ik ooit zou willen werken, maar telkens kwam het er niet van. Het is een prachtige zaak waar ik de mogelijkheid heb om gasten een hele avond lang in de watten te leggen. Met mijn wijnselectie kan ik hier het onderscheid maken, ik zoek graag naar onbekende druivenrassen waarmee ik gasten kan verrassen. Ook op sportief gebied ben ik blij met Avant-Garde, als PSV-fan en houder van een PSV Club Card kom ik al acht jaar in het Philips Stadion.”

14 jaar onafgebroken een Michelinster

Restaurant Avant-Garde Van Groeninge is sinds 2002 gevestigd in het Philips Stadion in Eindhoven, na eerder in Hilvarenbeek gevestigd te zijn onder de naam Van Groeninge. Het restaurant van SVH Meesterkok Johan van Groeninge bezit sinds 2004 een Michelinster.
Johans culinaire rechterhand Aswin van Dongen werkt al meer dan 19 jaar trouw aan zijn zijde in de keuken. Aan de voorkant stuurt Chantal Elias-Van Groeninge - de dochter van Johan van Groeninge - als maître de zwarte brigade aan, die per september 2018 uitgebreid is met sommelier Arne Maat.

Johan van Groeninge, c.q. restaurant Avant-Garde van Groeninge is lid van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, Les Patrons Cuisiniers en Noord-Brabant Culinair.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve...

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: