Nieuwe topsommelier voor sterrenrestaurant Avant-Garde van Groeninge Eindhoven

27 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Avant-Garde van Groeninge in Eindhoven heeft per 1 september 2018 topsommelier Arne Maat aangetrokken. De 22-jarige Maat heeft ervaring bij diverse sterrenrestaurants. Met de voor zijn leeftijd al zeer ervaren Maat wil patron-cuisinier Johan van Groeninge zijn brigade verjongen en zijn restaurant een extra kwaliteitsimpuls geven.

Arne Maat start per 1 september 2018 als sommelier bij het in het Philips Stadion gelegen restaurant van SVH Meesterkok Johan van Groeninge. Van Groeninge: “Wij zijn heel blij met de komst van Arne, die in goed overleg met Ingrid en Henrie van der Heijden van restaurant Vista overkomt, waar hij sommelier was. Met zijn 22 jaar heeft hij al een mooi cv met ervaring in sterrenrestaurants als Wolfslaar, Inter Scaldes en Vista."

"Wij kennen Arne al sinds zijn tijd bij Inter Scaldes, waar hij ons opviel door zijn gastheerschap en wijnkennis. Met als basis de Franse keuken koken we met een mix van klassieke en hedendaagse technieken en met moderne presentaties. Met zijn ervaring bij bedrijven die op soortgelijke basis werken, past Arne heel goed bij ons. Hij brengt verjonging en kwaliteit in onze brigade. Zijn wijnkennis is groot en hij heeft een neus voor het opsporen van wijnen gemaakt van bijzondere druivenrassen. Met Arne, die binnenkort zijn opleiding tot vinoloog hoopt af te ronden, gaan we ons zeker onderscheiden.”

Onderscheidende wijnselectie

Arne Maat heeft er zin in om in Eindhoven te beginnen. “Avant-Garde stond op mijn lijstje met zaken waar ik ooit zou willen werken, maar telkens kwam het er niet van. Het is een prachtige zaak waar ik de mogelijkheid heb om gasten een hele avond lang in de watten te leggen. Met mijn wijnselectie kan ik hier het onderscheid maken, ik zoek graag naar onbekende druivenrassen waarmee ik gasten kan verrassen. Ook op sportief gebied ben ik blij met Avant-Garde, als PSV-fan en houder van een PSV Club Card kom ik al acht jaar in het Philips Stadion.”

14 jaar onafgebroken een Michelinster

Restaurant Avant-Garde Van Groeninge is sinds 2002 gevestigd in het Philips Stadion in Eindhoven, na eerder in Hilvarenbeek gevestigd te zijn onder de naam Van Groeninge. Het restaurant van SVH Meesterkok Johan van Groeninge bezit sinds 2004 een Michelinster.
Johans culinaire rechterhand Aswin van Dongen werkt al meer dan 19 jaar trouw aan zijn zijde in de keuken. Aan de voorkant stuurt Chantal Elias-Van Groeninge - de dochter van Johan van Groeninge - als maître de zwarte brigade aan, die per september 2018 uitgebreid is met sommelier Arne Maat.

Johan van Groeninge, c.q. restaurant Avant-Garde van Groeninge is lid van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, Les Patrons Cuisiniers en Noord-Brabant Culinair.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: