Nieuwe topsommelier voor sterrenrestaurant Avant-Garde van Groeninge Eindhoven

27 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Avant-Garde van Groeninge in Eindhoven heeft per 1 september 2018 topsommelier Arne Maat aangetrokken. De 22-jarige Maat heeft ervaring bij diverse sterrenrestaurants. Met de voor zijn leeftijd al zeer ervaren Maat wil patron-cuisinier Johan van Groeninge zijn brigade verjongen en zijn restaurant een extra kwaliteitsimpuls geven.

Arne Maat start per 1 september 2018 als sommelier bij het in het Philips Stadion gelegen restaurant van SVH Meesterkok Johan van Groeninge. Van Groeninge: “Wij zijn heel blij met de komst van Arne, die in goed overleg met Ingrid en Henrie van der Heijden van restaurant Vista overkomt, waar hij sommelier was. Met zijn 22 jaar heeft hij al een mooi cv met ervaring in sterrenrestaurants als Wolfslaar, Inter Scaldes en Vista."

"Wij kennen Arne al sinds zijn tijd bij Inter Scaldes, waar hij ons opviel door zijn gastheerschap en wijnkennis. Met als basis de Franse keuken koken we met een mix van klassieke en hedendaagse technieken en met moderne presentaties. Met zijn ervaring bij bedrijven die op soortgelijke basis werken, past Arne heel goed bij ons. Hij brengt verjonging en kwaliteit in onze brigade. Zijn wijnkennis is groot en hij heeft een neus voor het opsporen van wijnen gemaakt van bijzondere druivenrassen. Met Arne, die binnenkort zijn opleiding tot vinoloog hoopt af te ronden, gaan we ons zeker onderscheiden.”

Onderscheidende wijnselectie

Arne Maat heeft er zin in om in Eindhoven te beginnen. “Avant-Garde stond op mijn lijstje met zaken waar ik ooit zou willen werken, maar telkens kwam het er niet van. Het is een prachtige zaak waar ik de mogelijkheid heb om gasten een hele avond lang in de watten te leggen. Met mijn wijnselectie kan ik hier het onderscheid maken, ik zoek graag naar onbekende druivenrassen waarmee ik gasten kan verrassen. Ook op sportief gebied ben ik blij met Avant-Garde, als PSV-fan en houder van een PSV Club Card kom ik al acht jaar in het Philips Stadion.”

14 jaar onafgebroken een Michelinster

Restaurant Avant-Garde Van Groeninge is sinds 2002 gevestigd in het Philips Stadion in Eindhoven, na eerder in Hilvarenbeek gevestigd te zijn onder de naam Van Groeninge. Het restaurant van SVH Meesterkok Johan van Groeninge bezit sinds 2004 een Michelinster.
Johans culinaire rechterhand Aswin van Dongen werkt al meer dan 19 jaar trouw aan zijn zijde in de keuken. Aan de voorkant stuurt Chantal Elias-Van Groeninge - de dochter van Johan van Groeninge - als maître de zwarte brigade aan, die per september 2018 uitgebreid is met sommelier Arne Maat.

Johan van Groeninge, c.q. restaurant Avant-Garde van Groeninge is lid van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, Les Patrons Cuisiniers en Noord-Brabant Culinair.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: