Nieuwe rooftopbar in Amsterdam geopend

25 juni 2016 | Thijs Jacobs

Amsterdam is een rooftopbar rijker op de 8e etage van Hotel Casa 400. Dit keer geen plek voor chique dames en heren maar een plek waar je gewoon op je blote voeten naar de bar kunt lopen en het lijkt alsof je in je eigen tuin zit.

Een plek voor de Amsterdammer

Hotel Casa 400 blijft vernieuwen om zichzelf te onderscheiden in de Amsterdamse hotelmarkt. Nog geen twee jaar geleden heeft het hotel East57 geopend, een combinatie van koffiebar, deli/winkel, restaurant e?n wijnbar, en nu volgt een dakterras. Nest is niet alleen geopend voor hotelgasten maar vooral ook voor Amsterdammers.

Een stadstuin hoog boven “druk” Amsterdam waar iedereen zijn eigen plek kan opzoeken is het uitgangspunt van NEST geweest. Samen met De Dakdokters en GrownDown Town is dit uiteindelijk gerealiseerd. Twee net afgestudeerde hotelschoolstudenten hebben de dagelijkse leiding over het terras en zorgen voor een Amsterdamse sfeer.

Groenten en kruiden uit eigen tuin

Als je NEST op komt lopen vergeet je meteen de drukte van de stad en sta je letterlijk tussen het groen. Links ruik je dropgras en rechts proef je aardbeien-munt. Het rooffood is een belangrijk onderdeel op het dak en de verschillende groenten en kruiden worden in het eten, de limo’s en cocktails gebruikt. Als er geoogst is komt er weer wat nieuws, zo blijven de gerechten afwisselend.

Het eten is eenvoudig maar lekker en heeft een “picknickgevoel”. Ontbijt met een powerrr pannenkoek, lunch met een stokkie bietenhummus en later op de middag zijn er natuurlijk bitterballen maar kun je ook kiezen voor een iets uitgebreidere hap. ’s Avonds nestel je, je in een van de zitkuilen met een Paloma in de hand kijkend naar de zonsondergang.

NEST is iedere dag geopend van 10.00 tot 23.00 uur zolang het niet regent. Mocht je twijfelen dan kun je op Facebook zien of het dakterras open of gesloten is.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: