Nieuwe rooftopbar in Amsterdam geopend

25 juni 2016 | Thijs Jacobs

Amsterdam is een rooftopbar rijker op de 8e etage van Hotel Casa 400. Dit keer geen plek voor chique dames en heren maar een plek waar je gewoon op je blote voeten naar de bar kunt lopen en het lijkt alsof je in je eigen tuin zit.

Een plek voor de Amsterdammer

Hotel Casa 400 blijft vernieuwen om zichzelf te onderscheiden in de Amsterdamse hotelmarkt. Nog geen twee jaar geleden heeft het hotel East57 geopend, een combinatie van koffiebar, deli/winkel, restaurant e?n wijnbar, en nu volgt een dakterras. Nest is niet alleen geopend voor hotelgasten maar vooral ook voor Amsterdammers.

Een stadstuin hoog boven “druk” Amsterdam waar iedereen zijn eigen plek kan opzoeken is het uitgangspunt van NEST geweest. Samen met De Dakdokters en GrownDown Town is dit uiteindelijk gerealiseerd. Twee net afgestudeerde hotelschoolstudenten hebben de dagelijkse leiding over het terras en zorgen voor een Amsterdamse sfeer.

Groenten en kruiden uit eigen tuin

Als je NEST op komt lopen vergeet je meteen de drukte van de stad en sta je letterlijk tussen het groen. Links ruik je dropgras en rechts proef je aardbeien-munt. Het rooffood is een belangrijk onderdeel op het dak en de verschillende groenten en kruiden worden in het eten, de limo’s en cocktails gebruikt. Als er geoogst is komt er weer wat nieuws, zo blijven de gerechten afwisselend.

Het eten is eenvoudig maar lekker en heeft een “picknickgevoel”. Ontbijt met een powerrr pannenkoek, lunch met een stokkie bietenhummus en later op de middag zijn er natuurlijk bitterballen maar kun je ook kiezen voor een iets uitgebreidere hap. ’s Avonds nestel je, je in een van de zitkuilen met een Paloma in de hand kijkend naar de zonsondergang.

NEST is iedere dag geopend van 10.00 tot 23.00 uur zolang het niet regent. Mocht je twijfelen dan kun je op Facebook zien of het dakterras open of gesloten is.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: