Nieuwe horecaclub in Amsterdam: De School

15 december 2015 |
Nieuwe horecaclub in Amsterdam: De School<

De School, de nieuwe club van de mensen achter club Trouw, opent de deuren op 3 januari 2016. Dat is exact een jaar nadat club Trouw
aan de Wibautstraat sloot.

Club, restaurant en café
De nieuwe club neemt vanaf 3 januari 2016 zijn intrek in een oud schoolgebouw in de Jan van Breemenstraat in West. Het voormalig ROC-gebouw wordt niet alleen een club, maar ook een restaurant en café. De School heeft een 24-uursvergunning en zal zeven dagen per week open zijn. De club heeft een vergunning voor vijf jaar.

Restaurant en Café DS
In De School komt ook een restaurant, DS. Daar wordt vijf dagen per week een wisselend menu geserveerd, waarbij groenten een centrale rol zullen spelen. Naast het restaurant bevindt zich Café DS, dat zeven dagen per week vanaf zeven uur 's ochtends opent voor ontbijt, lunch en koffie. Zowel het restaurant als het café is gelegen aan een groot terras. Daarnaast heeft het voormalig schoolgebouw een binnentuin die het hele jaar toegankelijk is voor alle bezoekers.

Eigenaars
De School is opgezet vanuit Post CS BV, dat eerder club 11 en Trouw begon. Ernst Mertens en Jochem Doornbusch zijn de eigenaren van De School. Olaf Boswijk, het brein achter Trouw, blijft als mede-eigenaar betrokken bij het project. Hij zal geen actief bestuurder zijn.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: