Nieuwe foodcourt: Yada Yada Market

16 november 2015 |
Nieuwe foodcourt: Yada Yada Market<

Yada Yada Market, een naar eigen zeggen internationale foodcourt, gelegen aan het Noordzeekanaal in Amsterdam opende gisteren voor
het eerst haar deuren voor publiek. Yada Yada (Zuid- Afrikaans voor bla bla bla) is gevestigd op het Hembrugterrein. "Het is een plek waar iedereen volop kan genieten van de sfeer, smaak, geur en het geluid van Afrika en andere continenten. De setting is groot maar sfeervol, internationaal, maar Hollands gezellig. Hier draait het niet alleen om zien en gezien worden maar juist om met vrienden en familie te genieten van een dagje uit. Yada Yada biedt een breed spectrum van indrukken: van kunst tot entertainment en van fashion tot internationale keukens. Bij Yada Yada vind je het allemaal onder één dak", aldus de foodcourt.



Verschillende snacks
Honderden mensen namen gisteren voor het eerst een kijkje in de nieuwe markt die tientallen zeer gevarieerde outlets telt. "Bezoekers kunnen er terecht voor kleding, schoenen, interieur en sieraden, allemaal gemaakt in verschillende werelddelen. Ook zijn er genoeg stands waar bezoekers kunnen proeven, zoals het versgebakken brood bij de bio bakker of bonbons bij de handmade chocolate bar. Warme snacks kunnen onder meer gegeten worden bij Meneer Temaki en bij de Rough Kitchen kunnen eters genieten van een hamburger met pulled pork. Voor de zoetekauw is er een echte Franse stand met authentieke zelfgemaakte crêpes of de boerenvla met smaak naar keuze bij Vlalala", aldus Yada Yada.




Wijnbar
Tegen de avond worden de kaarsen aangestoken en strijkt men voor het podium neer aan de tafels om te kijken naar live entertainment en te genieten van een welverdiend drankje. In de stijl van Yada Yada worden er uitsluitend Zuid-Afrikaanse wijnen in de wijnbar geschonken, maar er is keuze uit tientallen soorten. Voor overige dranken of een koud biertje kunnen bezoekers bij de grote bar terecht waar drie enorme Amstelvaten, die hoog boven de bar aan de muur hangen, niet onopgemerkt blijven.




Christel Tuin, foto's: Tony Perez

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: