Nieuwe foodcourt: Yada Yada Market

16 november 2015 |
Nieuwe foodcourt: Yada Yada Market<

Yada Yada Market, een naar eigen zeggen internationale foodcourt, gelegen aan het Noordzeekanaal in Amsterdam opende gisteren voor
het eerst haar deuren voor publiek. Yada Yada (Zuid- Afrikaans voor bla bla bla) is gevestigd op het Hembrugterrein. "Het is een plek waar iedereen volop kan genieten van de sfeer, smaak, geur en het geluid van Afrika en andere continenten. De setting is groot maar sfeervol, internationaal, maar Hollands gezellig. Hier draait het niet alleen om zien en gezien worden maar juist om met vrienden en familie te genieten van een dagje uit. Yada Yada biedt een breed spectrum van indrukken: van kunst tot entertainment en van fashion tot internationale keukens. Bij Yada Yada vind je het allemaal onder één dak", aldus de foodcourt.



Verschillende snacks
Honderden mensen namen gisteren voor het eerst een kijkje in de nieuwe markt die tientallen zeer gevarieerde outlets telt. "Bezoekers kunnen er terecht voor kleding, schoenen, interieur en sieraden, allemaal gemaakt in verschillende werelddelen. Ook zijn er genoeg stands waar bezoekers kunnen proeven, zoals het versgebakken brood bij de bio bakker of bonbons bij de handmade chocolate bar. Warme snacks kunnen onder meer gegeten worden bij Meneer Temaki en bij de Rough Kitchen kunnen eters genieten van een hamburger met pulled pork. Voor de zoetekauw is er een echte Franse stand met authentieke zelfgemaakte crêpes of de boerenvla met smaak naar keuze bij Vlalala", aldus Yada Yada.




Wijnbar
Tegen de avond worden de kaarsen aangestoken en strijkt men voor het podium neer aan de tafels om te kijken naar live entertainment en te genieten van een welverdiend drankje. In de stijl van Yada Yada worden er uitsluitend Zuid-Afrikaanse wijnen in de wijnbar geschonken, maar er is keuze uit tientallen soorten. Voor overige dranken of een koud biertje kunnen bezoekers bij de grote bar terecht waar drie enorme Amstelvaten, die hoog boven de bar aan de muur hangen, niet onopgemerkt blijven.




Christel Tuin, foto's: Tony Perez

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: