Nieuwe culinaire hotspot: Wereldmuseum Rotterdam

7 december 2009 |
Nieuwe culinaire hotspot: Wereldmuseum Rotterdam<

Met de heropening van het gerestaureerde Wereldmuseum op 10 december krijgt de Maasstad er een culinaire hotspot bij. Het klassicistische gebouw, daterend uit 1851, begon ooit als clubgebouw van de Koninklijke Yachtclub, waar de elite feesten en partijen hield. Die Yachtclub-sfeer heeft de Café-Wijnbar op de begane grond meegekregen. Bezoekers kunnen hier tot in de late uurtjes neerstrijken in comfortabele chesterfields.

Op de kaart staan behalve koffie, thee en patisserie ook wijnen uit verre streken en fingerfood. Plus een tijdelijke special: de Oceanië-lunch, geïnspireerd op de gelijknamige tentoonstelling in het museum. De lunch bestaat uit een maaltijdsalde van poke, geelvintonijn, tobiko en dressing van sesam en knoflook.

Chefkok Cees Helder
Vanuit de Café-Wijnbar bereikt de gast het restaurant. Aan ambities geen gebrek. Niemand minder dan chefkok Cees Helder, die drie Michelinsterren bij elkaar kookte in zijn restaurant Parkheuvel, is bij de culinaire activiteiten van het museum betrokken. De menukaart, met zoveel mogelijk met biologische ingrediënten, is in de basis modern mediterraans. Ook hier een zogenaamd Oceanië-diner, met salade van geelvintonijn en een hoofdgerecht met geroosterde rode snapper. Koffie met patisserie sluiten het diner af.

Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: