Nieuwe chef Hotel Holland Inn is 'mosselspecialist'

30 juni 2009 |
Nieuwe chef Hotel Holland Inn is 'mosselspecialist'

Hotel Holland Inn is klaar voor het Mosselseizoen dat volgende week van start gaat. Met een nieuwe kok, in de persoon van Albert van der Linde, gooit het hotel het over een andere boeg. De 23-jarige kok heeft zestien jaar in Zeeland gewoond, waar hij acht jaar werkte in de horeca en zich daar het bereiden van verschillende visspecialiteiten eigen maakte. Geboren in Wolvega, verhuisde Van der Linde zestien jaar geleden naar Zeeland. In de keuken van het restaurant van zijn moeder leerde hij de eerste kneepjes van het koksvak. Terug in Wolvega, brengt hij de viskeuken over naar hier. "Mosselen zijn een echte Zeeuwse traditie", legt de chef uit. "Ieder restaurant in Zeeland heeft zijn eigen specialiteit".

Van der Linde werkte bij diverse horecagelegenheden en kent daardoor diverse bereidingswijzen die hij bij Holland Inn in de praktijk gaat brengen. "We gaan kijken of het hier aanslaat", geeft hij aan. Gezien de positieve geluiden die hij en zijn werkgever Piet Kromkamp nu al horen, lijkt hem dat geen probleem te worden.


:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.hospitality-management.nl/nieuws/nieuwe-chef-hotel-holland-inn-is-mosselspecialist/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: