Nieuw toprestaurant in Den Bosch

19 september 2014 |
Nieuw toprestaurant in Den Bosch

's-Hertogenbosch is per oktober een bijzonder restaurant en wijnbistro rijker: le VIN 'x. Hier kun je genieten van een goed glas wijn, een heerlijk gerecht
uit de klassiek Franse keuken of een verrassende wijn-spijscombinatie. De nieuwe horecazaak zal zich vestigen in de Verwersstraat 18, in het pand waar nu nog restaurant Moments zit.

De Kromme Dissel
Sommelier en gastvrouw Marieke Vennix-Kool (36 jaar) is de trotse eigenaresse van le VIN 'x. Marieke is geen onbekende in de Bossche horeca. Zo werkte ze onder meer bij wijnbar/brasserie Pollevie en restaurant van Puffelen. De afgelopen jaren legde Marieke gasten in de watten als gastvrouw bij twee restaurants met een Michelinster: restaurant De Kromme Dissel in Heelsum en restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin.

MEER LEZEN OVER NIEUWE RESTAURANTS? KLIK HIER!
Passie voor wijn
Met de realisatie van le VIN 'x komt een grote droom van Marieke uit: een eigen zaak, pal in het hartje van haar geliefde 's-Hertogenbosch. 'Als gastronoom/sommelier kan ik met le VIN 'x mijn passie voor wijn volledig de ruimte
geven. Zelf ben ik een grote fan van authentieke wijnen van kleine wijnhuizen die prachtige wijnen maken met een bijzonder verhaal. Van een goed glas Champagne tot een mooie fles Meursault, voor een fijn glas als aperitief tot
bijpassende wijnen bij het diner. Als ervaren gastvrouw en sommelier zal ik mijn gasten verrassen met inspirerende wijn-spijscombinaties', vertelt Marieke.

Seizoens- en streekproducten
De keukenbrigade van le VIN 'x wordt aangestuurd door chef-kok Stephan Kaak (30 jaar), waar Marieke eerder mee heeft samengewerkt in restaurant De Hoefslag. 'Op onze menukaart prijken onder meer klassiek Franse gerechten, met een grotere rol voor alles wat uit de zee komt. Van een amuse tot een avondvullend diner met pure, spannende smaken. Wij streven, onder meer door het gebruik van seizoens- en streekproducten, een hoge kwaliteit van onze gerechten na.'

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: