Nieuw toprestaurant in Den Bosch

19 september 2014 |
Nieuw toprestaurant in Den Bosch<

's-Hertogenbosch is per oktober een bijzonder restaurant en wijnbistro rijker: le VIN 'x. Hier kun je genieten van een goed glas wijn, een heerlijk gerecht
uit de klassiek Franse keuken of een verrassende wijn-spijscombinatie. De nieuwe horecazaak zal zich vestigen in de Verwersstraat 18, in het pand waar nu nog restaurant Moments zit.

De Kromme Dissel
Sommelier en gastvrouw Marieke Vennix-Kool (36 jaar) is de trotse eigenaresse van le VIN 'x. Marieke is geen onbekende in de Bossche horeca. Zo werkte ze onder meer bij wijnbar/brasserie Pollevie en restaurant van Puffelen. De afgelopen jaren legde Marieke gasten in de watten als gastvrouw bij twee restaurants met een Michelinster: restaurant De Kromme Dissel in Heelsum en restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin.

MEER LEZEN OVER NIEUWE RESTAURANTS? KLIK HIER!
Passie voor wijn
Met de realisatie van le VIN 'x komt een grote droom van Marieke uit: een eigen zaak, pal in het hartje van haar geliefde 's-Hertogenbosch. 'Als gastronoom/sommelier kan ik met le VIN 'x mijn passie voor wijn volledig de ruimte
geven. Zelf ben ik een grote fan van authentieke wijnen van kleine wijnhuizen die prachtige wijnen maken met een bijzonder verhaal. Van een goed glas Champagne tot een mooie fles Meursault, voor een fijn glas als aperitief tot
bijpassende wijnen bij het diner. Als ervaren gastvrouw en sommelier zal ik mijn gasten verrassen met inspirerende wijn-spijscombinaties', vertelt Marieke.

Seizoens- en streekproducten
De keukenbrigade van le VIN 'x wordt aangestuurd door chef-kok Stephan Kaak (30 jaar), waar Marieke eerder mee heeft samengewerkt in restaurant De Hoefslag. 'Op onze menukaart prijken onder meer klassiek Franse gerechten, met een grotere rol voor alles wat uit de zee komt. Van een amuse tot een avondvullend diner met pure, spannende smaken. Wij streven, onder meer door het gebruik van seizoens- en streekproducten, een hoge kwaliteit van onze gerechten na.'

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: