Nieuw toprestaurant in Den Bosch

19 september 2014 |
Nieuw toprestaurant in Den Bosch

's-Hertogenbosch is per oktober een bijzonder restaurant en wijnbistro rijker: le VIN 'x. Hier kun je genieten van een goed glas wijn, een heerlijk gerecht
uit de klassiek Franse keuken of een verrassende wijn-spijscombinatie. De nieuwe horecazaak zal zich vestigen in de Verwersstraat 18, in het pand waar nu nog restaurant Moments zit.

De Kromme Dissel
Sommelier en gastvrouw Marieke Vennix-Kool (36 jaar) is de trotse eigenaresse van le VIN 'x. Marieke is geen onbekende in de Bossche horeca. Zo werkte ze onder meer bij wijnbar/brasserie Pollevie en restaurant van Puffelen. De afgelopen jaren legde Marieke gasten in de watten als gastvrouw bij twee restaurants met een Michelinster: restaurant De Kromme Dissel in Heelsum en restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin.

MEER LEZEN OVER NIEUWE RESTAURANTS? KLIK HIER!
Passie voor wijn
Met de realisatie van le VIN 'x komt een grote droom van Marieke uit: een eigen zaak, pal in het hartje van haar geliefde 's-Hertogenbosch. 'Als gastronoom/sommelier kan ik met le VIN 'x mijn passie voor wijn volledig de ruimte
geven. Zelf ben ik een grote fan van authentieke wijnen van kleine wijnhuizen die prachtige wijnen maken met een bijzonder verhaal. Van een goed glas Champagne tot een mooie fles Meursault, voor een fijn glas als aperitief tot
bijpassende wijnen bij het diner. Als ervaren gastvrouw en sommelier zal ik mijn gasten verrassen met inspirerende wijn-spijscombinaties', vertelt Marieke.

Seizoens- en streekproducten
De keukenbrigade van le VIN 'x wordt aangestuurd door chef-kok Stephan Kaak (30 jaar), waar Marieke eerder mee heeft samengewerkt in restaurant De Hoefslag. 'Op onze menukaart prijken onder meer klassiek Franse gerechten, met een grotere rol voor alles wat uit de zee komt. Van een amuse tot een avondvullend diner met pure, spannende smaken. Wij streven, onder meer door het gebruik van seizoens- en streekproducten, een hoge kwaliteit van onze gerechten na.'

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: