Nieuw toprestaurant in Den Bosch

19 september 2014
Nieuw toprestaurant in Den Bosch

's-Hertogenbosch is per oktober een bijzonder restaurant en wijnbistro rijker: le VIN 'x. Hier kun je genieten van een goed glas wijn, een heerlijk gerecht
uit de klassiek Franse keuken of een verrassende wijn-spijscombinatie. De nieuwe horecazaak zal zich vestigen in de Verwersstraat 18, in het pand waar nu nog restaurant Moments zit.

*De Kromme Dissel*
Sommelier en gastvrouw Marieke Vennix-Kool (36 jaar) is de trotse eigenaresse van le VIN 'x. Marieke is geen onbekende in de Bossche horeca. Zo werkte ze onder meer bij wijnbar/brasserie Pollevie en restaurant van Puffelen. De afgelopen jaren legde Marieke gasten in de watten als gastvrouw bij twee restaurants met een Michelinster: restaurant De Kromme Dissel in Heelsum en restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin.

"*MEER LEZEN OVER NIEUWE RESTAURANTS? KLIK HIER!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=nieuw&x=zoeken

*Passie voor wijn*
Met de realisatie van le VIN 'x komt een grote droom van Marieke uit: een eigen zaak, pal in het hartje van haar geliefde 's-Hertogenbosch. 'Als gastronoom/sommelier kan ik met le VIN 'x mijn passie voor wijn volledig de ruimte
geven. Zelf ben ik een grote fan van authentieke wijnen van kleine wijnhuizen die prachtige wijnen maken met een bijzonder verhaal. Van een goed glas Champagne tot een mooie fles Meursault, voor een fijn glas als aperitief tot
bijpassende wijnen bij het diner. Als ervaren gastvrouw en sommelier zal ik mijn gasten verrassen met inspirerende wijn-spijscombinaties', vertelt Marieke.

*Seizoens- en streekproducten*
De keukenbrigade van le VIN 'x wordt aangestuurd door chef-kok Stephan Kaak (30 jaar), waar Marieke eerder mee heeft samengewerkt in restaurant De Hoefslag. 'Op onze menukaart prijken onder meer klassiek Franse gerechten, met een grotere rol voor alles wat uit de zee komt. Van een amuse tot een avondvullend diner met pure, spannende smaken. Wij streven, onder meer door het gebruik van seizoens- en streekproducten, een hoge kwaliteit van onze gerechten na.'

Overig nieuws