Nieuw toprestaurant in Den Bosch

19 september 2014 |
Nieuw toprestaurant in Den Bosch

's-Hertogenbosch is per oktober een bijzonder restaurant en wijnbistro rijker: le VIN 'x. Hier kun je genieten van een goed glas wijn, een heerlijk gerecht
uit de klassiek Franse keuken of een verrassende wijn-spijscombinatie. De nieuwe horecazaak zal zich vestigen in de Verwersstraat 18, in het pand waar nu nog restaurant Moments zit.

De Kromme Dissel
Sommelier en gastvrouw Marieke Vennix-Kool (36 jaar) is de trotse eigenaresse van le VIN 'x. Marieke is geen onbekende in de Bossche horeca. Zo werkte ze onder meer bij wijnbar/brasserie Pollevie en restaurant van Puffelen. De afgelopen jaren legde Marieke gasten in de watten als gastvrouw bij twee restaurants met een Michelinster: restaurant De Kromme Dissel in Heelsum en restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin.

MEER LEZEN OVER NIEUWE RESTAURANTS? KLIK HIER!
Passie voor wijn
Met de realisatie van le VIN 'x komt een grote droom van Marieke uit: een eigen zaak, pal in het hartje van haar geliefde 's-Hertogenbosch. 'Als gastronoom/sommelier kan ik met le VIN 'x mijn passie voor wijn volledig de ruimte
geven. Zelf ben ik een grote fan van authentieke wijnen van kleine wijnhuizen die prachtige wijnen maken met een bijzonder verhaal. Van een goed glas Champagne tot een mooie fles Meursault, voor een fijn glas als aperitief tot
bijpassende wijnen bij het diner. Als ervaren gastvrouw en sommelier zal ik mijn gasten verrassen met inspirerende wijn-spijscombinaties', vertelt Marieke.

Seizoens- en streekproducten
De keukenbrigade van le VIN 'x wordt aangestuurd door chef-kok Stephan Kaak (30 jaar), waar Marieke eerder mee heeft samengewerkt in restaurant De Hoefslag. 'Op onze menukaart prijken onder meer klassiek Franse gerechten, met een grotere rol voor alles wat uit de zee komt. Van een amuse tot een avondvullend diner met pure, spannende smaken. Wij streven, onder meer door het gebruik van seizoens- en streekproducten, een hoge kwaliteit van onze gerechten na.'

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketen uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal van ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: