Nieuw team voor restaurant Simple in Utrecht

22 mei 2017 | Thijs Jacobs

Met ingang van april 2017 heeft een nieuw team zijn intrede gedaan bij restaurant Simple in Utrecht. Onder leiding van Wieke Witvoet blijft de vertrouwde sfeer van Simple behouden. Samen met eveneens nieuwe chef-kok Rick Gresnigt zit Wieke op één lijn. “We vinden het belangrijk om Utrechters een unieke ervaring te bieden. Dit doen we in een intieme en ontspannen omgeving met goed eten en lekkere wijnen”, aldus Wieke.

Concept blijft

Net als aan het Scandinavische interieur verandert er aan het beproefde concept niets. “Kom lekker zitten, laat ons weten hoeveel gangen de keuken mag bereiden en wat je wilt drinken, en geniet”, aldus Wieke. “De gerechten kennen uitgekiende smaken en bijzondere producten. Door weinig bewerkingen worden daarmee ver jnde en gebalanceerde gerechten gepresenteerd.” De wijnkaart heeft zijn klassiekers, maar biedt ook de mogelijkheid om nieuwe verrassende wijnen te proeven.

Onder leiding van Wieke zorgt de bediening voor een jne restaurantervaring. Wieke hielp eerder bij de ontwikkeling van restaurant Le Jardin, waar ze assistent-mai?tre was. Daarvoor was zij gedurende een jaar werkzaam bij Simple. Nadat eerder deze maand het voormalige team van Simple zijn intrede deed in Het Ketelhuis, greep Wieke deze kans met beide handen aan: “Het voelt goed om weer terug te zijn."

Ambities

Over haar ambities is Wieke duidelijk: “We bieden de gast een verfrissende en eigentijdse kijk op een avondje uit eten. Combineer dit met passie en toewijding en het maakt dat we met Simple een zaak neerzetten die in de top thuishoort.”

Het keukenteam is eveneens nieuw. Rick Gresnigt twijfelde geen moment toen hij als chef-kok voor Simple werd gevraagd. “Elke maand een nieuw menu waarin ik, aan de hand van de seizoenen, helemaal los mag gaan.” Rick werkte eerder als sous-chef en patissier bij de Hoefslag in Bosch en Duin. “In mijn gerechten probeer ik altijd dicht bij mijzelf te blijven en te serveren wat ik zelf ook zou willen eten als ik een avond uit ben”, zegt Rick.

Derde verjaardag

Simple vierde recent haar derde verjaardag en blijkt daarmee een vaste waarde in het culturele en toeristische Museumkwartier. Het concept blinkt uit door haar eenvoud; een maandelijks wisselend menu van hoge kwaliteit met kenmerkende smaken. Simple is te bezoeken voor diner op dinsdag tot en met zaterdag. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: