Nieuw team voor restaurant Simple in Utrecht

22 mei 2017 | Thijs Jacobs

Met ingang van april 2017 heeft een nieuw team zijn intrede gedaan bij restaurant Simple in Utrecht. Onder leiding van Wieke Witvoet blijft de vertrouwde sfeer van Simple behouden. Samen met eveneens nieuwe chef-kok Rick Gresnigt zit Wieke op één lijn. “We vinden het belangrijk om Utrechters een unieke ervaring te bieden. Dit doen we in een intieme en ontspannen omgeving met goed eten en lekkere wijnen”, aldus Wieke.

Concept blijft

Net als aan het Scandinavische interieur verandert er aan het beproefde concept niets. “Kom lekker zitten, laat ons weten hoeveel gangen de keuken mag bereiden en wat je wilt drinken, en geniet”, aldus Wieke. “De gerechten kennen uitgekiende smaken en bijzondere producten. Door weinig bewerkingen worden daarmee ver jnde en gebalanceerde gerechten gepresenteerd.” De wijnkaart heeft zijn klassiekers, maar biedt ook de mogelijkheid om nieuwe verrassende wijnen te proeven.

Onder leiding van Wieke zorgt de bediening voor een jne restaurantervaring. Wieke hielp eerder bij de ontwikkeling van restaurant Le Jardin, waar ze assistent-mai?tre was. Daarvoor was zij gedurende een jaar werkzaam bij Simple. Nadat eerder deze maand het voormalige team van Simple zijn intrede deed in Het Ketelhuis, greep Wieke deze kans met beide handen aan: “Het voelt goed om weer terug te zijn."

Ambities

Over haar ambities is Wieke duidelijk: “We bieden de gast een verfrissende en eigentijdse kijk op een avondje uit eten. Combineer dit met passie en toewijding en het maakt dat we met Simple een zaak neerzetten die in de top thuishoort.”

Het keukenteam is eveneens nieuw. Rick Gresnigt twijfelde geen moment toen hij als chef-kok voor Simple werd gevraagd. “Elke maand een nieuw menu waarin ik, aan de hand van de seizoenen, helemaal los mag gaan.” Rick werkte eerder als sous-chef en patissier bij de Hoefslag in Bosch en Duin. “In mijn gerechten probeer ik altijd dicht bij mijzelf te blijven en te serveren wat ik zelf ook zou willen eten als ik een avond uit ben”, zegt Rick.

Derde verjaardag

Simple vierde recent haar derde verjaardag en blijkt daarmee een vaste waarde in het culturele en toeristische Museumkwartier. Het concept blinkt uit door haar eenvoud; een maandelijks wisselend menu van hoge kwaliteit met kenmerkende smaken. Simple is te bezoeken voor diner op dinsdag tot en met zaterdag. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: