Nieuw team voor restaurant Simple in Utrecht

Auteur: Thijs Jacobs
22 mei 2017
Nieuw team voor restaurant Simple in Utrecht

Met ingang van april 2017 heeft een nieuw team zijn intrede gedaan bij restaurant Simple in Utrecht. Onder leiding van Wieke Witvoet blijft de vertrouwde sfeer van Simple behouden. Samen met eveneens nieuwe chef-kok Rick Gresnigt zit Wieke op één lijn. “We vinden het belangrijk om Utrechters een unieke ervaring te bieden. Dit doen we in een intieme en ontspannen omgeving met goed eten en lekkere wijnen”, aldus Wieke.

Concept blijft

Net als aan het Scandinavische interieur verandert er aan het beproefde concept niets. “Kom lekker zitten, laat ons weten hoeveel gangen de keuken mag bereiden en wat je wilt drinken, en geniet”, aldus Wieke. “De gerechten kennen uitgekiende smaken en bijzondere producten. Door weinig bewerkingen worden daarmee ver jnde en gebalanceerde gerechten gepresenteerd.” De wijnkaart heeft zijn klassiekers, maar biedt ook de mogelijkheid om nieuwe verrassende wijnen te proeven.

Onder leiding van Wieke zorgt de bediening voor een jne restaurantervaring. Wieke hielp eerder bij de ontwikkeling van restaurant Le Jardin, waar ze assistent-maître was. Daarvoor was zij gedurende een jaar werkzaam bij Simple. Nadat eerder deze maand het voormalige team van Simple zijn intrede deed in Het Ketelhuis, greep Wieke deze kans met beide handen aan: “Het voelt goed om weer terug te zijn."

Ambities

Over haar ambities is Wieke duidelijk: “We bieden de gast een verfrissende en eigentijdse kijk op een avondje uit eten. Combineer dit met passie en toewijding en het maakt dat we met Simple een zaak neerzetten die in de top thuishoort.”

Het keukenteam is eveneens nieuw. Rick Gresnigt twijfelde geen moment toen hij als chef-kok voor Simple werd gevraagd. “Elke maand een nieuw menu waarin ik, aan de hand van de seizoenen, helemaal los mag gaan.” Rick werkte eerder als sous-chef en patissier bij de Hoefslag in Bosch en Duin. “In mijn gerechten probeer ik altijd dicht bij mijzelf te blijven en te serveren wat ik zelf ook zou willen eten als ik een avond uit ben”, zegt Rick.

Derde verjaardag

Simple vierde recent haar derde verjaardag en blijkt daarmee een vaste waarde in het culturele en toeristische Museumkwartier. Het concept blinkt uit door haar eenvoud; een maandelijks wisselend menu van hoge kwaliteit met kenmerkende smaken. Simple is te bezoeken voor diner op dinsdag tot en met zaterdag. 

Overig nieuws