Nieuw restaurantconcept Paul de Wit

13 november 2013
Nieuw restaurantconcept Paul de Wit

Onlangs heeft horecaondernemer Paul de Wit zijn nieuwe restaurantketen Fabbrica in Bergen (NH) en Heerhugowaard geopend. Het restaurant in Bergen telt 120 zitplaatsen, dat in
Heerhugowaard heeft 80 couverts. Bij laatstgenoemde is bovendien een groot terras met 50 stoelen.

*Meatpacking District*
Het concept van Fabbrica laat zich het beste omschrijven als ‘New York style’. In de eerste plaats door de inrichting en opzet die geïnspireerd zijn op het trendy New Yorkse Meatpacking District, waar oude fabrieken en loodsen omgebouwd zijn tot stijlvolle en trendy panden. Daarnaast ademen beide Fabbrica’s deze typische New Yorkse sfeer ook dankzij de inrichting, die bestaat ui vintage meubilair, oude bouwmaterialen, winkelonderdelen en moderne verlichting.

*Amerikaanse service*
Paul de Wit licht de keuken toe: “Ons keukenaanbod is divers; van een Plateau Fruits de Mer tot een goede Steak Frites. We hebben een eigen patisserie en een grotendeels biologisch productaanbod. Maar we serveren wel op tafellinnen met linnen servetten en we streven Amerikaanse service na door bijvoorbeeld brood, boter en water standaard op tafel te zetten, zonder kosten. Zelfs het lettertype op de menukaart en de prijsvermelding doen Amerikaans aan."

De Wit, samen met zijn ex-partner verantwoordelijk voor het succes van de populaire Wonder’s keten, slaat met Fabbrica nu solo een nieuwe weg in. Net als bij de Wonder’s is ESTIDA verantwoordelijk voor het interieurontwerp en de realisatie hiervan.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws