Nieuw restaurantconcept Paul de Wit

13 november 2013 |
Nieuw restaurantconcept Paul de Wit<

Onlangs heeft horecaondernemer Paul de Wit zijn nieuwe restaurantketen Fabbrica in Bergen (NH) en Heerhugowaard geopend. Het restaurant in Bergen telt 120 zitplaatsen, dat in
Heerhugowaard heeft 80 couverts. Bij laatstgenoemde is bovendien een groot terras met 50 stoelen.

Meatpacking District
Het concept van Fabbrica laat zich het beste omschrijven als ‘New York style’. In de eerste plaats door de inrichting en opzet die geïnspireerd zijn op het trendy New Yorkse Meatpacking District, waar oude fabrieken en loodsen omgebouwd zijn tot stijlvolle en trendy panden. Daarnaast ademen beide Fabbrica’s deze typische New Yorkse sfeer ook dankzij de inrichting, die bestaat ui vintage meubilair, oude bouwmaterialen, winkelonderdelen en moderne verlichting.

Amerikaanse service
Paul de Wit licht de keuken toe: “Ons keukenaanbod is divers; van een Plateau Fruits de Mer tot een goede Steak Frites. We hebben een eigen patisserie en een grotendeels biologisch productaanbod. Maar we serveren wel op tafellinnen met linnen servetten en we streven Amerikaanse service na door bijvoorbeeld brood, boter en water standaard op tafel te zetten, zonder kosten. Zelfs het lettertype op de menukaart en de prijsvermelding doen Amerikaans aan."

De Wit, samen met zijn ex-partner verantwoordelijk voor het succes van de populaire Wonder’s keten, slaat met Fabbrica nu solo een nieuwe weg in. Net als bij de Wonder’s is ESTIDA verantwoordelijk voor het interieurontwerp en de realisatie hiervan.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: