Nieuw restaurant opent in Rotterdam

22 februari 2016
Nieuw restaurant opent in Rotterdam

Niet alleen de inrichting en de keuken van het nieuwe restaurant Rebelz aan de Rotte in Rotterdam is bijzonder, ook het
personeel heeft een verhaal. Naast vakkrachten werkt bij Rebelz aan de Rotte namelijk een aantal ex-gedetineerde vrouwen die er de kans krijgen zich om te scholen en zo een betere kans krijgen op de arbeidsmarkt.

*Syrische chef*
Kunstenaarsduo Arno Coenen en Iris Roskam, bekend van de Hoorn des Overvloeds in de Markthal, tekenden voor de eigenzinnige inrichting en de Syrische chef Maher Al Sabbagh verrast met eenkeuken waar invloeden uit het Midden-Oosten samengaan met het lekkerste dat de mediterrane keuken te bieden heeft. Rebelz aan de Rotte is vanaf zaterdag 27 februari geopend voor gasten. In de zomer zal er een groot terras op een ponton voor het restaurant komen te liggen waar voorbijgangers met hun bootje kunnen aanleggen. Het restaurant biedt plaats aan zo’n 70 gasten.



*Maatschappelijk doel*
Karin Nijman en Klaasjan Krook, initiatiefnemers van Rebelz aan de Rotte meenden dat het nastreven van een maatschappelijk doel prima hand in hand kan gaan met het runnen van een goed restaurant. Karin: "We hebben nagedacht hoe dat elkaar kan versterken. We geloven dat iedereen een tweede kans verdient om een zonnige toekomst tegemoet te kunnen zien." Karin heeft jarenlange ervaring als HR- manager, haar missie is om individuen en groepen te ondersteunen in persoonlijke ontwikkeling en werk. Vanuit hun stichting Back on Trek bedachten ze Rebelz aan de Rotte, een ‘instituut voor verbetering’, voor iedereen die binnenkomt.

*Arbeidsmarkt*
Per jaar worden tot 15 ex-gedetineerde vrouwen naar een nieuwe plek op de arbeidsmarkt begeleid. In een leer/werktraject van tien maanden kunnen zij zich omscholen tot kok of gastvrouw. Er is een selectieprocedure opgesteld met de penitentiaire instelling in Nieuwersluis. Alle kandidaten volgen hun opleiding bij de Horeca Academie in Den Haag, waarmee intensief wordt samengewerkt. Ze worden door een persoonlijke coach gecoacht. Na afloop van hun leer/werk traject worden zij geholpen naar een volgende werkplek waarin de vrouwen volledig zelfstandig aan de slag gaan.

~Christel Tuin~

Overig nieuws