Nieuw restaurant opent in Rotterdam

22 februari 2016 |
Nieuw restaurant opent in Rotterdam

Niet alleen de inrichting en de keuken van het nieuwe restaurant Rebelz aan de Rotte in Rotterdam is bijzonder, ook het
personeel heeft een verhaal. Naast vakkrachten werkt bij Rebelz aan de Rotte namelijk een aantal ex-gedetineerde vrouwen die er de kans krijgen zich om te scholen en zo een betere kans krijgen op de arbeidsmarkt.

Syrische chef
Kunstenaarsduo Arno Coenen en Iris Roskam, bekend van de Hoorn des Overvloeds in de Markthal, tekenden voor de eigenzinnige inrichting en de Syrische chef Maher Al Sabbagh verrast met eenkeuken waar invloeden uit het Midden-Oosten samengaan met het lekkerste dat de mediterrane keuken te bieden heeft. Rebelz aan de Rotte is vanaf zaterdag 27 februari geopend voor gasten. In de zomer zal er een groot terras op een ponton voor het restaurant komen te liggen waar voorbijgangers met hun bootje kunnen aanleggen. Het restaurant biedt plaats aan zo’n 70 gasten.



Maatschappelijk doel
Karin Nijman en Klaasjan Krook, initiatiefnemers van Rebelz aan de Rotte meenden dat het nastreven van een maatschappelijk doel prima hand in hand kan gaan met het runnen van een goed restaurant. Karin: "We hebben nagedacht hoe dat elkaar kan versterken. We geloven dat iedereen een tweede kans verdient om een zonnige toekomst tegemoet te kunnen zien." Karin heeft jarenlange ervaring als HR- manager, haar missie is om individuen en groepen te ondersteunen in persoonlijke ontwikkeling en werk. Vanuit hun stichting Back on Trek bedachten ze Rebelz aan de Rotte, een ‘instituut voor verbetering’, voor iedereen die binnenkomt.

Arbeidsmarkt
Per jaar worden tot 15 ex-gedetineerde vrouwen naar een nieuwe plek op de arbeidsmarkt begeleid. In een leer/werktraject van tien maanden kunnen zij zich omscholen tot kok of gastvrouw. Er is een selectieprocedure opgesteld met de penitentiaire instelling in Nieuwersluis. Alle kandidaten volgen hun opleiding bij de Horeca Academie in Den Haag, waarmee intensief wordt samengewerkt. Ze worden door een persoonlijke coach gecoacht. Na afloop van hun leer/werk traject worden zij geholpen naar een volgende werkplek waarin de vrouwen volledig zelfstandig aan de slag gaan.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: