Nieuw in restaurants: Week van de Liefde

6 februari 2015 |
Nieuw in restaurants: Week van de Liefde<

Een landelijk collectief van restaurants viert van aanstaande maandag 9 tot zondag 15 februari de ‘Week van de Liefde’. Traditioneel
zijn restaurants volgeboekt op Valentijnsdag, waardoor veel mensen van de koude kermis thuis komen wanneer blijkt dat ze niet meer kunnen reserveren. Marcel van Zomeren, Eigenaar van restaurant In Den Rustwat (Rotterdam), vindt dit zonde: “Ik denk dat ik met Valentijnsdag dit jaar misschien wel 4 keer vol had kunnen zitten, zeker omdat het op een zaterdag valt. Om deze reden participeren we dit jaar aan de ‘Week van de Liefde’ zo kunnen we meer mensen blij maken”. Van 9 tot 15 februari zorgen alle deelnemende restaurants de gehele week voor een bijzonder menu in een romantische sfeer.

Foto: Restaurant In den Rustwat in Rotterdam

Liefdesmenu
Met ‘De week van de Liefde’ hopen de restaurants de drukte te kunnen spreiden en meer gasten blij te maken. De liefde kan immers op iedere dag van de week gevierd worden, en hoeft niet perse beperkt te zijn tot Valentijnsdag. Door gedurende de hele week (van maandag 9 t/m zondag 15 februari) een liefdesmenu aan te bieden, kunnen veel stellen alsnog een tafeltje bemachtigen om zo in een romantische sfeer “de liefde te vieren”. De deelnemende restaurants zijn verspreid over het land en bieden interessante menu prijzen in verschillende prijsklassen die variëren van €19,95 tot €150,00. Er kan gereserveerd worden via www.heerlijk.nl/liefde.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: