Nieuw grand café in oude Philipsfabriek De Lichttoren in Eindhoven

Auteur: Redactie
Opening 16 maart 2023
Nieuw grand café in oude Philipsfabriek De Lichttoren in Eindhoven

Het licht gaat weer branden op de begane grond van één van Eindhovens meest iconische gebouwen ‘De Lichttoren’.  In dit pand, dat vroeger fungeerde als gloeilampenfabriek van Philips, opent de Eindhovense horecagroep Good Vibes Horeca begin juni de deuren van hun nieuwe Grandcafé De Lichttoren. Met 300 zitplaatsen binnen en een groot stadsterras moet dit een plek gaan worden in hartje Eindhoven voor een koffie, lunch, diner en borrel.

Mede-eigenaar Tom van Brussel vertelt: “Mogen starten in zo’n iconisch pand in de stad is voor ons als echte Eindhovense ondernemers de kers op de taart. Wij willen er alles aan doen om de authentieke elementen van het oude fabriekspand te blijven behouden. Juist dit stukje geschiedenis vinden we belangrijk en mooi om over te brengen aan de gast. Het pand heeft al veel allure door alle iconische elementen zoals de hoge raampartijen, grote stalen deuren en authentieke verlichting. Uiteraard gaan we onze persoonlijke touch geven aan het concept en aan het interieur. Dit alles zonder in te leveren op laagdrempeligheid en toegankelijkheid; iedereen moet zich hier thuis blijven voelen.”

“Met 300 zitplaatsen binnen en een groot stadsterras willen we van De Lichttoren een heerlijke plek maken voor een kop koffie met huisgemaakt gebak, een goede lunch, een snel of uitgebreid diner, een vergadering of zakelijke bijeenkomst en voor een borrel tot laat in de avond. Met een speelhoek binnen en, als de vergunning wordt goedgekeurd, een speeltuintje op het terras, een multifunctionele ruimte voor besloten gezelschappen en de vele sfeervolle plekken die zicht bieden op het bruisende centrum zijn alle ingrediënten hiervoor in huis.”

Good Vibes Horeca

Good Vibes Horeca heeft verschillende zaken op de Kleine Berg en op Stratumseind in Eindhoven: Café Bar ’t Lempke, restaurant The Roast Club en Bar Republic. Binnenkort komt daar De Lichttoren bij.

Op De RestaurantKrant is een uitgebreid interview te lezen met Loes Wijsman over de opening van De Lichttoren, het concept en de plannen van Good Vibes Horeca.

Foto v.l.n.r.: Tom van Brussel, Arjan Bouter, Loes Wijsman, Jordan Lucas en Joep Huvenaars

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws