Nieuw gezicht in de keuken en bediening van Wageningsche Berg

3 april 2017 | Thijs Jacobs

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg heeft per 1 februari een nieuw gezicht in de keuken en in de bediening. Met de aanstelling van de nieuwe chef-kok en Restaurant Manager wil het hotel haar restaurant opnieuw op de kaart zetten en een andere koers gaan varen.

Chef-kok Edwin Terpstra heeft voorheen gewerkt in horecazaken met een groot volume zoals Thermen Bussloo, maar hij heeft ook op topniveau gewerkt in onder andere sterren zaak restaurant de Echoput in Apeldoorn. Hij gaat nu vol enthousiasme aan de slag in de keuken van Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg. ‘’De Wageningsche Berg is een prachtig bedrijf waar juist de grote open keuken in het restaurant het verhaal van de oorsprong van eerlijke grondstoffen verteld moet worden. Wij draaien bijvoorbeeld ons eigen ijs. Als in het voorjaar de buitenbar op het terras weer opengaat, zullen we prachtige coupes en hoorntjes met ons heerlijke ijs vullen. Die versbeleving vertellen we niet alleen, maar is ook te proeven!’’ aldus de enthousiaste chef-kok.

Leerzame uitdaging

Restaurant Manager en sommelier Sascha Maarseveen is overgekomen vanuit Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier in Huizen. ‘’Ik zie mijn aanstelling als een leuke en leerzame uitdaging. De gerechten die Edwin bereidt zal ik met mijn team aan tafel brengen. Je kunt nog zo mooi en lekker koken, maar de service en beleving die de bediening biedt maakt het plaatje pas echt compleet. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook het adviseren van bijpassende wijnen. Wij gaan samenwerken met een wijnboer die op de Wageningsche Berg zijn eigen druiven heeft groeien. Ik vind het fantastisch om de regio te betrekken bij de geserveerde producten’’ aldus Sascha Maarseveen.

Brasseriekaart

Naast restaurant Belmonte, genoemd naar de naastgelegen Botanische tuin, zal brasserie No. 96 een eigen brasseriekaart krijgen met trendy en snelle gerechten.

Het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg is gelegen op één van de mooiste locaties van Nederland, namelijk midden in de bosrijke omgeving tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Neder-Rijn. Door de prachtige ligging op de Wageningsche Berg is het uitzicht over de rivier, de uiterwaarden en de Betuwe werkelijk schitterend. Vlak naast het hotel liggen de mooie botanische tuinen van het Arboretum Belmonte. De fraaie natuurlijke omgeving, voorzien van schitterende fiets- en wandelroutes, maakt het hotel een ideale uitvalsbasis voor een heerlijk ontspannen verblijf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: