Nieuw gezicht in de keuken en bediening van Wageningsche Berg

3 april 2017 | Thijs Jacobs

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg heeft per 1 februari een nieuw gezicht in de keuken en in de bediening. Met de aanstelling van de nieuwe chef-kok en Restaurant Manager wil het hotel haar restaurant opnieuw op de kaart zetten en een andere koers gaan varen.

Chef-kok Edwin Terpstra heeft voorheen gewerkt in horecazaken met een groot volume zoals Thermen Bussloo, maar hij heeft ook op topniveau gewerkt in onder andere sterren zaak restaurant de Echoput in Apeldoorn. Hij gaat nu vol enthousiasme aan de slag in de keuken van Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg. ‘’De Wageningsche Berg is een prachtig bedrijf waar juist de grote open keuken in het restaurant het verhaal van de oorsprong van eerlijke grondstoffen verteld moet worden. Wij draaien bijvoorbeeld ons eigen ijs. Als in het voorjaar de buitenbar op het terras weer opengaat, zullen we prachtige coupes en hoorntjes met ons heerlijke ijs vullen. Die versbeleving vertellen we niet alleen, maar is ook te proeven!’’ aldus de enthousiaste chef-kok.

Leerzame uitdaging

Restaurant Manager en sommelier Sascha Maarseveen is overgekomen vanuit Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier in Huizen. ‘’Ik zie mijn aanstelling als een leuke en leerzame uitdaging. De gerechten die Edwin bereidt zal ik met mijn team aan tafel brengen. Je kunt nog zo mooi en lekker koken, maar de service en beleving die de bediening biedt maakt het plaatje pas echt compleet. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook het adviseren van bijpassende wijnen. Wij gaan samenwerken met een wijnboer die op de Wageningsche Berg zijn eigen druiven heeft groeien. Ik vind het fantastisch om de regio te betrekken bij de geserveerde producten’’ aldus Sascha Maarseveen.

Brasseriekaart

Naast restaurant Belmonte, genoemd naar de naastgelegen Botanische tuin, zal brasserie No. 96 een eigen brasseriekaart krijgen met trendy en snelle gerechten.

Het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg is gelegen op één van de mooiste locaties van Nederland, namelijk midden in de bosrijke omgeving tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Neder-Rijn. Door de prachtige ligging op de Wageningsche Berg is het uitzicht over de rivier, de uiterwaarden en de Betuwe werkelijk schitterend. Vlak naast het hotel liggen de mooie botanische tuinen van het Arboretum Belmonte. De fraaie natuurlijke omgeving, voorzien van schitterende fiets- en wandelroutes, maakt het hotel een ideale uitvalsbasis voor een heerlijk ontspannen verblijf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: