Nieuw gezicht in de keuken en bediening van Wageningsche Berg

3 april 2017 | Thijs Jacobs

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg heeft per 1 februari een nieuw gezicht in de keuken en in de bediening. Met de aanstelling van de nieuwe chef-kok en Restaurant Manager wil het hotel haar restaurant opnieuw op de kaart zetten en een andere koers gaan varen.

Chef-kok Edwin Terpstra heeft voorheen gewerkt in horecazaken met een groot volume zoals Thermen Bussloo, maar hij heeft ook op topniveau gewerkt in onder andere sterren zaak restaurant de Echoput in Apeldoorn. Hij gaat nu vol enthousiasme aan de slag in de keuken van Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg. ‘’De Wageningsche Berg is een prachtig bedrijf waar juist de grote open keuken in het restaurant het verhaal van de oorsprong van eerlijke grondstoffen verteld moet worden. Wij draaien bijvoorbeeld ons eigen ijs. Als in het voorjaar de buitenbar op het terras weer opengaat, zullen we prachtige coupes en hoorntjes met ons heerlijke ijs vullen. Die versbeleving vertellen we niet alleen, maar is ook te proeven!’’ aldus de enthousiaste chef-kok.

Leerzame uitdaging

Restaurant Manager en sommelier Sascha Maarseveen is overgekomen vanuit Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier in Huizen. ‘’Ik zie mijn aanstelling als een leuke en leerzame uitdaging. De gerechten die Edwin bereidt zal ik met mijn team aan tafel brengen. Je kunt nog zo mooi en lekker koken, maar de service en beleving die de bediening biedt maakt het plaatje pas echt compleet. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook het adviseren van bijpassende wijnen. Wij gaan samenwerken met een wijnboer die op de Wageningsche Berg zijn eigen druiven heeft groeien. Ik vind het fantastisch om de regio te betrekken bij de geserveerde producten’’ aldus Sascha Maarseveen.

Brasseriekaart

Naast restaurant Belmonte, genoemd naar de naastgelegen Botanische tuin, zal brasserie No. 96 een eigen brasseriekaart krijgen met trendy en snelle gerechten.

Het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg is gelegen op één van de mooiste locaties van Nederland, namelijk midden in de bosrijke omgeving tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Neder-Rijn. Door de prachtige ligging op de Wageningsche Berg is het uitzicht over de rivier, de uiterwaarden en de Betuwe werkelijk schitterend. Vlak naast het hotel liggen de mooie botanische tuinen van het Arboretum Belmonte. De fraaie natuurlijke omgeving, voorzien van schitterende fiets- en wandelroutes, maakt het hotel een ideale uitvalsbasis voor een heerlijk ontspannen verblijf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: