Nieuw gezicht in de keuken en bediening van Wageningsche Berg

3 april 2017 | Thijs Jacobs
Nieuw gezicht in de keuken en bediening van Wageningsche Berg

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg heeft per 1 februari een nieuw gezicht in de keuken en in de bediening. Met de aanstelling van de nieuwe chef-kok en Restaurant Manager wil het hotel haar restaurant opnieuw op de kaart zetten en een andere koers gaan varen.

Chef-kok Edwin Terpstra heeft voorheen gewerkt in horecazaken met een groot volume zoals Thermen Bussloo, maar hij heeft ook op topniveau gewerkt in onder andere sterren zaak restaurant de Echoput in Apeldoorn. Hij gaat nu vol enthousiasme aan de slag in de keuken van Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg. ‘’De Wageningsche Berg is een prachtig bedrijf waar juist de grote open keuken in het restaurant het verhaal van de oorsprong van eerlijke grondstoffen verteld moet worden. Wij draaien bijvoorbeeld ons eigen ijs. Als in het voorjaar de buitenbar op het terras weer opengaat, zullen we prachtige coupes en hoorntjes met ons heerlijke ijs vullen. Die versbeleving vertellen we niet alleen, maar is ook te proeven!’’ aldus de enthousiaste chef-kok.

Leerzame uitdaging

Restaurant Manager en sommelier Sascha Maarseveen is overgekomen vanuit Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier in Huizen. ‘’Ik zie mijn aanstelling als een leuke en leerzame uitdaging. De gerechten die Edwin bereidt zal ik met mijn team aan tafel brengen. Je kunt nog zo mooi en lekker koken, maar de service en beleving die de bediening biedt maakt het plaatje pas echt compleet. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook het adviseren van bijpassende wijnen. Wij gaan samenwerken met een wijnboer die op de Wageningsche Berg zijn eigen druiven heeft groeien. Ik vind het fantastisch om de regio te betrekken bij de geserveerde producten’’ aldus Sascha Maarseveen.

Brasseriekaart

Naast restaurant Belmonte, genoemd naar de naastgelegen Botanische tuin, zal brasserie No. 96 een eigen brasseriekaart krijgen met trendy en snelle gerechten.

Het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg is gelegen op één van de mooiste locaties van Nederland, namelijk midden in de bosrijke omgeving tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Neder-Rijn. Door de prachtige ligging op de Wageningsche Berg is het uitzicht over de rivier, de uiterwaarden en de Betuwe werkelijk schitterend. Vlak naast het hotel liggen de mooie botanische tuinen van het Arboretum Belmonte. De fraaie natuurlijke omgeving, voorzien van schitterende fiets- en wandelroutes, maakt het hotel een ideale uitvalsbasis voor een heerlijk ontspannen verblijf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: