Nieuw belevingsrestaurant dankzij NL Investeert

13 oktober 2016 | Jorien Slager

Een hip restaurant dat streekproducten serveert en waar 'clockless eating' van 09.00 tot 22.00 uur mogelijk is: dat is de nieuwe horecagelegenheid BRO'od van de broers Tom en Roy Gieling, binnenkort in het centrum van Doetinchem.

Via platform voor co-financiering NLInvesteert vonden de broers 24 investeerders bereid om te investeren in hun vernieuwende horeca-idee. BRO'od wordt een uniek restaurant in Doetinchem, en biedt "een eetbeleving met sterallures", aldus de broers Tom en Roy Gieling. Het restaurant opent eind dit jaar of uiterlijk januari 2017.

Er wordt vers brood gebakken, er wordt koffie gebrand en er wordt een nieuw broodje verkocht: de BRO'zino. Het broodje wordt gemaakt van een mix van verschillende soorten deeg en kan worden gevuld met diverse toppings, van vlees tot vegetarisch en van oer-Hollands tot lokale specialiteiten.

De komende maanden wordt er eerst flink verbouwd. Dankzij een banklening, en dankzij NLInvesteert. Via dit platform haalden de broers 75.000 euro op. Arne van Ophem van NLInvesteert is blij met de succesvolle actie om de start van BRO'od mogelijk te maken. "Doetinchem en de Achterhoek is voor ons een nieuwe regio, en de horeca is voor ons een interessante sector. We zijn als platform nu een jaar actief en hebben al voor vijf miljoen aan investeringen begeleid. Dat geld stelt Nederlandse bedrijven in staat te ontwikkelen, en daar zijn we trots op. Met ons werk versterken we de regionale economie".

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: