Nieuw belevingsrestaurant dankzij NL Investeert

13 oktober 2016 | Jorien Slager

Een hip restaurant dat streekproducten serveert en waar 'clockless eating' van 09.00 tot 22.00 uur mogelijk is: dat is de nieuwe horecagelegenheid BRO'od van de broers Tom en Roy Gieling, binnenkort in het centrum van Doetinchem.

Via platform voor co-financiering NLInvesteert vonden de broers 24 investeerders bereid om te investeren in hun vernieuwende horeca-idee. BRO'od wordt een uniek restaurant in Doetinchem, en biedt "een eetbeleving met sterallures", aldus de broers Tom en Roy Gieling. Het restaurant opent eind dit jaar of uiterlijk januari 2017.

Er wordt vers brood gebakken, er wordt koffie gebrand en er wordt een nieuw broodje verkocht: de BRO'zino. Het broodje wordt gemaakt van een mix van verschillende soorten deeg en kan worden gevuld met diverse toppings, van vlees tot vegetarisch en van oer-Hollands tot lokale specialiteiten.

De komende maanden wordt er eerst flink verbouwd. Dankzij een banklening, en dankzij NLInvesteert. Via dit platform haalden de broers 75.000 euro op. Arne van Ophem van NLInvesteert is blij met de succesvolle actie om de start van BRO'od mogelijk te maken. "Doetinchem en de Achterhoek is voor ons een nieuwe regio, en de horeca is voor ons een interessante sector. We zijn als platform nu een jaar actief en hebben al voor vijf miljoen aan investeringen begeleid. Dat geld stelt Nederlandse bedrijven in staat te ontwikkelen, en daar zijn we trots op. Met ons werk versterken we de regionale economie".

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: