New Yorks restaurant serveert 'hondenvoer'

25 juli 2016 | Linda Groothuijse

Het New Yorkse restaurant Blue Hill bereidt gerechten die zijn gemaakt van voedselafval. Zo wil Dan Barber, chef en mede-eigenaar van Blue Hill, voedselverspilling tegengaan. “We verspillen 40 procent van al het voedsel dat in de Verenigde Staten wordt geproduceerd”, zegt Barber in een video van The Huffington Post. 

Onlangs is de de menukaart van Blue Hill vernieuwd. Naast gerechten die zijn gemaakt van ingekochte producten, serveert het restaurant nu ook maaltijden gemaakt van afval. Zo werkt Barber voortaan met groentepulp, dat als restproduct overblijft bij een nabijgelegen sapbar. Door de pulp te combineren met andere ingrediënten en te roosteren zegt de chef heerlijke burgers te kunnen maken. Van groenten die overblijven na het snijproces in een lokaal verwerkingsbedrijf, creërt de chef bijvoorbeeld salades.

Tweede leven

Ook vleesafval krijgt een tweede leven. Barber ontdekte dat een lokale slager restvlees vermaalt tot een grote massa en vervolgens verkoopt als hondenvoer. Om het vlees een hoogwaardigere toepassing te geven, besloot de chef van de niertjes, lever en stukjes regulier vlees gehaktbrood te maken. Bekijk hier het interview met de duurzame chef:

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: