Nederlander in top 16 beste bartenders ter wereld

4 augustus 2014 |
Nederlander in top 16 beste bartenders ter wereld<

Na een jaar van kwalificaties op regionaal en nationaal niveau, kwamen afgelopen week de vijftig beste bartenders van de wereld samen,
waaronder Nederlandse bartender Leroy Soumokil. De opdrachten werden op de meest luxe en verrassende locaties in Schotland en Engeland uitgevoerd.

Ongeëvenaarde bartending skills
De Amerikaan Charles Joly ging er uit eindelijk met award vandoor en mag zich een jaar lang WORLD CLASS™ Bartender of the Year noemen. Soumokil schopte het tot de top 16, een mooie prestatie. “Vanaf het begin wist Charles de jury te verrassen met zijn passie, creativiteit en ongeëvenaarde bartending skills. Zijn vermogen om unieke cocktails te maken waarin verfijnde smaken met een innovatieve, moderne draai geserveerd worden heeft er voor gezorgd dat hij WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2014 is”, aldus Matteo Fantacchiotti, Global Vice President Commercial, DIAGEO RESERVE.

De Global Final
De DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Global Final vond plaats van 28 juli tot en met 1 augustus in Schotland en Engeland. De Global Final, gelanceerd in 2009, is een internationaal erkend platform voor mixologie waar de Diageo Reserve WORLD CLASS™ bartender of the Year 2014 bekroond wordt. WORLD CLASS™ bartenders werken professioneel en geraffineerd en hebben onberispelijke service waarbij ze de grenzen van de hedendaagse cocktail cultuur blijven verleggen, met zowel traditie als moderniteit als rode draad. De Global Final wordt beoordeeld door ’s werelds meest gerespecteerde mixologie experts en bijgewoond door toonaangevende redacteuren, gerenommeerde bareigenaren en andere juryleden uit dit vakgebied. Tijdens de Award Night werd bekend gemaakt dat de WORLD CLASS™ 2015 in Zuid-Afrika zal plaatsvinden.

MEER LEZEN OVER BARTENDING? KLIK HIER!

De challenges
De WORLD CLASS™ competitie is niet voor niets de grootste bartending wedstrijd ter wereld. Alleen de top bereikt het tot de Global Final waar zij een week lang onderworpen werden aan de meest moeilijke en uiteenlopende challenges. De wedstrijd trapte af met de ‘Blends of Worlds’ gericht op Schotse whisky en de ‘Sensory challenge’ waar een cocktail ontwikkelt moest worden die alle zintuigen prikkelt. Op Londen St. Pancras station vond dinsdag de ‘Tale of two Martinis’ plaats. In het luxe Savoy hotel namen de bartenders deel aan de ‘5-star Classic challenge’, waarin zij gevraagd werden vijf klassieke cocktails te presenteren, ieder op hun eigen manier. Na de ‘Written Word’ vond er een suprise elimination plaats, waar Nederlandse bartender Leroy het strijdtoneel moest verlaten. Een groep van 12 bartenders werden op donderdag een markt op gestuurd om zo ingrediënten te verzamelen voor de ‘Ketel one Market challenge’. Afgelopen vrijdag vond de spectaculaire Award Night plaats, waar Joly met zijn signature cocktail de grote prijs in de wacht sleepte.

Charles Joly
Charles viel al op vanaf de allereerste cocktail, maar het was zijn unieke signature serve die hem aan de titel hielp. De jury was ondersteboven van zijn cocktail ‘Above the Clouds’, gemaakt tijdens de ‘Punch and Glass’ challenge. “Wauw! Ik ben een beetje overweldigd door het geheel. Het klinkt misschien als een cliché, maar om the worden aangekondigd als de DIAGEO RESERVE WORLD CLASS ™ Bartender of the Year 2014 is als een droom die uitkomt – ik verwacht om elk moment wakker worden. De andere finalisten zijn echt de beste bartenders van de wereld, dus het is ongelooflijk dat ik door de jury verkozen ben tot winnaar”, aldus Joly.

Leroy Soumokil
Bartender Leroy Soumokil won onlangs de Nederlandse finales en is daarmee Nederlands’ Bartender of the Year 2014. Leroy startte zeer sterk in de Global Finals en leek fluitend door de eerste paar challenges te gaan. Op woensdag vond de eerste eliminatie plaats waar Leroy doorheen kwam. Tot ieders verbazing volgde er die avond nog een eliminatie waarna de Nederlandse bartender het strijdtoneel moest verlaten. Met deze prestatie behoort Leroy tot de top 16 beste bartenders ter wereld. Leroy is werkzaam bij Henry’s Bar in Amsterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: