Nederlander houdt van zijn stukje vlees

13 maart 2017 | Roy Spijker

Een stuk vlees tijdens het avondeten is voor veel Nederlanders belangrijk. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar TNS in opdracht van Hellofresh. Uit het onderzoek blijkt dat mannen meer waarde hechten aan vlees dan vrouwen.

Aan duizend respondenten werd gevraagd wat hun houding is tegenover het eten van minder vlees en meer groenten. De meerderheid van de ondervraagden is ervan overtuigd dat de mens van nature een vleeseter is. De helft van de respondenten vind een gerecht zonder vlees en vis saai, twintig procent denkt dat je voedingsstoffen tekort komt als je geen vlees eet.

Dagelijks
Bijna de helft van alle mannen geeft aan dagelijks vlees te eten, bij de vrouwen ligt dit percentage op 39 procent. Met een gemiddelde vleesconsumptie van 100 gram per dag, wordt er ook nog eens te veel vlees gegeten. Volgens het voedingscentrum is 500 gram vlees per week verantwoord. 

Twintig procent van de ondervraagden gaf aan graag minder vlees te willen eten, maar weet niet zo goed hoe ze dit moeten veranderen. De helft wil één vleesmaaltijd per week opofferen voor een vegetarisch gerecht. Wel gaf 61 procent van de mannen en 42 procent van de vrouwen aan een vegetarische maaltijd minder lekker te vinden.

Bier
Tot slot zegt 78 procent van de ondervraagde mannen dat ze liever nooit meer bier drinken dan dat zij vlees eten opgeven. 68 procent van de vrouwen geeft juist aan liever nooit meer snoep te eten dan nooit meer vlees. 

Overig nieuws

Food Achtergronden
Goed voedsel wordt gesubsidieerd vergist

De overheid subsidieert de vergisting van goed voedsel om groene energie op te wekken. Dat bleek uit de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) over voedselverspilling. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) overweegt de subsidieregeling voor groene ener...

Personalia Culinair
Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam al...

Culinair Internationaal
Chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chef...

Opening Restaurant
Restaurant Vlaar opent vernieuwd terras

Restaurant Vlaar aan het Noordereinde in ’s-Graveland (centraal in het Gooi) heeft haar terras geheel vernieuwd. Met nieuwe stijlvolle bestrating, comfortabel en modern meubilair, mediterrane planten, loungemuziek en fijne sfeerverlichting zijn ze helemaal klaar voor de zomer. Want buiten eten...

Events Culinair
Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’. Specialisten en grote na...

Café Opening Culinair
Sergio Herman opent café met zelfbediening en snacks

Volgende maand opent de befaamde chef-kok Sergio Herman een nieuwe zaak, genaamd AIRcafé. Dat wordt een take-away en zelfbedieningsgedeelte in zijn pas geopende restaurant AIRRepublic. Dit restaurant vind je in Cadzand. Laagdrempelig en relatief eenvoudig In zijn nieuwsbrief rept Herm...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: