Nederlander houdt van zijn stukje vlees

13 maart 2017 | Roy Spijker

Een stuk vlees tijdens het avondeten is voor veel Nederlanders belangrijk. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar TNS in opdracht van Hellofresh. Uit het onderzoek blijkt dat mannen meer waarde hechten aan vlees dan vrouwen.

Aan duizend respondenten werd gevraagd wat hun houding is tegenover het eten van minder vlees en meer groenten. De meerderheid van de ondervraagden is ervan overtuigd dat de mens van nature een vleeseter is. De helft van de respondenten vind een gerecht zonder vlees en vis saai, twintig procent denkt dat je voedingsstoffen tekort komt als je geen vlees eet.

Dagelijks
Bijna de helft van alle mannen geeft aan dagelijks vlees te eten, bij de vrouwen ligt dit percentage op 39 procent. Met een gemiddelde vleesconsumptie van 100 gram per dag, wordt er ook nog eens te veel vlees gegeten. Volgens het voedingscentrum is 500 gram vlees per week verantwoord. 

Twintig procent van de ondervraagden gaf aan graag minder vlees te willen eten, maar weet niet zo goed hoe ze dit moeten veranderen. De helft wil één vleesmaaltijd per week opofferen voor een vegetarisch gerecht. Wel gaf 61 procent van de mannen en 42 procent van de vrouwen aan een vegetarische maaltijd minder lekker te vinden.

Bier
Tot slot zegt 78 procent van de ondervraagde mannen dat ze liever nooit meer bier drinken dan dat zij vlees eten opgeven. 68 procent van de vrouwen geeft juist aan liever nooit meer snoep te eten dan nooit meer vlees. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: