Nederlander houdt van zijn stukje vlees

13 maart 2017 | Roy Spijker

Een stuk vlees tijdens het avondeten is voor veel Nederlanders belangrijk. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar TNS in opdracht van Hellofresh. Uit het onderzoek blijkt dat mannen meer waarde hechten aan vlees dan vrouwen.

Aan duizend respondenten werd gevraagd wat hun houding is tegenover het eten van minder vlees en meer groenten. De meerderheid van de ondervraagden is ervan overtuigd dat de mens van nature een vleeseter is. De helft van de respondenten vind een gerecht zonder vlees en vis saai, twintig procent denkt dat je voedingsstoffen tekort komt als je geen vlees eet.

Dagelijks
Bijna de helft van alle mannen geeft aan dagelijks vlees te eten, bij de vrouwen ligt dit percentage op 39 procent. Met een gemiddelde vleesconsumptie van 100 gram per dag, wordt er ook nog eens te veel vlees gegeten. Volgens het voedingscentrum is 500 gram vlees per week verantwoord. 

Twintig procent van de ondervraagden gaf aan graag minder vlees te willen eten, maar weet niet zo goed hoe ze dit moeten veranderen. De helft wil één vleesmaaltijd per week opofferen voor een vegetarisch gerecht. Wel gaf 61 procent van de mannen en 42 procent van de vrouwen aan een vegetarische maaltijd minder lekker te vinden.

Bier
Tot slot zegt 78 procent van de ondervraagde mannen dat ze liever nooit meer bier drinken dan dat zij vlees eten opgeven. 68 procent van de vrouwen geeft juist aan liever nooit meer snoep te eten dan nooit meer vlees. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Chefs Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

Personalia Chefs
Patrick Kessler nieuwe chef-kok De Kersentuin in Amsterdam

Signature Chef Stefan van Sprang van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam heeft Patrick Kessler gepresenteerd als de nieuwe chef-kok. Patrick Kessler werkte al sinds 2016 bij De Kersentuin, en het restaurant is voor hem bekend terrein: "Ik wil vooral op dezelfde voet door blijven gaan en ge...

Events Chefs
Chefkok Bas Oonk van Restaurant Basaal uit Den Haag gastchef in Gibraltar

Chefkoks uit Gibraltar, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië sloegen de handen ineen en kookten samen op woensdag 18 oktober in The Wessex Lounge in Gibraltar. Het evenement werd gehost door Vicky Garcia-Bishop, één van de toonaangevende chefs, (kookwedstrijd kampioen) van Gibral...

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: