Nederlander houdt van zijn stukje vlees

13 maart 2017 | Roy Spijker

Een stuk vlees tijdens het avondeten is voor veel Nederlanders belangrijk. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar TNS in opdracht van Hellofresh. Uit het onderzoek blijkt dat mannen meer waarde hechten aan vlees dan vrouwen.

Aan duizend respondenten werd gevraagd wat hun houding is tegenover het eten van minder vlees en meer groenten. De meerderheid van de ondervraagden is ervan overtuigd dat de mens van nature een vleeseter is. De helft van de respondenten vind een gerecht zonder vlees en vis saai, twintig procent denkt dat je voedingsstoffen tekort komt als je geen vlees eet.

Dagelijks
Bijna de helft van alle mannen geeft aan dagelijks vlees te eten, bij de vrouwen ligt dit percentage op 39 procent. Met een gemiddelde vleesconsumptie van 100 gram per dag, wordt er ook nog eens te veel vlees gegeten. Volgens het voedingscentrum is 500 gram vlees per week verantwoord. 

Twintig procent van de ondervraagden gaf aan graag minder vlees te willen eten, maar weet niet zo goed hoe ze dit moeten veranderen. De helft wil één vleesmaaltijd per week opofferen voor een vegetarisch gerecht. Wel gaf 61 procent van de mannen en 42 procent van de vrouwen aan een vegetarische maaltijd minder lekker te vinden.

Bier
Tot slot zegt 78 procent van de ondervraagde mannen dat ze liever nooit meer bier drinken dan dat zij vlees eten opgeven. 68 procent van de vrouwen geeft juist aan liever nooit meer snoep te eten dan nooit meer vlees. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Zo zit je ineens in een Vlaams restaurant in de Achterhoek

Aan de rand van Winterswijk, direct aan de Duitse grens, vind je hotel-restaurant Nieuw Beusink. Het centrum van het dorp is binnen tien minuten fietsen te bereiken, maar je waant je in het buitengebied. Het groen komt je van alle kanten tegemoet, net als de geuren die uit de keuken opstijgen. Nieuw...

KHN
BookDinners lanceert unieke zomercampagne: cadeautje aan restaurantgasten

Vandaag lanceert BookDinners een unieke zomercampagne voor de restaurantsector in Nederland: een campagne waarbij aangesloten restaurants geen korting weggeven, maar hun gasten met een cadeau bedanken voor hun bezoek. De restaurateur kan gratis meedoen en wordt zo geholpen in het behouden van gasten...

Advertorial
Verrassend variëren met veggies

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend planta...

Interview Longread Aardappel
Reportage: Op bezoek bij een aardappelboer

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

Columns Blog
Column Sico de Moel: opvolger

Een briefje van vijf en wat muntgeld. "Voor uw dochter, een kleine bijdrage voor haar eigen restaurant, later." Mijn jongste dochter wil me altijd heel graag helpen in het restaurant. Een tijdje wilde ze zelfs chefkok worden. Op school vertelde ze dan dat haar lievelingseten duif was. ...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: