Nederland plaatst zich voor finale Global Chefs Challenge in Singapore 2024

Auteur: Redactie
Awards 21 februari 2023
Nederland plaatst zich voor finale Global Chefs Challenge in Singapore 2024

Op maandag 20 februari heeft Nederland zich in het Italiaanse Rimini geplaatst voor de finale van de Global Chefs Challenge in Singapore in 2024. Deze wedstrijden worden georganiseerd door World Association of Chefs Societies (WACS) waar in Nederland het Gastronomisch Gilde bij aangesloten is. Tom Lamers en Tim Hoppe vertegenwoordigden Nederland tijdens de voorronde in Rimini.

De Global Chefs Challenge

In totaal deden achttien Europese landen mee aan de wedstrijd in Rimini. De deelnemers moesten een voorgerecht en een hoofdgerecht presenteren aan de jury waarin heilbot en kalfsvlees van de VanDrie Group de verplichte onderdelen waren.

De teams hadden hier 2,5 uur de tijd voor en de jury hield de tijd strak in de gaten. Het Nederlands team werkte geconsenteerd en georganiseerd aan hun gerechten en deze gingen precies op tijd mee naar de jury.

Gerechten

Tom Lamers om en Tim Hoppe, beide werkzaam bij Restaurant Het Koetshuis* in Bennekom (resp. chef en chef de partie) waren tevreden met hun gerechten. ''De cuisson van ons kalfsvlees gerecht was subliem en de jury gaf aan dat dit het beste gerecht van de dag was, dat is natuurlijk heel gaaf!''

Ook de jury roemde het gerecht met de heilbot van Lamers en Hoppe, ''Als je deze op de kaart zet gooi je hoge ogen bij Michelin." Dat is een ding wat zeker is aangezien dit gerecht één van de signature gerechten van Tom is bij Het Koetshuis welke bekroond is met een Michelinster.

Jury

Nederland was ook vertegenwoordigd in de jury door Waldrik Kremer die zich sinds enkele jaren jurylid voor Worldchefs mag noemen. Hij is de enige Nederlander in het jury circuit en is al vele jaren betrokken bij het Nederlands Culinair Team.

"Deze gouden medaille geeft maar weer aan dat Nederland bij de hogere regionen van het wedstrijdkoken hoort. Na een mooie prestatie van het team in Luxemburg in november nu deze kwalificatie. Het geeft aan dat wij echt mee doen in de top."

Bert van Manen, teammanager van het Nederlands Culinair Team die verantwoordelijk is van de deelname aan de wedstrijden van Worldchefs, is enorm trots op Tom en Tim. “In november zijn wij uitgenodigd door de Italiaanse chefsvereniging om deel te nemen aan deze wedstrijd en de jongens hebben dit heel snel opgepakt. Ondanks de korte voorbereidingstijd hebben zij een topprestatie neergezet en ik heb er alle vertrouwen in dat zij volgend jaar in Singapore hogen ogen gaan gooien."

Worldchefs

Worldchefs organiseert in 2024 het jaarlijkse congres in Singapore, de finale van de Global chefs challenge is hieraan gekoppeld. De wedstrijden zullen plaatsvinden vanaf 20 oktober 2024. In Nederland is het Gastronomisch Gilde als enige vereniging aangesloten bij de WACS. Nederland participeert met het Nederlands Culinair Team in de wedstrijden van de WACS die wereldwijd georganiseerd worden.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws