Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

13 februari 2020 | Noah Gerssen
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden.  Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vegetarisch 3- of 5-gangen menu zullen verrassen. Reserveren is nu mogelijk via deze link.

Pop-up restaurant

Van 9 t/m 15 maart zal de oude buskruitfabriek “De Krijgsman” in Muiden omgetoverd worden tot het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, powered by Peter Lute. Dit is tevens het kloppend hart van de campagne. De hele week zal hier door Peter Lute en zijn team een vegetarisch 3-gangen en 5-gangen menu geserveerd worden om zo iedere gast te laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. Gasten staan verrassende en bijzondere gerechten te wachten, zoals tomatenthee, een op dennennaalden gerookte king boleet en dry aged biet. Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees, is verheugd over deze bijzondere samenwerking: “Met de Week Zonder Vlees willen we Nederland overtuigen van de oneindige mogelijkheden en verrassende smaken van de vegetarische keuken. Peter Lute weet als geen ander hoe je mensen dat kunt laten ervaren. Het is voor ons daarom een geweldige toevoeging om tijdens de Week Zonder Vlees samen een pop-up restaurant te openen. Proeven is geloven!”

Aandacht voor duurzaamheid

Aangezien duurzaamheid dé drijfveer is achter de Nationale Week Zonder Vlees, is het voor gasten van het pop-up restaurant mogelijk gemaakt om bij hun reservering aan te geven of zij gebruik willen maken van een haal en brengservice met hybride vervoer van en naar het busstation in Muiden. Zo wordt reizen met openbaar vervoer gestimuleerd, en kunnen gasten op duurzame wijze de last mile het restaurant bereiken. Deze service wordt mogelijk gemaakt door partner Peugeot Nederland en zal uitgevoerd worden met de allernieuwste Peugeot 508 HYbrid. Een zeer efficiente plug-in hybrid met slechts 29 g CO2/KM uitstoot en 54 km bereik in 100% elektrische modus.

Peter Lute over deze samenwerking: “De vegetarische keuken neemt al jaren een prominente plek in op mijn menukaart, want duurzaam en lekker eten gaan heel goed samen. Ik ben daarom vanaf de start ambassadeur van de Nationale Week Zonder Vlees en heel enthousiast om dit jaar samen met mijn team alle gasten van het pop-up restaurant positief te verrassen met onze vegetarische gerechten. Ik vind het belangrijk om op die manier de vegetarische keuken in Nederland te promoten. Door dit te doen in samenwerking met de Nationale Week Zonder Vlees, en samen met Peugeot als duurzame vervoerspartner waar ik zelf al jaren ambassadeur van ben en met veel plezier zelf ook rijdt in de meest duurzame modellen, maken we het verhaal compleet.”
 

Openingstijden, prijzen en reserveren

Het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, powered by Peter Lute is van dinsdag t/m zondag geopend voor diner, en op vrijdag, zaterdag en zondag ook voor lunch. Gedurende de week zal er een speciaal 3-gangen vegetarisch menu voor 35 euro en 5-gangen vegetarisch menu voor 55 euro worden geserveerd.

Lunch
Diner
Maandag
Besloten
Besloten
Dinsdag
Gesloten
17:30 – 23:00  
Woensdag
Gesloten
17:30 – 23:00
Donderdag
Gesloten
17:30 – 23:00
Vrijdag
11:30 – 15:00
17:30 – 23:00
Zaterdag
11:30 – 15:00
17:30 – 23:00
Zondag
11:30 – 15:00
17:30 – 23:00

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: