Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

30 mei 2016 |
Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

Afgelopen zaterdag stonden veertien steden in het teken van de Nacht van de Fooi. 581 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden
stonden deze dag hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the world’. Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Den Bosch en Delft kleurden gisteren blauw en er werd gul gegeven. Na verdubbeling door partner Wilde Ganzen is er een bedrag van 65.000 euro opgehaald.

Studenten
In de veertien steden hebben ongeveer honderd studenten verschillende activiteiten georganiseerd om de Nacht van de Fooi onder de aandacht te brengen. De landelijke opening vond dit jaar plaats in Utrecht op de Ganzenmarkt, waar ook de hele dag een evenement was. In de andere steden werd er ook van alles voorbereid om de Nacht tot een groot succes te maken. Zo stond heel Wageningen op zijn kop en waren er in veel steden workshops, feesten, optredens en standjes neergezet.

Voor een goed doel
De opbrengst van de Nacht van de Fooi 2016 komt volledig ten goede aan zes kleinschalige duurzame ontwikkelingsprojecten. Friends Indeed zet in India een tuk-tukreparatiewerkplaats op waardoor 10 gehandicapte kinderen per jaar worden opgeleid tot automonteur. Stichting SamenScholen maakt een duurzaam opvangsysteem voor regenwater op een school in Nicaragua waardoor 240 leerlingen en 10 docenten schoon drinkwater krijgen. Stichting Palm bouwt 75 toiletten voor meisjes in India, waardoor de gezondheid, veiligheid en hygiëne worden verbeterd. The Ray of Light foundation zorgt voor 10 op zonne-energie werkende lampen op de markt in Nigeria, waardoor de economie op een gezonde en veilige manier in stand wordt gehouden. African Foundation of Wonder geeft 30 gezinnen in Ghana kleine ondernemingen waardoor zij zelfstandig worden in hun levensbehoeften.

Nacht van de Fooi heeft afgelopen zaterdag een enorm bedrag opgehaald en heeft ontwikkelingssamenwerking op een positieve manier onder de aandacht gebracht bij het uitgaande publiek. De opbrengst van dit jaar is te danken aan de inzet en het enthousiasme van alle vrijwilligers, horecamedewerkers, horecabezoekers, sponsoren en Wilde Ganzen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: