Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

30 mei 2016 |
Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op<

Afgelopen zaterdag stonden veertien steden in het teken van de Nacht van de Fooi. 581 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden
stonden deze dag hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the world’. Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Den Bosch en Delft kleurden gisteren blauw en er werd gul gegeven. Na verdubbeling door partner Wilde Ganzen is er een bedrag van 65.000 euro opgehaald.

Studenten
In de veertien steden hebben ongeveer honderd studenten verschillende activiteiten georganiseerd om de Nacht van de Fooi onder de aandacht te brengen. De landelijke opening vond dit jaar plaats in Utrecht op de Ganzenmarkt, waar ook de hele dag een evenement was. In de andere steden werd er ook van alles voorbereid om de Nacht tot een groot succes te maken. Zo stond heel Wageningen op zijn kop en waren er in veel steden workshops, feesten, optredens en standjes neergezet.

Voor een goed doel
De opbrengst van de Nacht van de Fooi 2016 komt volledig ten goede aan zes kleinschalige duurzame ontwikkelingsprojecten. Friends Indeed zet in India een tuk-tukreparatiewerkplaats op waardoor 10 gehandicapte kinderen per jaar worden opgeleid tot automonteur. Stichting SamenScholen maakt een duurzaam opvangsysteem voor regenwater op een school in Nicaragua waardoor 240 leerlingen en 10 docenten schoon drinkwater krijgen. Stichting Palm bouwt 75 toiletten voor meisjes in India, waardoor de gezondheid, veiligheid en hygiëne worden verbeterd. The Ray of Light foundation zorgt voor 10 op zonne-energie werkende lampen op de markt in Nigeria, waardoor de economie op een gezonde en veilige manier in stand wordt gehouden. African Foundation of Wonder geeft 30 gezinnen in Ghana kleine ondernemingen waardoor zij zelfstandig worden in hun levensbehoeften.

Nacht van de Fooi heeft afgelopen zaterdag een enorm bedrag opgehaald en heeft ontwikkelingssamenwerking op een positieve manier onder de aandacht gebracht bij het uitgaande publiek. De opbrengst van dit jaar is te danken aan de inzet en het enthousiasme van alle vrijwilligers, horecamedewerkers, horecabezoekers, sponsoren en Wilde Ganzen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: