Mobiele sterrenrestaurants nieuwste rage?

20 november 2009 |
Mobiele sterrenrestaurants nieuwste rage?<

Is het de laatste mode? Is het een rage? Het is in ieder geval wel opmerkelijk dat sterren-restaurants Beluga en De Librije deze week beiden melden dat ze hun restaurants 'mobiel' hebben gemaakt. Beluga gaat met een superlange limousine 'on wheels'. De Librije laat restaurantgedeelte zoals het in Zwolle is volledig nabouwen door cateraar FoodLab, zodat de setting ‘De Librije op Reis’ gehuurd kan worden voor evenementen.

Beluga-beleving
Zondag 22 november geeft Beluga in het centrum van Maastricht een preview van haar Beluga Loves You Limo.
Hans van Wolde en gastvrouw Daniëlle de Boer gaan met de Beluga-limo letterlijk de straat op om hun gasten niet alleen in hun tweesterrenrestaurant te verwennen maar ook op weg daar naar toe. Bedoeling is dat gasten vanaf hun thuis- of hoteladres tot aankomst bij het restaurant in Beluga Style ontvangen.

Verlengstuk
Het Beluga Loves You Limo concept gaat bovendien mensen de mogelijkheid bieden om op luxe en culinaire wijze naar een culturele of andere feestelijke gelegenheid te worden gereden waar dan ook in de Benelux.
De limousine wordt letterlijk een verlengstuk van de cateringactiviteiten van het restaurant. De bedoeling van deze service is de Beluga beleving niet alleen in het restaurant te laten plaatsvinden. Naar zeggen van Beluga is Hans van Wolde de eerste gastronoom in Nederland die deze dienst aanbiedt aan zijn gasten.

Exclusieve reis
Jonnie en Thérèse Boer en hun team dragen zelf zorg voor het eten en de drank bij ‘De Librije op Reis’. Gasten kunnen tijdens de Miljonair Fair voor het eerst kennismaken met dit mobiele concept. Tijdens de beurs wordt een smaakmakende serie couverts geserveerd aan de gasten. Culinaire hoogtepunten uit de moderne en innovatieve keuken van De Librije. De menu’s, inclusief de wijnarrangementen, zijn speciaal voor de Miljonair Fair samengesteld. Er zal met exclusieve producten gewerkt worden, maar uiteraard ook met streekproducten, de signatuur van Jonnie Boer, kortom: alsof de gast in Zwolle dineert.

Theo Lens, directeur van Foodlab, en Jonnie & Thérèse Boer hebben besloten om hun krachten te bundelen, waardoor het label Foodlab on Tour ontstond. Onder dit label werken het cateringbedrijf van De Librije, Food on Tour en partycateraar Foodlab samen.

De RestaurantKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: