Mobiele sterrenrestaurants nieuwste rage?

20 november 2009 |
Mobiele sterrenrestaurants nieuwste rage?<

Is het de laatste mode? Is het een rage? Het is in ieder geval wel opmerkelijk dat sterren-restaurants Beluga en De Librije deze week beiden melden dat ze hun restaurants 'mobiel' hebben gemaakt. Beluga gaat met een superlange limousine 'on wheels'. De Librije laat restaurantgedeelte zoals het in Zwolle is volledig nabouwen door cateraar FoodLab, zodat de setting ‘De Librije op Reis’ gehuurd kan worden voor evenementen.

Beluga-beleving
Zondag 22 november geeft Beluga in het centrum van Maastricht een preview van haar Beluga Loves You Limo.
Hans van Wolde en gastvrouw Daniëlle de Boer gaan met de Beluga-limo letterlijk de straat op om hun gasten niet alleen in hun tweesterrenrestaurant te verwennen maar ook op weg daar naar toe. Bedoeling is dat gasten vanaf hun thuis- of hoteladres tot aankomst bij het restaurant in Beluga Style ontvangen.

Verlengstuk
Het Beluga Loves You Limo concept gaat bovendien mensen de mogelijkheid bieden om op luxe en culinaire wijze naar een culturele of andere feestelijke gelegenheid te worden gereden waar dan ook in de Benelux.
De limousine wordt letterlijk een verlengstuk van de cateringactiviteiten van het restaurant. De bedoeling van deze service is de Beluga beleving niet alleen in het restaurant te laten plaatsvinden. Naar zeggen van Beluga is Hans van Wolde de eerste gastronoom in Nederland die deze dienst aanbiedt aan zijn gasten.

Exclusieve reis
Jonnie en Thérèse Boer en hun team dragen zelf zorg voor het eten en de drank bij ‘De Librije op Reis’. Gasten kunnen tijdens de Miljonair Fair voor het eerst kennismaken met dit mobiele concept. Tijdens de beurs wordt een smaakmakende serie couverts geserveerd aan de gasten. Culinaire hoogtepunten uit de moderne en innovatieve keuken van De Librije. De menu’s, inclusief de wijnarrangementen, zijn speciaal voor de Miljonair Fair samengesteld. Er zal met exclusieve producten gewerkt worden, maar uiteraard ook met streekproducten, de signatuur van Jonnie Boer, kortom: alsof de gast in Zwolle dineert.

Theo Lens, directeur van Foodlab, en Jonnie & Thérèse Boer hebben besloten om hun krachten te bundelen, waardoor het label Foodlab on Tour ontstond. Onder dit label werken het cateringbedrijf van De Librije, Food on Tour en partycateraar Foodlab samen.

De RestaurantKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: