Mobiele sterrenrestaurants nieuwste rage?

20 november 2009
Mobiele sterrenrestaurants nieuwste rage?

Is het de laatste mode? Is het een rage? Het is in ieder geval wel opmerkelijk dat sterren-restaurants Beluga en De Librije deze week beiden melden dat ze hun restaurants 'mobiel' hebben gemaakt. Beluga gaat met een superlange limousine 'on wheels'. De Librije laat restaurantgedeelte zoals het in Zwolle is volledig nabouwen door cateraar FoodLab, zodat de setting ‘De Librije op Reis’ gehuurd kan worden voor evenementen.

*Beluga-beleving*
Zondag 22 november geeft Beluga in het centrum van Maastricht een preview van haar Beluga Loves You Limo.
Hans van Wolde en gastvrouw Daniëlle de Boer gaan met de Beluga-limo letterlijk de straat op om hun gasten niet alleen in hun tweesterrenrestaurant te verwennen maar ook op weg daar naar toe. Bedoeling is dat gasten vanaf hun thuis- of hoteladres tot aankomst bij het restaurant in Beluga Style ontvangen.

*Verlengstuk*
Het Beluga Loves You Limo concept gaat bovendien mensen de mogelijkheid bieden om op luxe en culinaire wijze naar een culturele of andere feestelijke gelegenheid te worden gereden waar dan ook in de Benelux.
De limousine wordt letterlijk een verlengstuk van de cateringactiviteiten van het restaurant. De bedoeling van deze service is de Beluga beleving niet alleen in het restaurant te laten plaatsvinden. Naar zeggen van Beluga is Hans van Wolde de eerste gastronoom in Nederland die deze dienst aanbiedt aan zijn gasten.

*Exclusieve reis*
Jonnie en Thérèse Boer en hun team dragen zelf zorg voor het eten en de drank bij ‘De Librije op Reis’. Gasten kunnen tijdens de Miljonair Fair voor het eerst kennismaken met dit mobiele concept. Tijdens de beurs wordt een smaakmakende serie couverts geserveerd aan de gasten. Culinaire hoogtepunten uit de moderne en innovatieve keuken van De Librije. De menu’s, inclusief de wijnarrangementen, zijn speciaal voor de Miljonair Fair samengesteld. Er zal met exclusieve producten gewerkt worden, maar uiteraard ook met streekproducten, de signatuur van Jonnie Boer, kortom: alsof de gast in Zwolle dineert.

Theo Lens, directeur van Foodlab, en Jonnie & Thérèse Boer hebben besloten om hun krachten te bundelen, waardoor het label Foodlab on Tour ontstond. Onder dit label werken het cateringbedrijf van De Librije, Food on Tour en partycateraar Foodlab samen.

~De RestaurantKrant, Frank Lindner~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/mobiele-sterrenrestaurants-nieuwste-rage/

Overig nieuws