Drankengroothandel De Monnik neemt Mitra over

29 juli 2016 | Linda Groothuijse

De doorstart van de drankenspeciaalzaakketen Mitra is een feit. Mitra, voorheen dochteronderneming van de Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager, is door
De Monnik Dranken te Oldenzaal samen met de Mitra ondernemers overgenomen.
Sinds juni 2015 heeft Mitra reeds een goede samenwerking met De Monnik Dranken als distributeur en de opgedane ervaringen over en weer zorgen voor een gezamenlijke toekomst en de redding van Mitra.

De samenwerking tussen De Monnik Dranken en de ongeveer 120 ondernemers met zo'n 145 drankspeciaalzaken wordt geïntensiveerd en samen zullen ze sturing gaan geven aan de nieuwe organisatie van Mitra. Mitra zal dus geen onderdeel worden van De Monnik Dranken, maar zal op zichzelf staand opereren, waarbij de ondernemers een eigen bestuur zullen vormen.

De afgelopen weken heeft de curator, mr. Coen Houtman (Poelmann Van den Broek Advocaten te Nijmegen), zich ingespannen om er voor te zorgen dat een dergelijke doorstart gerealiseerd kon worden. Tot grote tevredenheid van de Mitra franchisers en De Monnik Dranken als toeleverancier is de curator er in geslaagd de Mitra-formule voor de consument te bewaren.

Hans Olde Monnikhof, directeur De Monnik Dranken: 'De doorstart zorgt ervoor dat Mitra, sinds 1974 actief en een grote speler in de drankenwereld, niet uit de markt verdwijnt. De ondernemers hebben een zware tijd achter de rug, maar gelukkig kunnen we met elkaar weer vooruit kijken.'

De komende dagen zullen dan ook worden besteed aan het oppakken van alle activiteiten en het bekijken van de verdere invulling van de organisatie.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: