Minder paastoeristen, meer mensen uit eten

6 april 2012 |
Minder paastoeristen, meer mensen uit eten<

Dit jaar zullen er in het paasweekeinde minder Nederlanders op vakantie gaan en minder toeristen ons land bezoeken. De horeca mag zich toch verheugen, er gaan meer mensen uit eten.

Kwart meer uit eten
Koninklijke Horeca Nederland voorspelt dat één op de vier Nederlanders buiten de deur eet tijdens de paasdagen. Dat zijn er aardig wat meer dan in de afgelopen vijf jaar. Toen gingen gemiddeld een op de vijf mensen uit eten. Er gaan naar verwachting dus 25 procent meer mensen uit eten dit jaar.

In trek zijn eetgelegenheden waar grote groepen en hele families terecht kunnen, dus pannenkoekenhuizen en grote all you can eat formules.

Minder vakantievierders
Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen verwacht zo’n 850.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland doorbrengen. Daarnaast gaan zo’n 450.000 Nederlanders op pad voor een korte paasvakantie. Vergeleken met vorig jaar zijn dat minder (inter)nationale vakantiegangers. Reden hiervoor is dat Pasen vorig jaar laat viel en het erg mooi weer was.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: