Minder paastoeristen, meer mensen uit eten

6 april 2012 |
Minder paastoeristen, meer mensen uit eten<

Dit jaar zullen er in het paasweekeinde minder Nederlanders op vakantie gaan en minder toeristen ons land bezoeken. De horeca mag zich toch verheugen, er gaan meer mensen uit eten.

Kwart meer uit eten
Koninklijke Horeca Nederland voorspelt dat één op de vier Nederlanders buiten de deur eet tijdens de paasdagen. Dat zijn er aardig wat meer dan in de afgelopen vijf jaar. Toen gingen gemiddeld een op de vijf mensen uit eten. Er gaan naar verwachting dus 25 procent meer mensen uit eten dit jaar.

In trek zijn eetgelegenheden waar grote groepen en hele families terecht kunnen, dus pannenkoekenhuizen en grote all you can eat formules.

Minder vakantievierders
Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen verwacht zo’n 850.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland doorbrengen. Daarnaast gaan zo’n 450.000 Nederlanders op pad voor een korte paasvakantie. Vergeleken met vorig jaar zijn dat minder (inter)nationale vakantiegangers. Reden hiervoor is dat Pasen vorig jaar laat viel en het erg mooi weer was.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: