Meest gastvrije stad van ons land

4 september 2009 |
Meest gastvrije stad van ons land<

Op woensdag 23 september wordt bekend gemaakt welke stad zich de Meest Gastvrije Stad van Nederland mag noemen. Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder de Nederlandse bezoeker, zijn deze steden op 27 aspecten voor wat betreft ‘Vriendelijkheid & Veiligheid’, ‘Bereikbaarheid & Informatie’, ‘Stad & Architectuur’ en ‘Horeca & Vrije tijd’ onderzocht.

Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te doen. De bezoekers zijn gevraagd om verschillende aspecten van de stad te beoordelen. Van Spronsen & Partners heeft het onderzoek in samenwerking met VVV Nederland uitgevoerd vanwege het toenemend belang van gastvrijheid.

“Naast vriendelijkheid van mensen en aanbod van horeca, winkels en vrijetijdsvoorzieningen zijn bereikbaarheid van de stad, informatievoorziening maar ook type architectuur, aanwezigheid van pleinen en hygiëne voor bezoekers het meest bepalend voor het gastvrijheidgevoel dat men ervaart in een stad.” aldus Lennert Rietveld, senior-adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies. “Naast een ranking van de 21 steden, hebben we iedere stad apart beoordeeld.”

Het onderzoek is gehouden in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Almere, Tilburg, Groningen, Nijmegen, Haarlem, Arnhem, Breda, Apeldoorn, Enschede, Amersfoort, Zoetermeer, Dordrecht, Leiden, Maastricht, Zwolle en ’s-Hertogenbosch.

VVV Nederland ondersteunt het initiatief van Van Spronsen & Partners en participeert in de uitvoering van het onderzoek. “VVV Nederland heeft alle belang bij een goede meting van het gastvrijheidgevoel dat bezoekers aan een stadsbezoek overhouden. Wij streven met de bij ons aangesloten VVV organisaties naar voortdurende kwaliteitsverbetering voor toeristen en bezoekers. Hierbij werken we nauw samen met gemeentes, provincies en bedrijfsleven. De resultaten van het onderzoek zijn een concreet handvat om kwaliteitsontwikkeling in gastvrijheid verder te stimuleren” aldus Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland.

Natalja Elings

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.bedandbreakfastnieuws.nl/nieuws/meest-gastvrije-stad-van-ons-land/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: