McDonald’s start pilot met bezorging in Nederland: McDelivery

1 juni 2017 | Thijs Jacobs

McDonald’s start op 6 juni aanstaande met de pilot van McDelivery; bezorging van McDonald’s producten via UberEATS. De bezorging van favoriete McDonald’s producten start in deze testfase vanuit drie restaurants: Amsterdam Spaklerweg, Amsterdam Albert Cuyp en Stadshart Amstelveen. Op basis van de ervaringen bij deze drie restaurants wordt McDelivery vanaf 4 juli verder uitgerold naar nog eens vijf restaurants in Amsterdam.

Enorme groei foodbezorging

De markt voor foodbezorging is in Nederland in ruim twee jaar tijd sterk gegroeid. McDonald’s heeft steeds het doel gehad om ook in Nederland haar gasten te bedienen door hun favoriete producten bij hen thuis of op het werk te bezorgen. McDonald’s is blij dat het met UberEATS een partij heeft gevonden die vanwege de unieke technologie en bezorging van single orders de bestellingen van gasten kan bezorgen zoals gasten dat van McDonald’s mogen verwachten met McDelivery. In proefopstellingen heeft McDonald’s ervaren dat deze manier van werken beantwoordt aan de kwaliteitseisen van haar gasten. McDonald’s gaat dit vanaf 6 juni met UberEATS in Amsterdam in de praktijk testen. Gasten kunnen vrijwel alle producten uit de McDonald’s restaurants kiezen.

McDonald’s: bezorging als antwoord op veranderende wensen van gasten

Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland: “McDelivery, in samenwerking met UberEATS in Nederland, betekent voor onze gasten het beste van twee werelden. Het zijn de favoriete producten van McDonald’s vers bereid en bezorgd waar je wilt, met behulp van de juiste combinatie van geavanceerde techniek en infrastructuur van UberEATS. We maken de stap naar bezorging als antwoord op de wens van onze gasten om overal, op elk gewenst moment, van onze producten te kunnen genieten.” McDelivery past volledig binnen de ambitie van McDonald’s om haar gasten voortdurend met vernieuwende producten en services te laten genieten. Met succesvolle innovaties zoals de nieuwe keukenopstelling voor nog versere bereiding, de bestelzuilen, Table Service, McCafé en productvernieuwingen zoals de Maestro Burger en MyMcFlurry. Steijaert: “We handhaven ook nu de strategie waarbij we starten met een pilot. In korte tijd gaan we veel van elkaar en de ervaringen van gasten leren. Op 4 juli breiden we uit in Amsterdam met vijf extra restaurants; Nieuwendijk 70, Kalverstraat, Kinkerstraat, Leidsestraat en Muntplein.

UberEATS: kwaliteit dankzij snelheid en technologie

Marco Knitel, General Manager van UberEATS Nederland, is verheugd met de pilot van McDelivery via UberEATS: “We zijn blij dat marktleider McDonald’s de bezorging aan haar gasten in Nederland met ons wil oppakken. Alles draait om de snelheid van de bestelling en de kwaliteit van de maaltijd en de bezorging. Met de combinatie van onze techniek en infrastructuur kunnen we de kwaliteit van de bestellingen garanderen. Het bestellen gaat heel eenvoudig. De gebruiker downloadt de UberEATS app, bestelt zijn of haar favoriete McDonald’s producten en betaalt direct met zijn creditcard of PayPal via de UberEATS app. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant en haalt de bestelling op. Na ontvangst kan de gebruiker heel eenvoudig feedback geven op de compleetheid en duur van de bezorging, maar ook op de kwaliteit van de afzonderlijke producten van de bestelling. Samen gaan we dan ook veel leren. In juni en juli gaan we in Amsterdam testen wat het beste werkt om gebruikers lekkere verse McDonald’s producten te kunnen bezorgen.”

Op de foto: Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland (rechts) en Marco Knitel, General Manager van UberEATS Nederland (links)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: