McDonald’s start pilot met bezorging in Nederland: McDelivery

1 juni 2017 | Thijs Jacobs

McDonald’s start op 6 juni aanstaande met de pilot van McDelivery; bezorging van McDonald’s producten via UberEATS. De bezorging van favoriete McDonald’s producten start in deze testfase vanuit drie restaurants: Amsterdam Spaklerweg, Amsterdam Albert Cuyp en Stadshart Amstelveen. Op basis van de ervaringen bij deze drie restaurants wordt McDelivery vanaf 4 juli verder uitgerold naar nog eens vijf restaurants in Amsterdam.

Enorme groei foodbezorging

De markt voor foodbezorging is in Nederland in ruim twee jaar tijd sterk gegroeid. McDonald’s heeft steeds het doel gehad om ook in Nederland haar gasten te bedienen door hun favoriete producten bij hen thuis of op het werk te bezorgen. McDonald’s is blij dat het met UberEATS een partij heeft gevonden die vanwege de unieke technologie en bezorging van single orders de bestellingen van gasten kan bezorgen zoals gasten dat van McDonald’s mogen verwachten met McDelivery. In proefopstellingen heeft McDonald’s ervaren dat deze manier van werken beantwoordt aan de kwaliteitseisen van haar gasten. McDonald’s gaat dit vanaf 6 juni met UberEATS in Amsterdam in de praktijk testen. Gasten kunnen vrijwel alle producten uit de McDonald’s restaurants kiezen.

McDonald’s: bezorging als antwoord op veranderende wensen van gasten

Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland: “McDelivery, in samenwerking met UberEATS in Nederland, betekent voor onze gasten het beste van twee werelden. Het zijn de favoriete producten van McDonald’s vers bereid en bezorgd waar je wilt, met behulp van de juiste combinatie van geavanceerde techniek en infrastructuur van UberEATS. We maken de stap naar bezorging als antwoord op de wens van onze gasten om overal, op elk gewenst moment, van onze producten te kunnen genieten.” McDelivery past volledig binnen de ambitie van McDonald’s om haar gasten voortdurend met vernieuwende producten en services te laten genieten. Met succesvolle innovaties zoals de nieuwe keukenopstelling voor nog versere bereiding, de bestelzuilen, Table Service, McCafé en productvernieuwingen zoals de Maestro Burger en MyMcFlurry. Steijaert: “We handhaven ook nu de strategie waarbij we starten met een pilot. In korte tijd gaan we veel van elkaar en de ervaringen van gasten leren. Op 4 juli breiden we uit in Amsterdam met vijf extra restaurants; Nieuwendijk 70, Kalverstraat, Kinkerstraat, Leidsestraat en Muntplein.

UberEATS: kwaliteit dankzij snelheid en technologie

Marco Knitel, General Manager van UberEATS Nederland, is verheugd met de pilot van McDelivery via UberEATS: “We zijn blij dat marktleider McDonald’s de bezorging aan haar gasten in Nederland met ons wil oppakken. Alles draait om de snelheid van de bestelling en de kwaliteit van de maaltijd en de bezorging. Met de combinatie van onze techniek en infrastructuur kunnen we de kwaliteit van de bestellingen garanderen. Het bestellen gaat heel eenvoudig. De gebruiker downloadt de UberEATS app, bestelt zijn of haar favoriete McDonald’s producten en betaalt direct met zijn creditcard of PayPal via de UberEATS app. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant en haalt de bestelling op. Na ontvangst kan de gebruiker heel eenvoudig feedback geven op de compleetheid en duur van de bezorging, maar ook op de kwaliteit van de afzonderlijke producten van de bestelling. Samen gaan we dan ook veel leren. In juni en juli gaan we in Amsterdam testen wat het beste werkt om gebruikers lekkere verse McDonald’s producten te kunnen bezorgen.”

Op de foto: Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland (rechts) en Marco Knitel, General Manager van UberEATS Nederland (links)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: