McDonald’s start pilot met bezorging in Nederland: McDelivery

1 juni 2017 | Thijs Jacobs

McDonald’s start op 6 juni aanstaande met de pilot van McDelivery; bezorging van McDonald’s producten via UberEATS. De bezorging van favoriete McDonald’s producten start in deze testfase vanuit drie restaurants: Amsterdam Spaklerweg, Amsterdam Albert Cuyp en Stadshart Amstelveen. Op basis van de ervaringen bij deze drie restaurants wordt McDelivery vanaf 4 juli verder uitgerold naar nog eens vijf restaurants in Amsterdam.

Enorme groei foodbezorging

De markt voor foodbezorging is in Nederland in ruim twee jaar tijd sterk gegroeid. McDonald’s heeft steeds het doel gehad om ook in Nederland haar gasten te bedienen door hun favoriete producten bij hen thuis of op het werk te bezorgen. McDonald’s is blij dat het met UberEATS een partij heeft gevonden die vanwege de unieke technologie en bezorging van single orders de bestellingen van gasten kan bezorgen zoals gasten dat van McDonald’s mogen verwachten met McDelivery. In proefopstellingen heeft McDonald’s ervaren dat deze manier van werken beantwoordt aan de kwaliteitseisen van haar gasten. McDonald’s gaat dit vanaf 6 juni met UberEATS in Amsterdam in de praktijk testen. Gasten kunnen vrijwel alle producten uit de McDonald’s restaurants kiezen.

McDonald’s: bezorging als antwoord op veranderende wensen van gasten

Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland: “McDelivery, in samenwerking met UberEATS in Nederland, betekent voor onze gasten het beste van twee werelden. Het zijn de favoriete producten van McDonald’s vers bereid en bezorgd waar je wilt, met behulp van de juiste combinatie van geavanceerde techniek en infrastructuur van UberEATS. We maken de stap naar bezorging als antwoord op de wens van onze gasten om overal, op elk gewenst moment, van onze producten te kunnen genieten.” McDelivery past volledig binnen de ambitie van McDonald’s om haar gasten voortdurend met vernieuwende producten en services te laten genieten. Met succesvolle innovaties zoals de nieuwe keukenopstelling voor nog versere bereiding, de bestelzuilen, Table Service, McCafé en productvernieuwingen zoals de Maestro Burger en MyMcFlurry. Steijaert: “We handhaven ook nu de strategie waarbij we starten met een pilot. In korte tijd gaan we veel van elkaar en de ervaringen van gasten leren. Op 4 juli breiden we uit in Amsterdam met vijf extra restaurants; Nieuwendijk 70, Kalverstraat, Kinkerstraat, Leidsestraat en Muntplein.

UberEATS: kwaliteit dankzij snelheid en technologie

Marco Knitel, General Manager van UberEATS Nederland, is verheugd met de pilot van McDelivery via UberEATS: “We zijn blij dat marktleider McDonald’s de bezorging aan haar gasten in Nederland met ons wil oppakken. Alles draait om de snelheid van de bestelling en de kwaliteit van de maaltijd en de bezorging. Met de combinatie van onze techniek en infrastructuur kunnen we de kwaliteit van de bestellingen garanderen. Het bestellen gaat heel eenvoudig. De gebruiker downloadt de UberEATS app, bestelt zijn of haar favoriete McDonald’s producten en betaalt direct met zijn creditcard of PayPal via de UberEATS app. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant en haalt de bestelling op. Na ontvangst kan de gebruiker heel eenvoudig feedback geven op de compleetheid en duur van de bezorging, maar ook op de kwaliteit van de afzonderlijke producten van de bestelling. Samen gaan we dan ook veel leren. In juni en juli gaan we in Amsterdam testen wat het beste werkt om gebruikers lekkere verse McDonald’s producten te kunnen bezorgen.”

Op de foto: Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland (rechts) en Marco Knitel, General Manager van UberEATS Nederland (links)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
De beste burgers en hotdogs vind je op Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: