McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle heet 500e medewerker welkom

21 juli 2017 | Roy Spijker

Donderdag 20 juli werd Ilona van Veldhuizen uit Zwolle door McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle in het zonnetje gezet omdat zij deze maand van start is gegaan als 500e medewerker van de fastservice organisatie. Door de groei van het aantal gasten, de vernieuwingen in de restaurants en de ruimere openingstijden groeit ook het aantal medewerkers bij de organisatie.

Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra is erg trots op deze mijlpaal: "Mensen realiseren zich vaak niet hoe groot ons team is. Op een drukke zondag staan wij bijvoorbeeld in ons restaurant in Zwolle-Noord met meer dan 55 medewerkers om onze gasten te bedienen. En met onze ruime openingstijden heb je bijna 7 dagen per week 24 uur per dag mensen nodig. En dat vind ik geweldig. We doen er echt toe als lokale organisatie op de arbeidsmarkt en creëren volop werkgelegenheid in deze regio."

'Via via'
Ryanne Beijer, HR-manager van McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle vertelt iets meer over de organisatie: "Wat ik bijzonder en mooi vind, is dat 30 procent van de mensen die bij ons in dienst komt, dit doet door een tip van iemand die al werkzaam is bij ons. Dat zegt toch iets over de organisatiecultuur en de investeringen die wij doen in onze medewerkers. Als hecht team samenwerken, veel leuke activiteiten buiten het werk om en de flexibiliteit in de werktijden zijn de meest gehoorde antwoorden op de vraag wat het werken bij McDonald’s zo leuk maakt. Ook Ilona beaamt dat op de vraag waarom ze voor McDonald’s Zwolle heeft gekozen als bijbaan: “Ik ben nog maar net begonnen maar het leuke aan werken bij McDonald's is de gezelligheid en het samenwerken met elkaar."

"Wat ook bijzonder is om te zien, is de diversiteit in medewerkers. Zo is onze oudste medewerker 61 jaar oud en ruim 17 jaar in dienst. Daarnaast starten er maandelijks 15-jarigen met hun allereerste bijbaantje. Er werken veel studenten en scholieren voor een extra zakcentje na schooltijd en vergeet ook vooral niet de groep moeders die graag werkt tijdens de schooluren van hun kinderen. Daarnaast is er volop ruimte voor jonge managementtalenten en werken wij met participanten. Er werken bij McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle ongeveer net zoveel mannen als vrouwen en de meeste medewerkers werken parttime. Als HR-manager komen er dag in dag uit interessante vraagstukken op je pad. En vandaag vieren wij dat, met Ilona in ons team, de teller op 500 medewerkers staat. Daar mag je als organisatie best even bij stil staan en trots op zijn," aldus de HR-manager. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: