McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle heet 500e medewerker welkom

21 juli 2017 | Roy Spijker

Donderdag 20 juli werd Ilona van Veldhuizen uit Zwolle door McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle in het zonnetje gezet omdat zij deze maand van start is gegaan als 500e medewerker van de fastservice organisatie. Door de groei van het aantal gasten, de vernieuwingen in de restaurants en de ruimere openingstijden groeit ook het aantal medewerkers bij de organisatie.

Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra is erg trots op deze mijlpaal: "Mensen realiseren zich vaak niet hoe groot ons team is. Op een drukke zondag staan wij bijvoorbeeld in ons restaurant in Zwolle-Noord met meer dan 55 medewerkers om onze gasten te bedienen. En met onze ruime openingstijden heb je bijna 7 dagen per week 24 uur per dag mensen nodig. En dat vind ik geweldig. We doen er echt toe als lokale organisatie op de arbeidsmarkt en creëren volop werkgelegenheid in deze regio."

'Via via'
Ryanne Beijer, HR-manager van McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle vertelt iets meer over de organisatie: "Wat ik bijzonder en mooi vind, is dat 30 procent van de mensen die bij ons in dienst komt, dit doet door een tip van iemand die al werkzaam is bij ons. Dat zegt toch iets over de organisatiecultuur en de investeringen die wij doen in onze medewerkers. Als hecht team samenwerken, veel leuke activiteiten buiten het werk om en de flexibiliteit in de werktijden zijn de meest gehoorde antwoorden op de vraag wat het werken bij McDonald’s zo leuk maakt. Ook Ilona beaamt dat op de vraag waarom ze voor McDonald’s Zwolle heeft gekozen als bijbaan: “Ik ben nog maar net begonnen maar het leuke aan werken bij McDonald's is de gezelligheid en het samenwerken met elkaar."

"Wat ook bijzonder is om te zien, is de diversiteit in medewerkers. Zo is onze oudste medewerker 61 jaar oud en ruim 17 jaar in dienst. Daarnaast starten er maandelijks 15-jarigen met hun allereerste bijbaantje. Er werken veel studenten en scholieren voor een extra zakcentje na schooltijd en vergeet ook vooral niet de groep moeders die graag werkt tijdens de schooluren van hun kinderen. Daarnaast is er volop ruimte voor jonge managementtalenten en werken wij met participanten. Er werken bij McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle ongeveer net zoveel mannen als vrouwen en de meeste medewerkers werken parttime. Als HR-manager komen er dag in dag uit interessante vraagstukken op je pad. En vandaag vieren wij dat, met Ilona in ons team, de teller op 500 medewerkers staat. Daar mag je als organisatie best even bij stil staan en trots op zijn," aldus de HR-manager. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: