McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle heet 500e medewerker welkom

21 juli 2017 | Roy Spijker

Donderdag 20 juli werd Ilona van Veldhuizen uit Zwolle door McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle in het zonnetje gezet omdat zij deze maand van start is gegaan als 500e medewerker van de fastservice organisatie. Door de groei van het aantal gasten, de vernieuwingen in de restaurants en de ruimere openingstijden groeit ook het aantal medewerkers bij de organisatie.

Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra is erg trots op deze mijlpaal: "Mensen realiseren zich vaak niet hoe groot ons team is. Op een drukke zondag staan wij bijvoorbeeld in ons restaurant in Zwolle-Noord met meer dan 55 medewerkers om onze gasten te bedienen. En met onze ruime openingstijden heb je bijna 7 dagen per week 24 uur per dag mensen nodig. En dat vind ik geweldig. We doen er echt toe als lokale organisatie op de arbeidsmarkt en creëren volop werkgelegenheid in deze regio."

'Via via'
Ryanne Beijer, HR-manager van McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle vertelt iets meer over de organisatie: "Wat ik bijzonder en mooi vind, is dat 30 procent van de mensen die bij ons in dienst komt, dit doet door een tip van iemand die al werkzaam is bij ons. Dat zegt toch iets over de organisatiecultuur en de investeringen die wij doen in onze medewerkers. Als hecht team samenwerken, veel leuke activiteiten buiten het werk om en de flexibiliteit in de werktijden zijn de meest gehoorde antwoorden op de vraag wat het werken bij McDonald’s zo leuk maakt. Ook Ilona beaamt dat op de vraag waarom ze voor McDonald’s Zwolle heeft gekozen als bijbaan: “Ik ben nog maar net begonnen maar het leuke aan werken bij McDonald's is de gezelligheid en het samenwerken met elkaar."

"Wat ook bijzonder is om te zien, is de diversiteit in medewerkers. Zo is onze oudste medewerker 61 jaar oud en ruim 17 jaar in dienst. Daarnaast starten er maandelijks 15-jarigen met hun allereerste bijbaantje. Er werken veel studenten en scholieren voor een extra zakcentje na schooltijd en vergeet ook vooral niet de groep moeders die graag werkt tijdens de schooluren van hun kinderen. Daarnaast is er volop ruimte voor jonge managementtalenten en werken wij met participanten. Er werken bij McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle ongeveer net zoveel mannen als vrouwen en de meeste medewerkers werken parttime. Als HR-manager komen er dag in dag uit interessante vraagstukken op je pad. En vandaag vieren wij dat, met Ilona in ons team, de teller op 500 medewerkers staat. Daar mag je als organisatie best even bij stil staan en trots op zijn," aldus de HR-manager. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: