McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle heet 500e medewerker welkom

21 juli 2017 | Roy Spijker

Donderdag 20 juli werd Ilona van Veldhuizen uit Zwolle door McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle in het zonnetje gezet omdat zij deze maand van start is gegaan als 500e medewerker van de fastservice organisatie. Door de groei van het aantal gasten, de vernieuwingen in de restaurants en de ruimere openingstijden groeit ook het aantal medewerkers bij de organisatie.

Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra is erg trots op deze mijlpaal: "Mensen realiseren zich vaak niet hoe groot ons team is. Op een drukke zondag staan wij bijvoorbeeld in ons restaurant in Zwolle-Noord met meer dan 55 medewerkers om onze gasten te bedienen. En met onze ruime openingstijden heb je bijna 7 dagen per week 24 uur per dag mensen nodig. En dat vind ik geweldig. We doen er echt toe als lokale organisatie op de arbeidsmarkt en creëren volop werkgelegenheid in deze regio."

'Via via'
Ryanne Beijer, HR-manager van McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle vertelt iets meer over de organisatie: "Wat ik bijzonder en mooi vind, is dat 30 procent van de mensen die bij ons in dienst komt, dit doet door een tip van iemand die al werkzaam is bij ons. Dat zegt toch iets over de organisatiecultuur en de investeringen die wij doen in onze medewerkers. Als hecht team samenwerken, veel leuke activiteiten buiten het werk om en de flexibiliteit in de werktijden zijn de meest gehoorde antwoorden op de vraag wat het werken bij McDonald’s zo leuk maakt. Ook Ilona beaamt dat op de vraag waarom ze voor McDonald’s Zwolle heeft gekozen als bijbaan: “Ik ben nog maar net begonnen maar het leuke aan werken bij McDonald's is de gezelligheid en het samenwerken met elkaar."

"Wat ook bijzonder is om te zien, is de diversiteit in medewerkers. Zo is onze oudste medewerker 61 jaar oud en ruim 17 jaar in dienst. Daarnaast starten er maandelijks 15-jarigen met hun allereerste bijbaantje. Er werken veel studenten en scholieren voor een extra zakcentje na schooltijd en vergeet ook vooral niet de groep moeders die graag werkt tijdens de schooluren van hun kinderen. Daarnaast is er volop ruimte voor jonge managementtalenten en werken wij met participanten. Er werken bij McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle ongeveer net zoveel mannen als vrouwen en de meeste medewerkers werken parttime. Als HR-manager komen er dag in dag uit interessante vraagstukken op je pad. En vandaag vieren wij dat, met Ilona in ons team, de teller op 500 medewerkers staat. Daar mag je als organisatie best even bij stil staan en trots op zijn," aldus de HR-manager. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: