Matelief opent in de Rotterdamse Oude Haven

Auteur: Redactie
Opening 28 maart 2023
Matelief opent in de Rotterdamse Oude Haven

In de Rotterdamse Oude Haven opent restaurant Matelief haar deuren. Het restaurant is gesitueerd in het voormalige Maritime Pub. Dé plek waar Rotterdamse zeelui aan de bar hun borrel dronken. Woordvoerder Pablo Cortes Garcia vertelt over de nieuwe zaak: “Na een intensieve verbouwing, kunnen we nu met trots onze gasten ontvangen. We hebben met het team keihard gewerkt om een mooie zaak neer te zetten.”

Meer foto's onderaan de pagina

Een zaak met een verhaal

De naam Matelief doet bij geschiedeniskenners misschien een belletje rinkelen. Maria Matelief – na haar huwelijk Maria Musch -  werd eind 1500 geboren in Rotterdam. Als weduwe van een haringkoopman en met zeven kinderen, wist ze zich staande te houden in de door mannen gedomineerde scheepvaartwereld. “Het karakter van de Rotterdamse scheepsvaart én dat van Maria Matelief komen terug in het restaurant. Het interieur is gedurfd dankzij de felle kleuren en de gewaagde kunst op de muren. De kaart is stoer, met veel borrelhappen, visgerechten en stevige, bijpassende bieren. Tegelijkertijd is er ook een zachte en vrouwelijke kant; die komt terug in het warme lichtplan, de verfijning van de gerechten en door de ronde vormen van de bar en de banken”, aldus woordvoerder Pablo.

Visgerechten met een uitzicht

Dankzij de uitgebreide borrel -en dinerkaart, valt er veel te kiezen bij Matelief. Het menu bevat visgerechten, zoals geroosterde heilbot met ratatouille en een hele dorade van de grill. Voor de vleesliefhebber staat er een malse runder ribeye met chimichurri en een parelhoenderfilet met gnocchi op de kaart. Liever geen vis of vlees? Ook dan is er keuze, zoals gegrilde pompoen met gekonfijte uiencrème of shoarma van jackfruit.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws