Maïssoep met varkensvleesreepjes

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Maïssoep met varkensvleesreepjes

Ingrediënten (4 personen)

300 g varkensvleesreepjes
1 eetlepel Mexicaanse kruiden 
50 g boter
2 uien (fijngehakt)
1 blik maïs (á 300 g, uitgelekt)
1 liter bouillon
1 dl room
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)

Bereiding

Kruid de varkensvleesreepjes met de Mexicaanse kruiden. Verwarm 25 gram boter in een pan en fruit hierin de uien 3 minuten. Voeg de uitgelekte maïs en bouillon toe en kook de soep 15 minuten. Verhit ondertussen 25 gram boter in een koekenpan en bak hierin de varkensvleesreepjes in 5 minuten gaar. Haal ze uit de pan. Voeg de room aan de soep toe en breng deze opnieuw aan de kook. Pureer de soep en breng verder op smaak met zout en peper. Verdeel de soep en varkensvleesreepjes over 4 borden en garneer met koriander. 

Overig nieuws