Martin Ruisaard: 'Wat een bijzondere dag!'

20 maart 2012 |
Martin Ruisaard:  'Wat een bijzondere dag!'<

Het zit erop voor Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt. Hun gerechten hebben de jury van de Bocuse d'Or Europe gepasseerd. Ruisaard geeft vanuit Brussel een eerste reactie.

Hoe is je oordeel over de dag?
"Het is een heel bijzondere dag waarin we ontzettend veel hebben meegemaakt. Je doet samen iets waar je heel bekend mee bent, waar je keer op keer op hebt getraind. Maar nu sta je in een vreemde keuken, met honderden mensen tegenover je op de tribune. Die indrukken die neem je zeker mee."

Jullie starten als tiende en als laatste, is dat een voordeel, een nadeel, of maakt dat niet uit?
"Wat ons betreft was het een voordeel in alles. Het enige nadeel was dat we als langste moesten wachten totdat we eindelijk mochten beginnen. Dat wachten wil sommige mensen nog weleens opbreken. Maar met Leendert Klaassens hebben we een goede coach die ervoor zorgt dat we op het startsein er meteen voor gingen."

Wat vonden jullie van het niveau van de andere deelnemers? Kregen jullie daar iets van mee?
"We hebben werkelijk niets meegekregen of gezien. Onze keuken zat helemaal op het einde, dus de schotels kwamen niet langs onze werkruimte. Door de zaal hoor je af en toe wel wat van wat de presentatrices zeggen en dan denk je: 'hé dat klinkt ook wel goed'. Het is ook zo dat hier zeker geen kleine jongens en meisjes staan. Iedereen die deze dagen deelneemt aan de Europese finale kan echt wel een potje koken."

Kun je al een schatting maken van jullie kansen?
"Nee, totaal niet. We hebben geen idee. We hebben al even contact gehad met André van Doorn die namens Nederland in de jury zat. Hij had wat opmerkingen maar ook complimenten. De vleesschotel zag er goed uit, dat wisten we. De vis was het moeilijkst."

Bij het vleesgerecht zat een macaron van appel en vanille gevuld met kippenlever die bij de presentatoren danig in de smaak viel...
"Dat klopt. Hierop kregen we veel complimenten. Toen we vertelden dat we een macaron aan het maken waren kwamen een aantal juryleden meteen kijken, waaronder die uit Frankrijk. We kregen een welgemeend knikje. Dat voelde natuurlijk ontzettend goed!"

Foto: Arnold van West

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: