Marco de Wildt nieuwe Executive Chef Hilton Amsterdam

30 september 2016 | Thijs Jacobs

In Hilton Amsterdam is Marco de Wildt (Uitgeest,1972) aangetreden als executive chef. De afgelopen vier jaar bekleedde hij diezelfde functie in Mövenpick Hotel IBN Battuta Gate & Oceana in Dubai. Daarvoor werkte hij als cluster executive chef van Mövenpick Nederland. De Wildt brengt een rijke managementervaring mee en kent de wereldkeuken in al haar verschijningsvormen. In Dubai was hij verantwoordelijk voor twaalf verschillende outlets. In Hilton Amsterdam gaat De Wildt zich richten op het verder stroomlijnen en verfijnen van de verschillende keukens, met een bijzondere focus op de banquetingafdeling; de keuken van Roberto's Restaurant behoudt met de Italiaanse chefs een eigen identiteit.

Marco de Wildt: “Ik verheug mij erop samen te werken met een ervaren en geïnspireerd team, dat openstaat voor nieuwe mogelijkheden.” Cluster general manager Roberto Payer is blij met de komst van de nieuwe executive chef in Hilton Amsterdam: "ik volg Marco al een aantal jaren en ben onder de indruk van de professionele stappen die hij heeft gezet." General manager Alessio Colavecchio verwelkomt Marco de Wildt in het team van Hilton Amsterdam: “Met zijn veelzijdige internationale ervaring en brede kijk op zaken kan Marco als executive chef een fris stempel zetten op de keuken en banqueting van Hilton Amsterdam." 

Marco de Wildt begon zijn loopbaan bij (sterren)restaurants als Luden, Dikker & Thijs, De Hoop op d’Swarte Walvis en ‘t Tuynhuys en maakte daarna de overstap naar boetiekhotels. Hij was onder meer executive souschef van Blakes in The Dylan Hotel in Amsterdam, voordat hij naar Mövenpick vertrok om de opening van het nieuwe hotel in Amsterdam te realiseren in 2006. Hij volgt in Hilton Amsterdam Franz Conde op die na acht jaar Amsterdam verruilde voor Hilton Boekarest. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: