MANNA en Blue Nijmegen springen over Sinterklaas heen naar de Kerst

6 november 2017 | Thijs Jacobs

Hotels MANNA en Blue aan de Oranjesingel in Nijmegen zijn de eerste horecabedrijven in Nederland die volledig in kerstsfeer gebracht zijn. Met het ontsteken van de 7.500 kerstlampjes aan de gevels van de vijf monumentale stadspanden is op vrijdag 3 november het landelijke kerstseizoen 2017 officieel geopend.. Eigenaar Sander Hendrix: “Voor ons kan Kerstmis niet vroeg genoeg beginnen..We springen over Sinterklaas heen en vieren bijna twee maanden de sfeer, luxe en gezelligheid van het kerstseizoen.”

De vijf panden van MANNA, Blue en restaurant Juliette aan de Oranjesingel 2 tot en met 20 zijn in uitbundige kerstsfeer gebracht. De niet te missen kerstdecoratie is een creatie van Bjorn van der Berg, die internationaal furore maakt met designs voor onder anderen Nicki Minaj en Gwen Stefani. Er zijn aan de roodgekleurde gevels maar liefst 36 kerstbomen, 10.000 kerstballen, 200 meter guirlandes en dus 7.500 kerstlampen aangebracht.

De eerste en uitbundigste

MANNA en sinds 2016 ook Blue zijn elk jaar de eerste en uitbundigste met de kerstversiering. De panden zijn een baken van licht in de brede Oranjesingel die toegang geeft tot de Nijmeegse binnenstad. Hendrix: “We houden van de sfeer van Kerst en vieren dat graag langdurig met onze gasten. Het openingsweekend van 4 en 5 november hebben we uitgepakt met een 15 gangen pre-kerstdiner, een uitbundige brunch, high tea en een Live Jazz & Cocktail party. De komende weken zijn er allerlei evenementen die alleen al door de overdadige kerstdecoratie al lekker in kerstsferen zijn." 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Diner
Amstel Boathouse organiseert 'charity diner'

Op woensdag 29 november 2017 organiseert het Amstel Boathouse samen met het Bhutan Youth Development Funds en de Mieke Huigen Stichting een charity diner. Deze avond staat in het teken van een betere toekomst voor jonge monniken uit Bhutan. Er wordt geld ingezameld om te streven naar onderwijs voor ...

Achtergronden Wijn
Mensheid drinkt al langer wijn dan werd aangenomen

Professor Patrick McGovern heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd, waarin hij aangetoond heeft dat de mensheid al 5000 jaar langer wijn drinkt (en maakt) dan eerder werd aangenomen. Georgië De bio­moleculaire archeoloog van de universiteit van Pennsylvania vond in acht aar­dewerk...

Achtergronden Culinair
Fransen kiezen voor Boeuf Bourguignon als nationaal gerecht

De Fransen hebben gestemd op het gerecht dat volgens hen de Gallische gastronomie het beste uidraagt. Uiteraard bevat het gerecht vlees en wijn, hoe kan het ook anders. Boeuf Bourguignon is immers de grote winnaar. Vleesgerecht Het gestoofde vleesgerecht uit centraal Frankrijk wordt gemaakt me...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: