Luppens wint halve finale sommelierwedstrijd

31 maart 2010 |
Luppens wint halve finale sommelierwedstrijd<

Sommelier Jurgen Luppes van Kasteel Engelenburg in Brummen is uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse halve finale van de internationale World Cup van Sommeliers. In totaal twintig sommeliers uit Nederland streden om ons land te mogen vertegenwoordigen op de World Cup finale van Sommeliers in Zuid-Afrika in oktober 2010. Het evenement vond plaats onder de deskundige ogen van de jury bestaande uit; René Persoon, Arie de Weert en René van Heusden. Behalve de eerste prijs voor Jurgen Luppes behaalden Alessandro Matrone (Restaurant Chique-Alphen a/d Rijn) en Gill Smith (Wijnlokaal Breda) de tweede, respectievelijk derde plaats.

Wijnen van deelnemers WK voetbal
De halve finale begon met een theorie-examen gevolgd door twee blinde wijnproeverijen: een Zuid-Afrikaanse wijnproeverij met acht verschillende wijnen uit verschillende Zuid-Afrikaanse regio’s en tien andere wijnen uit wijn producerende landen die meedoen aan het wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika (Chili, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Australië, Portugal, Duitsland, Nederland, Nieuw-Zeeland en Italië).

Meer wedstrijden komende maanden
De Nederlandse halve finale vond maandag 29 maart plaats in het Amstel Hotel in Amsterdam, en werd georganiseerd door Wines of South Africa (WOSA). Het was de eerste van twaalf voorrondes die over de hele wereld worden gehouden in aanloop naar de uiteindelijke World Cup, dit najaar in Zuid-Afrika. De overige elf wedstrijden zullen de komende maanden plaatsvinden in onder andere Duitsland, Zweden, Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

Bier Achtergronden
Alcoholvrij bier en speciaalbier voor tiende jaar op rij in de lift

De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie en is net zoals de totale markt stabiel ten opzichte van 2018. Consumenten variëren tegenwoordig veel meer in hun bierkeuze. Speciaalbier is in vele smake...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: