Lucas Rive ge�naugureerd als Meesterkok

25 januari 2011 |

Topchef Lucas Rive van De Bokkedoorns in Overveen is deze week ge√Įnaugureerd als SVH Meesterkok na geslaagd te zijn voor zijn SVH Meesterproef. Ons land telt, met Rive erbij, 128 koks die de hoogst haalbare graad van bekwaamheid hebben behaald.

Vijfentwintig jaar bij De Bokkedoorns
Rive is sinds 1986 werkzaam bij De Bokkedoorns. Als chef de cuisine is hij al twee decennia verantwoordelijk voor twee Michelinsterren. Tijdens de inauguratie reikten directeur SVH Bob Schut en voorzitter van het Nederlands Gilde van Meesterkoks SVH Meesterkok Cees Helder het diploma en de bijbehorende versierselen uit.

Al lang 'meesterkok'
Volgens Jonnie Boer van De Librije is Rive al jaren 'meesterkok'. "Lucas is al twintig jaar Meesterkok", zei Boer gekscherend over zijn Hoornse collega in het Noord-Hollands Dagblad.
Pas afgelopen jaar besloot Rive zijn meesterproef af te leggen. En met succes, want hij mag nu officieel de titel Meesterkok achter zijn naam zetten.

Foto: Govert Driessen

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Ch√Ęteau Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: