Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

14 augustus 2020 | redactie
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Zij krijgen de kans om in te stappen met een eigen keuken bij dé nieuwe hotspot aan de rand van Utrecht Leidsche Rijn.

Elf wereldkeukens op één plek

Volgens Ed Bindels, oprichter van Amac en eigenaar van Liemès, is het food district een smeltkroes van keukens waar chefs elkaar aanvullen. “Ik heb een passie voor eten en voor mijn werk reis ik veel. Zo kom ik in restaurants over de hele wereld. Daar doe ik ideeën op voor mooie gerechten uit bijzondere landen en culturen. Bij Liemès komen wereldkeukens samen. Ieder met een eigen sfeer, passend bij de authenticiteit van de keuken en de smaak van de chef. Bij Liemès beleef je elf culturen op één plek.”

Passie voor goed eten

In lijn met de uitstraling van Liemès krijgen de verschillende keukens hun eigen look & feel, waarin chefs hun creativiteit en passie kwijt kunnen. “Het is een fantastische kans voor chefs die de nodige kookervaring hebben en voor zichzelf willen beginnen”, vertelt Bindels. “Je hoeft alleen te doen waar je goed in bent, namelijk de lekkerste gerechten klaarmaken. De rest regelen wij.” Zo zorgt Liemès voor de bediening, keukenapparatuur van de hoogste kwaliteit, een kassasysteem en de marketing. Bindels: “In de basis is alles geregeld door Liemès. Dat neemt veel zorgen en hoge kosten weg voor chefs met de ambitie om te ondernemen.” 

Over Liemès Food District

Dit najaar opent in het iconische gebouw The Wall in Utrecht het food district Liemès, een nieuw horecaconcept waar chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten bereiden. Liemès bevindt zich aan de rand van Utrecht Leidsche Rijn, is 1500 vierkante meter groot en biedt plaats aan 500 gasten. Het food district is een ontmoetingsplek voor vrienden, familie en collega’s. Er zijn verschillende zitgedeeltes – met lage, hoge en lange tafels – en twee open bars. Het restaurantgedeelte bij de grote ramen heeft een intieme sfeer. Hier kun je de hele dag door uitgebreid genieten van wereldse gerechten.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: