Leroy Soumokil Bartender of the Year

11 juni 2014 |
Leroy Soumokil Bartender of the Year<

Na een bloedstollende wedstrijd, die gisteravond in ABE Club & Lounge plaatsvond, is Leroy Soumokil tot Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year verkozen. Naast het winnen van
deze titel mag Leroy Soumokil eind juli door naar Schotland en Engeland waar de DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Finals plaatsvinden. Hier zal de finalist het opnemen tegen vijftig bartenders van over heel de wereld, met als doel het winnen van de prestigieuze titel WORLD CLASS™ Bartender of the Year, een jaar vol media aandacht, ondersteuning vanuit Diageo en eeuwige roem in de bijzondere wereld van mixology.

Finale
Het winnen van de titel was geen makkelijke opgave. Gedurende de dag werden de tien finalisten blootgesteld aan verschillende, ingewikkelde opdrachten, allemaal met een focus op smaak, snelheid, presentatie en innovatief werken. Naast het feit dat WORLD CLASS™ de grootste internationale bartenders wedstrijd is, onderscheidt de competitie zich door de kwaliteit van de bartenders en de overall performance die de kandidaten moeten laten zien. “De juiste voorbereiding is key in deze competitie. Zonder goede voorbereiding is het complete chaos achter de bar. De bartenders met veel ervaring weten dit en gebruiken dit in hun voordeel. Er was een duidelijk niveau verschil tussen de deelnemers”, aldus Ivar de Lange, Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2013.

Afvalrace
De wedstrijd ontpopte zich tot een ware afvalrace; na een speed- en presentatie ronde en een nosing & tasting mochten bartenders Lennert Deddens, Timo Janse- de Vries, Ciro Adriano de Georgio en Leroy Soumokil door naar de halve finale. Na nog een zinderende speed round, waar de focus lag op snelheid en techniek, gingen Janse- de Vries en Soumokil de strijd met elkaar aan in de finale. Het bleek een nek-aan-nek race waarbij Leroy Soumokil er met de grote prijs vandoor ging. Hij nam de award in ontvangst van zijn voorganger Ivar de Lange, en mag zich een jaar lang Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year noemen.

De winnaar
“Je hoort het vaker, maar dit keer was het echt een moeilijke keuze. De finalisten deden nauwelijks voor elkaar onder. It’s was incredible”, aldus Donald Colville, jurylid en Global Whisky Ambassador. Met deze woorden werd Leroy Soumokil tot Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year gekroond. Leroy Soumokil is werkzaam bij Henry’s Bar in Amsterdam.

De Global Final
De DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Global Final vindt dit jaar plaats van 28 juli tot en met 1 augustus in Engeland. Hier komen, na een jaar van nationale kwalificaties, de 50 beste bartenders ter wereld samen. De challenges worden uitgevoerd door heel het land, op plaatsen die het verhaal vertellen over de mensen en de herkomst van WORLD CLASS™. Dit jaar kunnen voor het eerst ook consumenten deelnemen aan de WORLD CLASS™ Global Final week. Er worden verschillende masterclasses, cocktail thema- evenementen en opdrachten georganiseerd, om ook de consumenten te betrekken in de wereld van fine drinking.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: