Leroy Soumokil Bartender of the Year

11 juni 2014 |
Leroy Soumokil Bartender of the Year

Na een bloedstollende wedstrijd, die gisteravond in ABE Club & Lounge plaatsvond, is Leroy Soumokil tot Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year verkozen. Naast het winnen van
deze titel mag Leroy Soumokil eind juli door naar Schotland en Engeland waar de DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Finals plaatsvinden. Hier zal de finalist het opnemen tegen vijftig bartenders van over heel de wereld, met als doel het winnen van de prestigieuze titel WORLD CLASS™ Bartender of the Year, een jaar vol media aandacht, ondersteuning vanuit Diageo en eeuwige roem in de bijzondere wereld van mixology.

Finale
Het winnen van de titel was geen makkelijke opgave. Gedurende de dag werden de tien finalisten blootgesteld aan verschillende, ingewikkelde opdrachten, allemaal met een focus op smaak, snelheid, presentatie en innovatief werken. Naast het feit dat WORLD CLASS™ de grootste internationale bartenders wedstrijd is, onderscheidt de competitie zich door de kwaliteit van de bartenders en de overall performance die de kandidaten moeten laten zien. “De juiste voorbereiding is key in deze competitie. Zonder goede voorbereiding is het complete chaos achter de bar. De bartenders met veel ervaring weten dit en gebruiken dit in hun voordeel. Er was een duidelijk niveau verschil tussen de deelnemers”, aldus Ivar de Lange, Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2013.

Afvalrace
De wedstrijd ontpopte zich tot een ware afvalrace; na een speed- en presentatie ronde en een nosing & tasting mochten bartenders Lennert Deddens, Timo Janse- de Vries, Ciro Adriano de Georgio en Leroy Soumokil door naar de halve finale. Na nog een zinderende speed round, waar de focus lag op snelheid en techniek, gingen Janse- de Vries en Soumokil de strijd met elkaar aan in de finale. Het bleek een nek-aan-nek race waarbij Leroy Soumokil er met de grote prijs vandoor ging. Hij nam de award in ontvangst van zijn voorganger Ivar de Lange, en mag zich een jaar lang Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year noemen.

De winnaar
“Je hoort het vaker, maar dit keer was het echt een moeilijke keuze. De finalisten deden nauwelijks voor elkaar onder. It’s was incredible”, aldus Donald Colville, jurylid en Global Whisky Ambassador. Met deze woorden werd Leroy Soumokil tot Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year gekroond. Leroy Soumokil is werkzaam bij Henry’s Bar in Amsterdam.

De Global Final
De DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Global Final vindt dit jaar plaats van 28 juli tot en met 1 augustus in Engeland. Hier komen, na een jaar van nationale kwalificaties, de 50 beste bartenders ter wereld samen. De challenges worden uitgevoerd door heel het land, op plaatsen die het verhaal vertellen over de mensen en de herkomst van WORLD CLASS™. Dit jaar kunnen voor het eerst ook consumenten deelnemen aan de WORLD CLASS™ Global Final week. Er worden verschillende masterclasses, cocktail thema- evenementen en opdrachten georganiseerd, om ook de consumenten te betrekken in de wereld van fine drinking.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: