Leroy Soumokil Bartender of the Year

11 juni 2014 |
Leroy Soumokil Bartender of the Year<

Na een bloedstollende wedstrijd, die gisteravond in ABE Club & Lounge plaatsvond, is Leroy Soumokil tot Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year verkozen. Naast het winnen van
deze titel mag Leroy Soumokil eind juli door naar Schotland en Engeland waar de DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Finals plaatsvinden. Hier zal de finalist het opnemen tegen vijftig bartenders van over heel de wereld, met als doel het winnen van de prestigieuze titel WORLD CLASS™ Bartender of the Year, een jaar vol media aandacht, ondersteuning vanuit Diageo en eeuwige roem in de bijzondere wereld van mixology.

Finale
Het winnen van de titel was geen makkelijke opgave. Gedurende de dag werden de tien finalisten blootgesteld aan verschillende, ingewikkelde opdrachten, allemaal met een focus op smaak, snelheid, presentatie en innovatief werken. Naast het feit dat WORLD CLASS™ de grootste internationale bartenders wedstrijd is, onderscheidt de competitie zich door de kwaliteit van de bartenders en de overall performance die de kandidaten moeten laten zien. “De juiste voorbereiding is key in deze competitie. Zonder goede voorbereiding is het complete chaos achter de bar. De bartenders met veel ervaring weten dit en gebruiken dit in hun voordeel. Er was een duidelijk niveau verschil tussen de deelnemers”, aldus Ivar de Lange, Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2013.

Afvalrace
De wedstrijd ontpopte zich tot een ware afvalrace; na een speed- en presentatie ronde en een nosing & tasting mochten bartenders Lennert Deddens, Timo Janse- de Vries, Ciro Adriano de Georgio en Leroy Soumokil door naar de halve finale. Na nog een zinderende speed round, waar de focus lag op snelheid en techniek, gingen Janse- de Vries en Soumokil de strijd met elkaar aan in de finale. Het bleek een nek-aan-nek race waarbij Leroy Soumokil er met de grote prijs vandoor ging. Hij nam de award in ontvangst van zijn voorganger Ivar de Lange, en mag zich een jaar lang Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year noemen.

De winnaar
“Je hoort het vaker, maar dit keer was het echt een moeilijke keuze. De finalisten deden nauwelijks voor elkaar onder. It’s was incredible”, aldus Donald Colville, jurylid en Global Whisky Ambassador. Met deze woorden werd Leroy Soumokil tot Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year gekroond. Leroy Soumokil is werkzaam bij Henry’s Bar in Amsterdam.

De Global Final
De DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Global Final vindt dit jaar plaats van 28 juli tot en met 1 augustus in Engeland. Hier komen, na een jaar van nationale kwalificaties, de 50 beste bartenders ter wereld samen. De challenges worden uitgevoerd door heel het land, op plaatsen die het verhaal vertellen over de mensen en de herkomst van WORLD CLASS™. Dit jaar kunnen voor het eerst ook consumenten deelnemen aan de WORLD CLASS™ Global Final week. Er worden verschillende masterclasses, cocktail thema- evenementen en opdrachten georganiseerd, om ook de consumenten te betrekken in de wereld van fine drinking.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: