LEF mixstore werkt aan investeringsronde

23 maart 2018 | Thijs Jacobs

LEF mixstore in Ede gaat blurring een boost geven. De winkel in tweedehands spullen zoals meubels en woonaccessoires investeert fors in horeca-activiteiten, duurzame verlichting en het dealerschap van verfmerk Annie Sloan. Een crowdfundingsactie moet de investeringsronde gestalte geven.

LEF mixstore is sinds mei 2016 gevestigd aan de Grotestraat 93 in Ede. Het is de eerste ‘blurring winkel’ - een mixvorm van retail en horeca – van Ede en begonnen met het verkopen van ingebrachte meubels, woonaccessoires, kleding, schoenen, sieraden en tassen.

Horecagedeelte

Verder bevat de winkel Club 27, een horecagedeelte waar tot voor kort alleen koffie, soepen en tosti’s werden geserveerd. Sinds enkele weken is de horecaservice verbreed. Club 27 mag ook alcoholische dranken schenken. Dit betekent dat concerten van zangers en bandjes nog meer beleving krijgen en dat er meer ruimte is voor het houden van bijvoorbeeld een High Wine.

Om de zaak verder te ontwikkelen willen de eigenaren Wendy Franken en Dick Egberts investeren in onder andere professionele apparatuur in de keuken, duurzame verlichting in de winkel en in de horecahoek, en willen ze het dealerschap verwerven van het verfmerk Annie Sloan. Hiervoor is geld nodig, dat ze via het platform Crowdaboutnow.nl willen bemachtigen.

Energiezuinig maken

‘We willen LEF mixstore nog meer op de kaart zetten. Zo willen we de lichtspots in de winkel vervangen door energiezuinige LED verlichting. Verder willen we de kelder de oude tl-balken vervangen door LED verlichting. Ook willen we investeren in betere keukenapparaten om zo betere gerechten te serveren. En willen we een grote partij verf aanschaffen van het merk Annie Sloan, waarmee we het dealerschap van dit verfmerk binnen kunnen halen’, aldus mede-eigenaar Dick Egberts.

Over LEF mixstore

LEF mixstore is een winkel met een gemoedelijke sfeer waar gasten zowel nieuwe als tweedehands producten kunnen vinden. De winkel vormt een fraaie mix van brocante, vintage, modern en antiek. Alle stijlen lopen door elkaar. Wie in de winkel loopt, kan genieten van (live)muziek en van koffie, thee, bier of wijn. Tweedehands spullen zoals merkkleding, schoenen, tassen, sieraden, meubilair, verlichting en woonaccessoires kunnen ingebracht worden, waarbij 40% van de verkoopopbrengst teruggaat naar de inbrenger.

Over Club 27

Club 27, het horecagedeelte binnen LEF mixstore, is vernoemd naar de beroemde “27 club”, ook wel “Forever 27”. Dit is een onbepaalde groep van beroemde muzikanten die op 27-jarige leeftijd zijn overleden zoals bijvoorbeeld Amy Winehouse, Kurt Cobain (Nirvana) en Jim Morrison (Doors) die in het logo van Club 27 zijn verwerkt. Op de menukaart staan onder andere koffie, thee, frisdranken, wijnen, bier, bittergarnituur, tosti’s, soep, uitsmijter, kroketten en saté met brood en friet.

LEF mixstore is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur, op vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 16.00 uur.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Opening
De Beren nu ook in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: