Landgoedcafé in pop-up store Leiden

31 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Vanaf vrijdag 4 november aanstaande vind je het eeuwenoude familielandgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt uit de Betuwe in Leiden. In de pop-up store in het voormalige pand van de V&D aan de Aalmarkt, opent dan de Landgoedwinkel met landgoedcafé voor 2 maanden haar deuren in de stad.

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een groot landgoed in de Betuwe, met prachtig natuurschoon en een rijke historie. Het werd in 1129 als Norbertijner abdij gesticht en is sinds 1734 een familielandgoed. Het landgoed is volledig biologisch. Van eigen melk worden op het landgoed biologische kazen bereid en van het fruit uit de boomgaarden jams, chutneys, curds, marmelades, sappen en sauzen, zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Al deze delicatessen en kazen zijn vanaf volgende week te vinden in de pop-up Landgoedwinkel Leiden. Bovendien kun je er gezellig koffie drinken, of genieten van een ontbijtje of lunch, bereid met landgoedproducten.

De pop-up Landgoedwinkel met café is dagelijkse open tot en met 31 december.

Over Heerlijkheid Mariënwaerdt
Heerlijkheid Mariënwaerdt bevindt zich in het Gelderse Beesd. Het is een groot landgoed van ruim 900 hectare, met biologische akkerbouw, fruitteelt en veeteelt. Ieder jaar organiseert het landgoed een gezellige Landgoedfair in augustus en Kerstfair in december (dit jaar van 8 - 11 december). Velen kennen het landgoed van de bijzondere vergader-, feest- en overnachtingsmogelijkheden. De brasserie, het pannenkoekenhuis en de Landgoedwinkel vormen ten slotte een geliefd rustpunt voor de vele fietsers en wandelaars die het landgoed doorkruisen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: