Landgoedcafé in pop-up store Leiden

31 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Vanaf vrijdag 4 november aanstaande vind je het eeuwenoude familielandgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt uit de Betuwe in Leiden. In de pop-up store in het voormalige pand van de V&D aan de Aalmarkt, opent dan de Landgoedwinkel met landgoedcafé voor 2 maanden haar deuren in de stad.

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een groot landgoed in de Betuwe, met prachtig natuurschoon en een rijke historie. Het werd in 1129 als Norbertijner abdij gesticht en is sinds 1734 een familielandgoed. Het landgoed is volledig biologisch. Van eigen melk worden op het landgoed biologische kazen bereid en van het fruit uit de boomgaarden jams, chutneys, curds, marmelades, sappen en sauzen, zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Al deze delicatessen en kazen zijn vanaf volgende week te vinden in de pop-up Landgoedwinkel Leiden. Bovendien kun je er gezellig koffie drinken, of genieten van een ontbijtje of lunch, bereid met landgoedproducten.

De pop-up Landgoedwinkel met café is dagelijkse open tot en met 31 december.

Over Heerlijkheid Mariënwaerdt
Heerlijkheid Mariënwaerdt bevindt zich in het Gelderse Beesd. Het is een groot landgoed van ruim 900 hectare, met biologische akkerbouw, fruitteelt en veeteelt. Ieder jaar organiseert het landgoed een gezellige Landgoedfair in augustus en Kerstfair in december (dit jaar van 8 - 11 december). Velen kennen het landgoed van de bijzondere vergader-, feest- en overnachtingsmogelijkheden. De brasserie, het pannenkoekenhuis en de Landgoedwinkel vormen ten slotte een geliefd rustpunt voor de vele fietsers en wandelaars die het landgoed doorkruisen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: