Kromme Dissel stijgt in GaultMillau

28 oktober 2009 |
Kromme Dissel stijgt in GaultMillau

Restaurant de Kromme Dissel, het hotelrestaurant van Hotel Klein Zwitserland is één van de twee restaurants die dit jaar maar liefst twee GaultMillau punten zijn gestegen. Daarmee treedt De Kromme Dissel toe tot de categorie van zestien punten. De nieuwe beoordeling werd kenbaar gemaakt in het Fortis Circustheater, waar GaultMillau de Nederlandse editie van de GaultMillau 2010 presenteerde.

Chef-kok Tonny Berentsen van De Kromme Dissel is zeer verheugd met deze stijging. “Ik had vooraf stiekem gehoopt dat we er een punt bij zouden krijgen, maar dat we zo’n enorme stijging in de GaultMillau doormaken overtreft mijn stoutste verwachting. Dit is een dikke pluim voor het hele team en een bevestiging dat we op een hele goede weg bezig zijn. De Kromme Dissel is al 39 jaar in het bezit van een Michelinster, de langst aaneengesloten periode voor een restaurant. Dat we nu ook van GaultMillau zo’n hoge waardering hebben gekregen, is echt een kroon op ons werk”, aldus Berentsen.

GaultMillau omschrijft De Kromme Dissel als een mooie, klassieke zaak met een goed verfijnde keuken die een stijging naar zestien punten waarmaakt. ‘Chef Tonny Berentsen werkt met kwaliteitsproducten van niveau en bereidt daarmee mooi opgemaakte gerechten, via een goede combinatie van klassieke en moderne kooktechnieken. Het gastvrije team van de bediening maakt dat je je direct op je gemakt voelt, aldus de gids.

Ieder jaar beoordeelt GaultMillau restaurants, in eerste instantie op basis van de culinaire kwaliteit en pas op de tweede plaats op andere zaken als entourage, omgeving en bediening. GaultMillau beoordeelt op basis van een puntensysteem, variërend van 1 tot 20.

Hospitality Management, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: