Kromme Dissel stijgt in GaultMillau

28 oktober 2009 |
Kromme Dissel stijgt in GaultMillau

Restaurant de Kromme Dissel, het hotelrestaurant van Hotel Klein Zwitserland is één van de twee restaurants die dit jaar maar liefst twee GaultMillau punten zijn gestegen. Daarmee treedt De Kromme Dissel toe tot de categorie van zestien punten. De nieuwe beoordeling werd kenbaar gemaakt in het Fortis Circustheater, waar GaultMillau de Nederlandse editie van de GaultMillau 2010 presenteerde.

Chef-kok Tonny Berentsen van De Kromme Dissel is zeer verheugd met deze stijging. “Ik had vooraf stiekem gehoopt dat we er een punt bij zouden krijgen, maar dat we zo’n enorme stijging in de GaultMillau doormaken overtreft mijn stoutste verwachting. Dit is een dikke pluim voor het hele team en een bevestiging dat we op een hele goede weg bezig zijn. De Kromme Dissel is al 39 jaar in het bezit van een Michelinster, de langst aaneengesloten periode voor een restaurant. Dat we nu ook van GaultMillau zo’n hoge waardering hebben gekregen, is echt een kroon op ons werk”, aldus Berentsen.

GaultMillau omschrijft De Kromme Dissel als een mooie, klassieke zaak met een goed verfijnde keuken die een stijging naar zestien punten waarmaakt. ‘Chef Tonny Berentsen werkt met kwaliteitsproducten van niveau en bereidt daarmee mooi opgemaakte gerechten, via een goede combinatie van klassieke en moderne kooktechnieken. Het gastvrije team van de bediening maakt dat je je direct op je gemakt voelt, aldus de gids.

Ieder jaar beoordeelt GaultMillau restaurants, in eerste instantie op basis van de culinaire kwaliteit en pas op de tweede plaats op andere zaken als entourage, omgeving en bediening. GaultMillau beoordeelt op basis van een puntensysteem, variërend van 1 tot 20.

Hospitality Management, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: