Koksgilde onthaalt 3000ste lid

26 mei 2014 |
Koksgilde onthaalt 3000ste lid

Marco Harleman is onlangs als 3000ste lid van het Koksgilde ingeschreven. Hij kreeg daarvoor een lunch in een sterrenrestaurant aangeboden. Marco: ''Ik vind het geweldig dat ik nu lid ben, want vele
collega-koks in opleiding zeggen dat je er heel veel plezier van hebt. Mijn moeder heeft me het lidmaatschap cadeau gedaan en dan is het helemaal fantastisch dat ik nu mag lunchen in een sterrenrestaurant. Dat was al een tijdje een grote wens van me. Ook leuk is dat er een filmpje gemaakt is in mijn leerbedrijf van de overhandiging van de sterrencheque. Kijk maar op www.koksgilde.nl.
Toine Smulders
Toine Smulders, SVH Meesterkok en patron-leermeester van Marco in Villa Copera in Tolkamer: ''Marco is een hartstikke leergierige en leuke leerling. Zo’n lidmaatschap van het Koksgilde past helemaal bij hem. Het Koksgilde heeft zich de laatste jaren geweldig ontwikkeld. Natuurlijk ben ik ook zelf lid. Ik vind sowieso dat vooral jonge koks tijdens of na hun opleiding lid moeten zijn van dit gilde, omdat je dan lekker bijblijft in je vak en in een mooi netwerk van koks zit.''

Theo van Rensch
Theo van Rensch, president Koksgilde en eveneens SVH Meesterkok: ''Het Koksgilde is de afgelopen 5 jaren sterk veranderd. 45% van de leden is jonger dan 30 jaar en 80% beneden de 50 jaar. We zijn dus een hele jonge club, iets wat veel koks denk ik niet weten. We groeien enorm, zowel qua jonge koks als chef-koks en dat komt simpelweg omdat we heel veel bieden voor het lidmaatschapsgeld. Het levert je veel meer op dan dat het je kost en het wordt alleen maar beter. Ik vind dat koks die bij willen blijven in hun vak, zeker nu de leden sinds vorig jaar nu ook een abonnement op gastronomixs.com krijgen, lid zouden moeten zijn. Je kunt alle voordelen lezen op www.koksgilde.nl. In mijn periode als president heb ik het streven uitgesproken om tot 4000 leden te komen.''

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: