Koksgilde Nationaal Team in de prijzen

28 november 2013 |
Koksgilde Nationaal Team in de prijzen<

Het Koksgilde Nationaal Team heeft goud en zilver behaald tijdens de internationale wedstrijd voor landenteams in Basel. Aan deze wedstrijd deden tien topteams uit de hele wereld mee. Goud
werd behaald voor de warme keuken en zilver voor de koude keuken.

Klein foutje
Overall werd voor de warme keuken de derde plaats gehaald. De wedstrijd bestond uit een koud buffet en een warm driegangendiner voor honderd gasten. Waldrik Kremer, chef d' équipe van het team: "Steeds moesten twee landen het tegen elkaar opnemen. Wij streden tegen het team van Duitsland en die hebben we ruimschoots verslagen. Het is jammer dat we een foutje hebben gemaakt met het koud buffet anders waren we nog hoger geëindigd. Tegen een team als dat van Zweden kunnen wij als Nederland niet op. Zij werken met een team dat het hele jaar fulltime bezig is met wedstrijdkoken, terwijl wij het moeten doen met weliswaar heel fanatieke chefs, die het wedstrijdkoken erbij doen naast een fulltime baan."

Michelingids
Het nieuws van de uitreiking van de Michelingids werd uiteraard door de wedstrijdkoks opgepikt. Kremer: "Toen we afgelopen maandag hoorden dat teamlid Lars van Galen, patron cuisinier van Hotel Restaurant 't Lansink in Hengelo, een Michelinster had veroverd, gaf ons dat een zodanige kick dat we voor het warme deel alleen maar voor goud gingen. En dat kregen we ook."

Het nationale team
Het team bestond uit Waldrik Kremer Chef d’équipe (patron/cuisinier Sogno catering ,Tilburg), Guido Panjer
(culinair adviseur Sligro food group, Veghel), Henri Brouwers (patron/cuisinier Restaurant Ons Behaeghen, Strijbeek), Lars van Galen (patron/cuisinier Tuindorp Hotel & Restaurant ’t Lansink, Hengelo), Alfred van Dijk
(Chef de cuisine Restaurant Het Oude Dykhuys, Lisserbroek), Keng Vichianrat (souschef Restaurant La Rive, Amstel Hotel Amsterdam), Ronnie Merks (chef de cuisine Sodexo, Zeist),
Robin Hoedjes (chef The Victorian, Koeweit) en
Wynand Vogel (Chef de mission Wynand Culinair, Blokker).

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: