Koksgilde Nationaal Team in de prijzen

28 november 2013
Koksgilde Nationaal Team in de prijzen

Het Koksgilde Nationaal Team heeft goud en zilver behaald tijdens de internationale wedstrijd voor landenteams in Basel. Aan deze wedstrijd deden tien topteams uit de hele wereld mee. Goud
werd behaald voor de warme keuken en zilver voor de koude keuken.

*Klein foutje*
Overall werd voor de warme keuken de derde plaats gehaald. De wedstrijd bestond uit een koud buffet en een warm driegangendiner voor honderd gasten. Waldrik Kremer, chef d' équipe van het team: "Steeds moesten twee landen het tegen elkaar opnemen. Wij streden tegen het team van Duitsland en die hebben we ruimschoots verslagen. Het is jammer dat we een foutje hebben gemaakt met het koud buffet anders waren we nog hoger geëindigd. Tegen een team als dat van Zweden kunnen wij als Nederland niet op. Zij werken met een team dat het hele jaar fulltime bezig is met wedstrijdkoken, terwijl wij het moeten doen met weliswaar heel fanatieke chefs, die het wedstrijdkoken erbij doen naast een fulltime baan."

*Michelingids*
Het nieuws van de uitreiking van de Michelingids werd uiteraard door de wedstrijdkoks opgepikt. Kremer: "Toen we afgelopen maandag hoorden dat teamlid Lars van Galen, patron cuisinier van Hotel Restaurant 't Lansink in Hengelo, een Michelinster had veroverd, gaf ons dat een zodanige kick dat we voor het warme deel alleen maar voor goud gingen. En dat kregen we ook."

*Het nationale team*
Het team bestond uit Waldrik Kremer Chef d’équipe (patron/cuisinier Sogno catering ,Tilburg), Guido Panjer
(culinair adviseur Sligro food group, Veghel), Henri Brouwers (patron/cuisinier Restaurant Ons Behaeghen, Strijbeek), Lars van Galen (patron/cuisinier Tuindorp Hotel & Restaurant ’t Lansink, Hengelo), Alfred van Dijk
(Chef de cuisine Restaurant Het Oude Dykhuys, Lisserbroek), Keng Vichianrat (souschef Restaurant La Rive, Amstel Hotel Amsterdam), Ronnie Merks (chef de cuisine Sodexo, Zeist),
Robin Hoedjes (chef The Victorian, Koeweit) en
Wynand Vogel (Chef de mission Wynand Culinair, Blokker).

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws