Koksgilde Nationaal Team in de prijzen

28 november 2013 |
Koksgilde Nationaal Team in de prijzen<

Het Koksgilde Nationaal Team heeft goud en zilver behaald tijdens de internationale wedstrijd voor landenteams in Basel. Aan deze wedstrijd deden tien topteams uit de hele wereld mee. Goud
werd behaald voor de warme keuken en zilver voor de koude keuken.

Klein foutje
Overall werd voor de warme keuken de derde plaats gehaald. De wedstrijd bestond uit een koud buffet en een warm driegangendiner voor honderd gasten. Waldrik Kremer, chef d' équipe van het team: "Steeds moesten twee landen het tegen elkaar opnemen. Wij streden tegen het team van Duitsland en die hebben we ruimschoots verslagen. Het is jammer dat we een foutje hebben gemaakt met het koud buffet anders waren we nog hoger geëindigd. Tegen een team als dat van Zweden kunnen wij als Nederland niet op. Zij werken met een team dat het hele jaar fulltime bezig is met wedstrijdkoken, terwijl wij het moeten doen met weliswaar heel fanatieke chefs, die het wedstrijdkoken erbij doen naast een fulltime baan."

Michelingids
Het nieuws van de uitreiking van de Michelingids werd uiteraard door de wedstrijdkoks opgepikt. Kremer: "Toen we afgelopen maandag hoorden dat teamlid Lars van Galen, patron cuisinier van Hotel Restaurant 't Lansink in Hengelo, een Michelinster had veroverd, gaf ons dat een zodanige kick dat we voor het warme deel alleen maar voor goud gingen. En dat kregen we ook."

Het nationale team
Het team bestond uit Waldrik Kremer Chef d’équipe (patron/cuisinier Sogno catering ,Tilburg), Guido Panjer
(culinair adviseur Sligro food group, Veghel), Henri Brouwers (patron/cuisinier Restaurant Ons Behaeghen, Strijbeek), Lars van Galen (patron/cuisinier Tuindorp Hotel & Restaurant ’t Lansink, Hengelo), Alfred van Dijk
(Chef de cuisine Restaurant Het Oude Dykhuys, Lisserbroek), Keng Vichianrat (souschef Restaurant La Rive, Amstel Hotel Amsterdam), Ronnie Merks (chef de cuisine Sodexo, Zeist),
Robin Hoedjes (chef The Victorian, Koeweit) en
Wynand Vogel (Chef de mission Wynand Culinair, Blokker).

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: