Koksgilde Nationaal Team in de prijzen

28 november 2013 |
Koksgilde Nationaal Team in de prijzen

Het Koksgilde Nationaal Team heeft goud en zilver behaald tijdens de internationale wedstrijd voor landenteams in Basel. Aan deze wedstrijd deden tien topteams uit de hele wereld mee. Goud
werd behaald voor de warme keuken en zilver voor de koude keuken.

Klein foutje
Overall werd voor de warme keuken de derde plaats gehaald. De wedstrijd bestond uit een koud buffet en een warm driegangendiner voor honderd gasten. Waldrik Kremer, chef d' équipe van het team: "Steeds moesten twee landen het tegen elkaar opnemen. Wij streden tegen het team van Duitsland en die hebben we ruimschoots verslagen. Het is jammer dat we een foutje hebben gemaakt met het koud buffet anders waren we nog hoger geëindigd. Tegen een team als dat van Zweden kunnen wij als Nederland niet op. Zij werken met een team dat het hele jaar fulltime bezig is met wedstrijdkoken, terwijl wij het moeten doen met weliswaar heel fanatieke chefs, die het wedstrijdkoken erbij doen naast een fulltime baan."

Michelingids
Het nieuws van de uitreiking van de Michelingids werd uiteraard door de wedstrijdkoks opgepikt. Kremer: "Toen we afgelopen maandag hoorden dat teamlid Lars van Galen, patron cuisinier van Hotel Restaurant 't Lansink in Hengelo, een Michelinster had veroverd, gaf ons dat een zodanige kick dat we voor het warme deel alleen maar voor goud gingen. En dat kregen we ook."

Het nationale team
Het team bestond uit Waldrik Kremer Chef d’équipe (patron/cuisinier Sogno catering ,Tilburg), Guido Panjer
(culinair adviseur Sligro food group, Veghel), Henri Brouwers (patron/cuisinier Restaurant Ons Behaeghen, Strijbeek), Lars van Galen (patron/cuisinier Tuindorp Hotel & Restaurant ’t Lansink, Hengelo), Alfred van Dijk
(Chef de cuisine Restaurant Het Oude Dykhuys, Lisserbroek), Keng Vichianrat (souschef Restaurant La Rive, Amstel Hotel Amsterdam), Ronnie Merks (chef de cuisine Sodexo, Zeist),
Robin Hoedjes (chef The Victorian, Koeweit) en
Wynand Vogel (Chef de mission Wynand Culinair, Blokker).

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: