Kokmeijer geeft culinaire workshop

7 juli 2012
Kokmeijer geeft culinaire workshop

SVH Meesterkok Onno Kokmeijer gaf onlangs een culinaire workshop aan leerlingen van ROC Flevoland en vmbo-school Melanchthon Berkroden. De workshop was in Hotel Okura in Amsterdam.

*Veel indrukken*
Kokmeijer wilde dat de jongeren veel indrukken zouden opdoen. De groep maakte kennis met producten als zeekraal, opperdoezers en asperges. De mbo-leerlingen leerde over de vele culinaire toepassingen bij ieder deel van het lam. Het overige deel van het dagprogramma werd verzorgd door SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en delicatessen groothandel Vanilla Venture. Zij gaven workshops over (respectievelijk) wijn en specerijen.

*De winnaars*
SVH bezoekt ieder schooljaar (v)mbo-scholen met de Horeca Roadshow. In deze Roadshow zit een competitie element. Vmbo’ers doen een kennistest en mbo’ers maken een carrière- piramide met elementen die belangrijk zijn om te slagen in de horeca. 25 (v)mbo’ers wisten zich te onderscheiden bij de SVH Horeca Roadshow wonnen de workshop.

*Horeca is hot*
Kokmeijer vindt de Roadshow een goed initiatief. Horeca is momenteel hot en de instroom voor horecaopleidingen is fantastisch. Maar de voortijdige uitstroom is ook hoog. Jongeren moeten zo vroeg mogelijk indrukken krijgen van horecawerk, om een overtuigde keuze te kunnen maken", aldus de Meesterkok.

*Op de foto:* Onno Kokmeijer geeft uitleg aan de studenten

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws