Kleinste pop-up garnalenrestaurant van Nederland opent deuren

3 september 2018 | David Bakker

September is de ‘Maand van de Hollandse garnaal’. Ter gelegenheid daarvan vaart dit jaar het allerkleinste Hollandse garnalenrestaurant door Nederlandse wateren. Aan boord laten chefs Estée Strooker (24Kitchen), Mathijs Vrieze (RTL4) en Hugo Kennis (24Kitchen) Nederland zien hoe makkelijk en lekker het is om te variëren met Hollandse garnalen.

Liefhebbers van de Hollandse garnaal maken kans om een exclusieve avond aan boord te dineren bij Hugo Kennis. Hij opent op donderdag 20 september voor één avond de deuren van een varend pop-up restaurant in Rotterdam. Op het menu staan uitsluitend gerechten met een glansrol voor de onlangs MSC-gecertificeerde kleine smaakmaker.

Het Nederlands Visbureau wil op deze manier een lange tafel vullen met de allergrootste fans van Hollandse garnaal. Kookvideo’s en inspirerende recepten van de drie chefs zijn vanaf september te vinden op www.hollandsegarnaal.nl.    

Lekker, lokaal én verantwoord

There’s nothing wrong with being small. En zo is het maar net! ‘Onze’ Hollandse garnaal staat, in binnen- én buitenland, bekend om zijn zilte en lichtzoete smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders boven zijn soortgenoten uit.

Ondanks dat de Hollandse garnaal geliefd is bij velen wordt er nog opvallend weinig mee gevarieerd in Nederlandse keukens. Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau: “Aan boord van het kleinste garnalenrestaurant van Nederland laten we zien dat je met slechts een kleine hoeveelheid Hollandse garnalen een ware smaakexplosie kunt toevoegen aan de meest uiteenlopende gerechten.

In september ontdekt Nederland dat deze kleine smaakmaker ook bijzonder goed tot zijn recht komt in bijvoorbeeld salades, op een toastje, in pasta's, in soepen of wokschotels.” Hollandse garnalen zijn het hele jaar verkrijgbaar in viswinkels en supermarkten waardoor je er ieder seizoen mee uit de voeten kunt. Bovendien is de Hollandse garnaal sinds eind 2017 MSC-gecertificeerd. Dat maakt hem niet alleen de allerlekkerste, maar ook nog eens een verantwoorde keuze.  

Pop-up restaurant  Rotterdam 20 september

Chef Hugo Kennis (24Kitchen) opent donderdag 20 september voor één avond de deuren van het kleinste varende pop-up garnalenrestaurant voor publiek in Rotterdam. Reserveren in dit pop-up restaurant is niet mogelijk, liefhebbers van de Hollandse garnaal maken kans op een diner voor twee door deel te nemen aan een winactie op www.hollandsegarnaal.nl. Deelnemers dingen mee naar een plekje aan boord door te mailen naar ‘aanmelden@visbureau.nl’ o.v.v. ‘winactie pop-up 20 september’ en te vertellen waarom diegene, samen met vriend/collega/familielid, tijdens dit diner aanwezig móét zijn. Winnaars krijgen in de week van 10 september bericht.

Programma

In de ‘Maand van de Hollandse garnaal’ slaat het Nederlands Visbureau de handen ineen met de volgende chefs die, aan boord van het kleinste garnalenrestaurant van Nederland, hun drie favoriete recepten met Hollandse garnaal bereiden:

 -Estée Strooker (24Kitchen, restaurant ’t Amusement én winnares van de garnalencocktailwedstrijd ’18) - dinsdag 4 september kick-off in Amsterdam.

  - Mathijs Vrieze (RTL4) - dinsdag 11 september in Den Bosch.

 - Hugo Kennis (24Kitchen) - dinsdag 18 september in Rotterdam.

Inspirerende kookvideo’s en verrassende recepten van de chefs worden in september verzameld op www.hollandsegarnaal.nl. Een select aantal genodigden en ware beroepslekkerbekken krijgt, in aanloop naar het pop-up restaurant dat in Rotterdam opent, alvast een exclusief voorproefje aan boord in één van de drie steden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: