Kleinste pop-up garnalenrestaurant van Nederland opent deuren

3 september 2018 | David Bakker

September is de ‘Maand van de Hollandse garnaal’. Ter gelegenheid daarvan vaart dit jaar het allerkleinste Hollandse garnalenrestaurant door Nederlandse wateren. Aan boord laten chefs Estée Strooker (24Kitchen), Mathijs Vrieze (RTL4) en Hugo Kennis (24Kitchen) Nederland zien hoe makkelijk en lekker het is om te variëren met Hollandse garnalen.

Liefhebbers van de Hollandse garnaal maken kans om een exclusieve avond aan boord te dineren bij Hugo Kennis. Hij opent op donderdag 20 september voor één avond de deuren van een varend pop-up restaurant in Rotterdam. Op het menu staan uitsluitend gerechten met een glansrol voor de onlangs MSC-gecertificeerde kleine smaakmaker.

Het Nederlands Visbureau wil op deze manier een lange tafel vullen met de allergrootste fans van Hollandse garnaal. Kookvideo’s en inspirerende recepten van de drie chefs zijn vanaf september te vinden op www.hollandsegarnaal.nl.    

Lekker, lokaal én verantwoord

There’s nothing wrong with being small. En zo is het maar net! ‘Onze’ Hollandse garnaal staat, in binnen- én buitenland, bekend om zijn zilte en lichtzoete smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders boven zijn soortgenoten uit.

Ondanks dat de Hollandse garnaal geliefd is bij velen wordt er nog opvallend weinig mee gevarieerd in Nederlandse keukens. Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau: “Aan boord van het kleinste garnalenrestaurant van Nederland laten we zien dat je met slechts een kleine hoeveelheid Hollandse garnalen een ware smaakexplosie kunt toevoegen aan de meest uiteenlopende gerechten.

In september ontdekt Nederland dat deze kleine smaakmaker ook bijzonder goed tot zijn recht komt in bijvoorbeeld salades, op een toastje, in pasta's, in soepen of wokschotels.” Hollandse garnalen zijn het hele jaar verkrijgbaar in viswinkels en supermarkten waardoor je er ieder seizoen mee uit de voeten kunt. Bovendien is de Hollandse garnaal sinds eind 2017 MSC-gecertificeerd. Dat maakt hem niet alleen de allerlekkerste, maar ook nog eens een verantwoorde keuze.  

Pop-up restaurant  Rotterdam 20 september

Chef Hugo Kennis (24Kitchen) opent donderdag 20 september voor één avond de deuren van het kleinste varende pop-up garnalenrestaurant voor publiek in Rotterdam. Reserveren in dit pop-up restaurant is niet mogelijk, liefhebbers van de Hollandse garnaal maken kans op een diner voor twee door deel te nemen aan een winactie op www.hollandsegarnaal.nl. Deelnemers dingen mee naar een plekje aan boord door te mailen naar ‘aanmelden@visbureau.nl’ o.v.v. ‘winactie pop-up 20 september’ en te vertellen waarom diegene, samen met vriend/collega/familielid, tijdens dit diner aanwezig móét zijn. Winnaars krijgen in de week van 10 september bericht.

Programma

In de ‘Maand van de Hollandse garnaal’ slaat het Nederlands Visbureau de handen ineen met de volgende chefs die, aan boord van het kleinste garnalenrestaurant van Nederland, hun drie favoriete recepten met Hollandse garnaal bereiden:

 -Estée Strooker (24Kitchen, restaurant ’t Amusement én winnares van de garnalencocktailwedstrijd ’18) - dinsdag 4 september kick-off in Amsterdam.

  - Mathijs Vrieze (RTL4) - dinsdag 11 september in Den Bosch.

 - Hugo Kennis (24Kitchen) - dinsdag 18 september in Rotterdam.

Inspirerende kookvideo’s en verrassende recepten van de chefs worden in september verzameld op www.hollandsegarnaal.nl. Een select aantal genodigden en ware beroepslekkerbekken krijgt, in aanloop naar het pop-up restaurant dat in Rotterdam opent, alvast een exclusief voorproefje aan boord in één van de drie steden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: