Kleinste pop-up garnalenrestaurant van Nederland opent deuren

3 september 2018 | David Bakker

September is de ‘Maand van de Hollandse garnaal’. Ter gelegenheid daarvan vaart dit jaar het allerkleinste Hollandse garnalenrestaurant door Nederlandse wateren. Aan boord laten chefs Estée Strooker (24Kitchen), Mathijs Vrieze (RTL4) en Hugo Kennis (24Kitchen) Nederland zien hoe makkelijk en lekker het is om te variëren met Hollandse garnalen.

Liefhebbers van de Hollandse garnaal maken kans om een exclusieve avond aan boord te dineren bij Hugo Kennis. Hij opent op donderdag 20 september voor één avond de deuren van een varend pop-up restaurant in Rotterdam. Op het menu staan uitsluitend gerechten met een glansrol voor de onlangs MSC-gecertificeerde kleine smaakmaker.

Het Nederlands Visbureau wil op deze manier een lange tafel vullen met de allergrootste fans van Hollandse garnaal. Kookvideo’s en inspirerende recepten van de drie chefs zijn vanaf september te vinden op www.hollandsegarnaal.nl.    

Lekker, lokaal én verantwoord

There’s nothing wrong with being small. En zo is het maar net! ‘Onze’ Hollandse garnaal staat, in binnen- én buitenland, bekend om zijn zilte en lichtzoete smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders boven zijn soortgenoten uit.

Ondanks dat de Hollandse garnaal geliefd is bij velen wordt er nog opvallend weinig mee gevarieerd in Nederlandse keukens. Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau: “Aan boord van het kleinste garnalenrestaurant van Nederland laten we zien dat je met slechts een kleine hoeveelheid Hollandse garnalen een ware smaakexplosie kunt toevoegen aan de meest uiteenlopende gerechten.

In september ontdekt Nederland dat deze kleine smaakmaker ook bijzonder goed tot zijn recht komt in bijvoorbeeld salades, op een toastje, in pasta's, in soepen of wokschotels.” Hollandse garnalen zijn het hele jaar verkrijgbaar in viswinkels en supermarkten waardoor je er ieder seizoen mee uit de voeten kunt. Bovendien is de Hollandse garnaal sinds eind 2017 MSC-gecertificeerd. Dat maakt hem niet alleen de allerlekkerste, maar ook nog eens een verantwoorde keuze.  

Pop-up restaurant  Rotterdam 20 september

Chef Hugo Kennis (24Kitchen) opent donderdag 20 september voor één avond de deuren van het kleinste varende pop-up garnalenrestaurant voor publiek in Rotterdam. Reserveren in dit pop-up restaurant is niet mogelijk, liefhebbers van de Hollandse garnaal maken kans op een diner voor twee door deel te nemen aan een winactie op www.hollandsegarnaal.nl. Deelnemers dingen mee naar een plekje aan boord door te mailen naar ‘aanmelden@visbureau.nl’ o.v.v. ‘winactie pop-up 20 september’ en te vertellen waarom diegene, samen met vriend/collega/familielid, tijdens dit diner aanwezig móét zijn. Winnaars krijgen in de week van 10 september bericht.

Programma

In de ‘Maand van de Hollandse garnaal’ slaat het Nederlands Visbureau de handen ineen met de volgende chefs die, aan boord van het kleinste garnalenrestaurant van Nederland, hun drie favoriete recepten met Hollandse garnaal bereiden:

 -Estée Strooker (24Kitchen, restaurant ’t Amusement én winnares van de garnalencocktailwedstrijd ’18) - dinsdag 4 september kick-off in Amsterdam.

  - Mathijs Vrieze (RTL4) - dinsdag 11 september in Den Bosch.

 - Hugo Kennis (24Kitchen) - dinsdag 18 september in Rotterdam.

Inspirerende kookvideo’s en verrassende recepten van de chefs worden in september verzameld op www.hollandsegarnaal.nl. Een select aantal genodigden en ware beroepslekkerbekken krijgt, in aanloop naar het pop-up restaurant dat in Rotterdam opent, alvast een exclusief voorproefje aan boord in één van de drie steden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: