Kleinste pop-up garnalenrestaurant van Nederland opent deuren

3 september 2018 | David Bakker

September is de ‘Maand van de Hollandse garnaal’. Ter gelegenheid daarvan vaart dit jaar het allerkleinste Hollandse garnalenrestaurant door Nederlandse wateren. Aan boord laten chefs Estée Strooker (24Kitchen), Mathijs Vrieze (RTL4) en Hugo Kennis (24Kitchen) Nederland zien hoe makkelijk en lekker het is om te variëren met Hollandse garnalen.

Liefhebbers van de Hollandse garnaal maken kans om een exclusieve avond aan boord te dineren bij Hugo Kennis. Hij opent op donderdag 20 september voor één avond de deuren van een varend pop-up restaurant in Rotterdam. Op het menu staan uitsluitend gerechten met een glansrol voor de onlangs MSC-gecertificeerde kleine smaakmaker.

Het Nederlands Visbureau wil op deze manier een lange tafel vullen met de allergrootste fans van Hollandse garnaal. Kookvideo’s en inspirerende recepten van de drie chefs zijn vanaf september te vinden op www.hollandsegarnaal.nl.    

Lekker, lokaal én verantwoord

There’s nothing wrong with being small. En zo is het maar net! ‘Onze’ Hollandse garnaal staat, in binnen- én buitenland, bekend om zijn zilte en lichtzoete smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders boven zijn soortgenoten uit.

Ondanks dat de Hollandse garnaal geliefd is bij velen wordt er nog opvallend weinig mee gevarieerd in Nederlandse keukens. Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau: “Aan boord van het kleinste garnalenrestaurant van Nederland laten we zien dat je met slechts een kleine hoeveelheid Hollandse garnalen een ware smaakexplosie kunt toevoegen aan de meest uiteenlopende gerechten.

In september ontdekt Nederland dat deze kleine smaakmaker ook bijzonder goed tot zijn recht komt in bijvoorbeeld salades, op een toastje, in pasta's, in soepen of wokschotels.” Hollandse garnalen zijn het hele jaar verkrijgbaar in viswinkels en supermarkten waardoor je er ieder seizoen mee uit de voeten kunt. Bovendien is de Hollandse garnaal sinds eind 2017 MSC-gecertificeerd. Dat maakt hem niet alleen de allerlekkerste, maar ook nog eens een verantwoorde keuze.  

Pop-up restaurant  Rotterdam 20 september

Chef Hugo Kennis (24Kitchen) opent donderdag 20 september voor één avond de deuren van het kleinste varende pop-up garnalenrestaurant voor publiek in Rotterdam. Reserveren in dit pop-up restaurant is niet mogelijk, liefhebbers van de Hollandse garnaal maken kans op een diner voor twee door deel te nemen aan een winactie op www.hollandsegarnaal.nl. Deelnemers dingen mee naar een plekje aan boord door te mailen naar ‘aanmelden@visbureau.nl’ o.v.v. ‘winactie pop-up 20 september’ en te vertellen waarom diegene, samen met vriend/collega/familielid, tijdens dit diner aanwezig móét zijn. Winnaars krijgen in de week van 10 september bericht.

Programma

In de ‘Maand van de Hollandse garnaal’ slaat het Nederlands Visbureau de handen ineen met de volgende chefs die, aan boord van het kleinste garnalenrestaurant van Nederland, hun drie favoriete recepten met Hollandse garnaal bereiden:

 -Estée Strooker (24Kitchen, restaurant ’t Amusement én winnares van de garnalencocktailwedstrijd ’18) - dinsdag 4 september kick-off in Amsterdam.

  - Mathijs Vrieze (RTL4) - dinsdag 11 september in Den Bosch.

 - Hugo Kennis (24Kitchen) - dinsdag 18 september in Rotterdam.

Inspirerende kookvideo’s en verrassende recepten van de chefs worden in september verzameld op www.hollandsegarnaal.nl. Een select aantal genodigden en ware beroepslekkerbekken krijgt, in aanloop naar het pop-up restaurant dat in Rotterdam opent, alvast een exclusief voorproefje aan boord in één van de drie steden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: