Klasbak Trofee voor restaurant Het Seminar

2 juli 2015 |
Klasbak Trofee voor restaurant Het Seminar<

Horeca-echtpaar Said Maher en Marjolein Woerlee ontving maandagavond op Landgoed de Holtweijde in Lattrop-Breklenkamp de
Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Foto: v.l.n.r. Ton Lenting, Said Maher, Marjolein Woerlee en Ricardo Eshuis

Restaurant Het Seminar en theehuis de Karmeliet
SVH Meestergastheer Said Maher is samen met SVH Meesterkok Jelle Wagenaar eigenaar van restaurant het Seminar. Zijn vrouw Marjolein Woerlee zwaait de scepter in het nabijgelegen theehuis de Karmeliet. Zij hebben de prijs gewonnen omdat zij als bevlogen horeca-echtpaar een voorbeeld zijn voor de horecabranche. De jury roemde hen om hun gedrevenheid, optimale gastvrijheid en de aandacht die zij hebben voor hun medewerkers. Said en Marjolein zijn blij met hun prijs. Said: "We hadden er totaal niet op gerekend. Hartstikke mooi dat we deze prijs gewonnen hebben! Gastvrijheid is ons vak, we zijn er elke dag mee bezig, om het mensen naar hun zin te maken, verrassend te zijn en net een stapje verder te gaan dan ze verwachten."

4 ondernemingen
Normaliter is een onderneming succesvol runnen al een opgave: Said en Marjolein runnen er feitelijk vier. Naast de genoemde bedrijven verzorgen zij met Jelle Wagenaar ook nog workshops in hun kooktheater en werken ze aan een vernieuwde webshop waar talloze eigen producten en typische streekproducten te bestellen zijn. Ricardo Eshuis, directeur SVH, heeft bewondering voor het horecastel en voor de tomeloze inzet van Said: "Naast het runnen van de bedrijven heeft Said nog tijd om zich sterk te maken voor het opleiden van nieuwe talenten. Hij is lid van de Commissie Meesterproef voor SVH Meestergastheer en draagt op die manier bij aan het uitdragen van het prachtige vak van gastheer/gastvrouw."

Klasbak 2015
Het diner op Landgoed de Holtweijde vormde de afsluiting van de 34ste editie van de Tour Culinair. Deze tweedaagse fietstocht van in totaal 250 kilometer werd dit jaar verreden in Twente. Tijdens de Tour Culinair maakt het peloton promotie voor horeca, toerisme en recreatie. Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair verreden wordt de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin duidelijk van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbaktrofee bestaat uit twee prijzen: een cheque van SVH ter waarde van €1.000 en een Klasbakarrangement van de Tour Culinair ter waarde van €1.000. De prijzen werden overhandigd door Ricardo Eshuis, directeur SVH, en Ton Lenting, voorzitter van Tour Culinair.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: