Klasbak Trofee voor restaurant Het Seminar

2 juli 2015 |
Klasbak Trofee voor restaurant Het Seminar<

Horeca-echtpaar Said Maher en Marjolein Woerlee ontving maandagavond op Landgoed de Holtweijde in Lattrop-Breklenkamp de
Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Foto: v.l.n.r. Ton Lenting, Said Maher, Marjolein Woerlee en Ricardo Eshuis

Restaurant Het Seminar en theehuis de Karmeliet
SVH Meestergastheer Said Maher is samen met SVH Meesterkok Jelle Wagenaar eigenaar van restaurant het Seminar. Zijn vrouw Marjolein Woerlee zwaait de scepter in het nabijgelegen theehuis de Karmeliet. Zij hebben de prijs gewonnen omdat zij als bevlogen horeca-echtpaar een voorbeeld zijn voor de horecabranche. De jury roemde hen om hun gedrevenheid, optimale gastvrijheid en de aandacht die zij hebben voor hun medewerkers. Said en Marjolein zijn blij met hun prijs. Said: "We hadden er totaal niet op gerekend. Hartstikke mooi dat we deze prijs gewonnen hebben! Gastvrijheid is ons vak, we zijn er elke dag mee bezig, om het mensen naar hun zin te maken, verrassend te zijn en net een stapje verder te gaan dan ze verwachten."

4 ondernemingen
Normaliter is een onderneming succesvol runnen al een opgave: Said en Marjolein runnen er feitelijk vier. Naast de genoemde bedrijven verzorgen zij met Jelle Wagenaar ook nog workshops in hun kooktheater en werken ze aan een vernieuwde webshop waar talloze eigen producten en typische streekproducten te bestellen zijn. Ricardo Eshuis, directeur SVH, heeft bewondering voor het horecastel en voor de tomeloze inzet van Said: "Naast het runnen van de bedrijven heeft Said nog tijd om zich sterk te maken voor het opleiden van nieuwe talenten. Hij is lid van de Commissie Meesterproef voor SVH Meestergastheer en draagt op die manier bij aan het uitdragen van het prachtige vak van gastheer/gastvrouw."

Klasbak 2015
Het diner op Landgoed de Holtweijde vormde de afsluiting van de 34ste editie van de Tour Culinair. Deze tweedaagse fietstocht van in totaal 250 kilometer werd dit jaar verreden in Twente. Tijdens de Tour Culinair maakt het peloton promotie voor horeca, toerisme en recreatie. Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair verreden wordt de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin duidelijk van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbaktrofee bestaat uit twee prijzen: een cheque van SVH ter waarde van €1.000 en een Klasbakarrangement van de Tour Culinair ter waarde van €1.000. De prijzen werden overhandigd door Ricardo Eshuis, directeur SVH, en Ton Lenting, voorzitter van Tour Culinair.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: