Klasbak Trofee voor restaurant Het Seminar

2 juli 2015 |
Klasbak Trofee voor restaurant Het Seminar<

Horeca-echtpaar Said Maher en Marjolein Woerlee ontving maandagavond op Landgoed de Holtweijde in Lattrop-Breklenkamp de
Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Foto: v.l.n.r. Ton Lenting, Said Maher, Marjolein Woerlee en Ricardo Eshuis

Restaurant Het Seminar en theehuis de Karmeliet
SVH Meestergastheer Said Maher is samen met SVH Meesterkok Jelle Wagenaar eigenaar van restaurant het Seminar. Zijn vrouw Marjolein Woerlee zwaait de scepter in het nabijgelegen theehuis de Karmeliet. Zij hebben de prijs gewonnen omdat zij als bevlogen horeca-echtpaar een voorbeeld zijn voor de horecabranche. De jury roemde hen om hun gedrevenheid, optimale gastvrijheid en de aandacht die zij hebben voor hun medewerkers. Said en Marjolein zijn blij met hun prijs. Said: "We hadden er totaal niet op gerekend. Hartstikke mooi dat we deze prijs gewonnen hebben! Gastvrijheid is ons vak, we zijn er elke dag mee bezig, om het mensen naar hun zin te maken, verrassend te zijn en net een stapje verder te gaan dan ze verwachten."

4 ondernemingen
Normaliter is een onderneming succesvol runnen al een opgave: Said en Marjolein runnen er feitelijk vier. Naast de genoemde bedrijven verzorgen zij met Jelle Wagenaar ook nog workshops in hun kooktheater en werken ze aan een vernieuwde webshop waar talloze eigen producten en typische streekproducten te bestellen zijn. Ricardo Eshuis, directeur SVH, heeft bewondering voor het horecastel en voor de tomeloze inzet van Said: "Naast het runnen van de bedrijven heeft Said nog tijd om zich sterk te maken voor het opleiden van nieuwe talenten. Hij is lid van de Commissie Meesterproef voor SVH Meestergastheer en draagt op die manier bij aan het uitdragen van het prachtige vak van gastheer/gastvrouw."

Klasbak 2015
Het diner op Landgoed de Holtweijde vormde de afsluiting van de 34ste editie van de Tour Culinair. Deze tweedaagse fietstocht van in totaal 250 kilometer werd dit jaar verreden in Twente. Tijdens de Tour Culinair maakt het peloton promotie voor horeca, toerisme en recreatie. Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair verreden wordt de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin duidelijk van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbaktrofee bestaat uit twee prijzen: een cheque van SVH ter waarde van €1.000 en een Klasbakarrangement van de Tour Culinair ter waarde van €1.000. De prijzen werden overhandigd door Ricardo Eshuis, directeur SVH, en Ton Lenting, voorzitter van Tour Culinair.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: