Kerrie-kokossoep met gehaktballetjes en mie

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten

300 g varkensgehakt
30 g kokos (gedroogde geraspte)
1 stengel sereh (citroengras, verkrijgbaar bij de toko)
3 eetlepels olie (arachide)
1 kleine ui (fijngehakt)
2 eetlepels kerriepoeder
2 teentjes knoflook (geperst)
1 rode peper (van zaad ontdaan en in ringen gesneden)
1 liter bouillon (kippen)
2 dl kokosmelk
100 g mihoen
50 g taugé
zout
peper

Bereiding

Meng het gehakt met kokos, zout en peper. Rol kleine balletjes van het gehakt. Kneus de sereh. Verhit de olie en fruit hierin de sereh, ui, kerriepoeder, knoflook en rode peper ongeveer 3 minuten. Voeg de bouillon aan het uienmengsel toe, breng de soep aan de kook en laat deze 25 minuten trekken. Verwijder de serehstengel uit de soep en voeg de kokosmelk toe. Breng opnieuw aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat deze in 5 minuten garen. Voeg de mihoen toe en kook deze kort mee tot de mihoen gaar is. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Garneer met taugé.  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: