Vermaire wint Dilmah NK Thee Sommelier

17 mei 2010 |
Vermaire wint Dilmah NK Thee Sommelier<

Kasia Vermaire is uitgeroepen tot winnaar van het Dilmah NK Thee Sommelier 2010. Hiermee is zij de eerste vrouwelijke thee sommelier van Nederland. De 24-jarige Vermaire werd door de vierkoppige jury gekozen tot theesommelier van het jaar op de beurs Beleef Koffie 2010 | Beleef Thee 2010 in de Jaarbeurs Utrecht. Kasia zal, samen met thee sommelier Robert Schinkel, winnaar van de vorige editie, ons land vertegenwoordigen bij de Internationale Thee Sommelier Competitie 2010 welke ondersteund wordt door de WACS (World Association of Chefs Societies). Vermaire is van huis uit geen bartender, maar studeerde gezondheidswetenschappen. Momenteel is de nieuwbakken thee-expert werkzaam als personal trainer.


De genomineerden wachten in spanning af

Kiezen voor gezondheid
Vermaire, van Poolse komaf, is altijd geïnteresseerd geweest in thee. Dit komt mede door haar vele reizen in Aziatische landen. Eén van haar favoriete vrijetijdsbestedingen is yoga. Chris Oosterveen werd tweede en Kristian Jagerman sloot de top drie. In een reactie laat Chris Oosterveen weten licht teleurgesteld te zijn over de uitslag. Oosterveen, in het dagelijks leven hoofd horeca bij Theater Deregentes in Den Haag, had gehoopt de jury te kunnen overtuigen met zijn gastronomische inbreng in de competitie. De jury was daarvan erg onder de indruk, maar koos dit jaar voor het gezondheidsaspect van thee. Juryvoorzitter Marjan Ippel: 'Kasia heeft ons laten zien dat medicinaal ook sexy kan zijn.'


De jury is in beraad

Open deelname
Tijdens de beurs organiseerde theemerk Dilmah voor de tweede maal de Nederlandse Theesommelier Competitie. Deelname stond open voor iedereen die zich op professionele wijze bezighoudt met de bereiding en het serveren van dranken. Tijdens de wedstrijd schonk de jury vooral aandacht aan kwaliteit, innovatie, authenticiteit, showelementen en hygiëne.

Vaste onderdelen
De deelnemers moesten een drietal onderdelen ten uitvoer brengen, te weten: traditionele thee-presentatie, tea & food pairing (een combinatie van één thee met één gerecht) en een vrije kuur. In het laatste onderdeel moest een toepassing van thee worden gecombineerd met de persoonlijke expertise van de deelnemer. Kasia sloot haar presentatie af met een zelfbedachte 'chai-t-ccino', een cappuccino op basis van Dilmah Chai thee. Met het behaalde resultaat zal zij in juli naar Sri Lanka afreizen om haar kennis op het gebied van thee verder uit te bouwen en een volwaardig ambassadeur van Dilmah thee te worden.

Frank Lindner, Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: