Vermaire wint Dilmah NK Thee Sommelier

17 mei 2010 |
Vermaire wint Dilmah NK Thee Sommelier<

Kasia Vermaire is uitgeroepen tot winnaar van het Dilmah NK Thee Sommelier 2010. Hiermee is zij de eerste vrouwelijke thee sommelier van Nederland. De 24-jarige Vermaire werd door de vierkoppige jury gekozen tot theesommelier van het jaar op de beurs Beleef Koffie 2010 | Beleef Thee 2010 in de Jaarbeurs Utrecht. Kasia zal, samen met thee sommelier Robert Schinkel, winnaar van de vorige editie, ons land vertegenwoordigen bij de Internationale Thee Sommelier Competitie 2010 welke ondersteund wordt door de WACS (World Association of Chefs Societies). Vermaire is van huis uit geen bartender, maar studeerde gezondheidswetenschappen. Momenteel is de nieuwbakken thee-expert werkzaam als personal trainer.


De genomineerden wachten in spanning af

Kiezen voor gezondheid
Vermaire, van Poolse komaf, is altijd geïnteresseerd geweest in thee. Dit komt mede door haar vele reizen in Aziatische landen. Eén van haar favoriete vrijetijdsbestedingen is yoga. Chris Oosterveen werd tweede en Kristian Jagerman sloot de top drie. In een reactie laat Chris Oosterveen weten licht teleurgesteld te zijn over de uitslag. Oosterveen, in het dagelijks leven hoofd horeca bij Theater Deregentes in Den Haag, had gehoopt de jury te kunnen overtuigen met zijn gastronomische inbreng in de competitie. De jury was daarvan erg onder de indruk, maar koos dit jaar voor het gezondheidsaspect van thee. Juryvoorzitter Marjan Ippel: 'Kasia heeft ons laten zien dat medicinaal ook sexy kan zijn.'


De jury is in beraad

Open deelname
Tijdens de beurs organiseerde theemerk Dilmah voor de tweede maal de Nederlandse Theesommelier Competitie. Deelname stond open voor iedereen die zich op professionele wijze bezighoudt met de bereiding en het serveren van dranken. Tijdens de wedstrijd schonk de jury vooral aandacht aan kwaliteit, innovatie, authenticiteit, showelementen en hygiëne.

Vaste onderdelen
De deelnemers moesten een drietal onderdelen ten uitvoer brengen, te weten: traditionele thee-presentatie, tea & food pairing (een combinatie van één thee met één gerecht) en een vrije kuur. In het laatste onderdeel moest een toepassing van thee worden gecombineerd met de persoonlijke expertise van de deelnemer. Kasia sloot haar presentatie af met een zelfbedachte 'chai-t-ccino', een cappuccino op basis van Dilmah Chai thee. Met het behaalde resultaat zal zij in juli naar Sri Lanka afreizen om haar kennis op het gebied van thee verder uit te bouwen en een volwaardig ambassadeur van Dilmah thee te worden.

Frank Lindner, Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: